Het afgelopen seizoen in cijfers

24 Juni 2018 / Algemeen

Na een verassend seizoen in de Derde Divisie is het tijd om de balans op te maken. Aan de hand van statistieken en cijfers bekijken we de voortgang van VVOG-1. We zoomen in op de topscorers, de spelers met de meeste wedstrijden en de winnaar van het Man of the Match-klassement.

Pernelly Biya was de meest doelgerichte speler dit seizoen. De topscorer schoot in totaal twaalf keer met scherp. Het was het hoogste aantal doelpunten (in een seizoen) bij VVOG, en een verdubbeling van zijn aantal van vorig seizoen. De spitsen Frank Hol en Guido de Graaf maken het topscorerpodium compleet. Hol scoorde in totaal acht keer en De Graaf vond vijf keer het net.

Door Biya’s goals is de buitenspeler hard op weg om in de top-10 van all-time topscorers te komen. Hij staat nu nog op de 11de plek met 35 goals. In deze lijst staat Ety Jansen nog altijd eenzaam bovenaan. De clubtopscorer maakte in zijn hoogtijddagen 180 goals. Edwin van Egteren (140 goals) en Marijn Zegers (134 goals) komen nog het dichtst in de buurt.

Frans Koornberg en Wesley de Klein waren dit seizoen de VVOG’ers met de meeste wedstrijden. Beide sterkhouders kwamen tot 36 wedstrijden. In de all-time lijst van gespeelde wedstrijden is Jan Jurriën Hop bezig aan een opmars. De centrale verdediger is door zijn 35 wedstrijden gestegen van de 26ste naar de 16de plek. Hij staat nu op 160 wedstrijden in het groenwit van VVOG.

Toch moet Hop nog heel wat wedstrijden spelen voor de Groen Witten om in de buurt te komen van de top-3. Sieds Severein is de trotse recordhouder. Hij kwam in zestien seizoenen tot 358! wedstrijden. Fabian Bouwman en Danny Marcus maken het podium compleet met respectievelijk 339 en 314 wedstrijden.

Dit jaar was de Man of the Match-verkiezing niet spannend. Middenvelder Wesley de Klein was met 84 punten de onbetwiste winnaar. Frans Koornberg (64 punten) en Tim Muller (62 punten) kwamen nog het dichtst in de buurt. Een prachtig podium, met drie spelers die VVOG dit jaar vaak op de been hebben gehouden.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Nieuwsoverzicht Archief