Boekpresentatie Mart Smeets in Harderwijk

11 November 2017 / Redactie / Algemeen

De dag nadat Mart Smeets in De Wereld Draait Door (DWDD) zijn nieuwe boek 'Mijn Amerika' presenteert, komt hij naar Bibliotheek Harderwijk om hierover in gesprek te gaan met presentatie coryfee Jan Douwe Kroeske. Sport, eten, reizen, de dood van John F. Kennedy en vele andere onderwerpen zullen de revue passeren tijdens deze literaire avond op vrijdag 17 november. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Bruna Harderwijk en Meerinzicht.

Mart Smeets

Mart Smeets (1947) werkte van 1974 tot 2012 bij Studio Sport. In 2012 was hij ondanks zijn pensioen voor de veertigste keer in Frankrijk om voor de NOS de Tour de France te volgen en ook in 2012, 2013 en 2014 presenteerde hij De Avondetappe. Hij schreef inmiddels meer dan vijftig boeken en verkocht daar ruim een miljoen exemplaren van.

Smeets in the States

Het langverwachte Amerika-boek!
Op de dag dat president John F. Kennedy werd doodgeschoten, 22 november 1963, begon voor de 16-jarige Mart Smeets een levenslange fascinatie voor Amerika. Zijn werk als sportjournalist bracht hem de 54 jaar erna vaak in het land. Veel van zijn ervaringen op het gebied van muziek, sport, politiek, kunst, geschiedenis, eten, reizen, hotels en het eeuwige racisme belandden in 'Mijn Amerika'.

Smeets neemt de lezer mee naar het Memphis van Elvis Presley, het Texas van de oud-Nederlands-elftalkeeper Jan van Beveren, het Murfreesboro waar zijn zoon Tjerk honkbalde, zijn lievelingsmuseum en -restaurant, zijn favoriete platenzaken, zijn mooiste stadionherinnering. Hij bezoekt oude bekenden en beschrijft de carrière van de uit Polen geïmmigreerde footballcoach Mike Ditka, de vleesgeworden American Dream. Hij is lyrisch over de I 80 van Salt Lake City naar Park City, waar hij overigens zeer kort Robert Redford ontmoette (en hoe). Hij leert ons over Martin van Buren, de achtste president van de USA (die thuis in Kinderhook gewoon Nederlands sprak) en over de mormonen, de Yankees, de cola-oorlog en ‘Southern Comfort’.

In alle bijzondere en bovendien informatieve verhalen spuit Mart Smeets ook zijn ongezouten mening over Amerika en de Amerikanen, het land waarmee hij een lichte haat-liefdeverhouding ontwikkelde en dat nooit stopte hem te verbazen.

(bron: Uitgeverij De Kring)

 

Wanneer: vrijdag 17 november

Waar: Bibliotheek Harderwijk, Havendam 56

Tijd:  20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Na afloop is er de mogelijkheid tot het signeren van het boek en is er een informele ontmoeting met een drankje en hapje in (de hal van) het gemeentehuis  (21.30 -22.30 uur).

Entree: € 12,- voor bibliotheekleden (€ 13,50 voor niet-leden)

Kaartverkoop via: www.ticketkantoor.nl/shop/Mart/

Lees bericht

Overlijdensbericht

22-09-2018

Opnieuw moeten wij afscheid nemen van een belangrijk VVOG-man. Deze week bereikte ons het droevige bericht dat oud voorzitter van VVOG Zondag Jan Meijer op 73 jarige leeftijd na een ziekbed is overleden.
 

Lees bericht

Train de trainer 25 september

21-09-2018

Ook dit seizoen worden er "Train de trainer"- bijeenkomsten bij VVOG gehouden.

Lees bericht

Condoleanceregister vanavond open bij VVOG

20-09-2018

Ter nagedachtenis aan Peter van Uffelen wordt donderdagavond een condoleanceregister geopend bij VVOG.

Nieuwsoverzicht Archief