Boekpresentatie Mart Smeets in Harderwijk

11 November 2017 / Redactie / Algemeen

De dag nadat Mart Smeets in De Wereld Draait Door (DWDD) zijn nieuwe boek 'Mijn Amerika' presenteert, komt hij naar Bibliotheek Harderwijk om hierover in gesprek te gaan met presentatie coryfee Jan Douwe Kroeske. Sport, eten, reizen, de dood van John F. Kennedy en vele andere onderwerpen zullen de revue passeren tijdens deze literaire avond op vrijdag 17 november. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Bruna Harderwijk en Meerinzicht.

Mart Smeets

Mart Smeets (1947) werkte van 1974 tot 2012 bij Studio Sport. In 2012 was hij ondanks zijn pensioen voor de veertigste keer in Frankrijk om voor de NOS de Tour de France te volgen en ook in 2012, 2013 en 2014 presenteerde hij De Avondetappe. Hij schreef inmiddels meer dan vijftig boeken en verkocht daar ruim een miljoen exemplaren van.

Smeets in the States

Het langverwachte Amerika-boek!
Op de dag dat president John F. Kennedy werd doodgeschoten, 22 november 1963, begon voor de 16-jarige Mart Smeets een levenslange fascinatie voor Amerika. Zijn werk als sportjournalist bracht hem de 54 jaar erna vaak in het land. Veel van zijn ervaringen op het gebied van muziek, sport, politiek, kunst, geschiedenis, eten, reizen, hotels en het eeuwige racisme belandden in 'Mijn Amerika'.

Smeets neemt de lezer mee naar het Memphis van Elvis Presley, het Texas van de oud-Nederlands-elftalkeeper Jan van Beveren, het Murfreesboro waar zijn zoon Tjerk honkbalde, zijn lievelingsmuseum en -restaurant, zijn favoriete platenzaken, zijn mooiste stadionherinnering. Hij bezoekt oude bekenden en beschrijft de carrière van de uit Polen geïmmigreerde footballcoach Mike Ditka, de vleesgeworden American Dream. Hij is lyrisch over de I 80 van Salt Lake City naar Park City, waar hij overigens zeer kort Robert Redford ontmoette (en hoe). Hij leert ons over Martin van Buren, de achtste president van de USA (die thuis in Kinderhook gewoon Nederlands sprak) en over de mormonen, de Yankees, de cola-oorlog en ‘Southern Comfort’.

In alle bijzondere en bovendien informatieve verhalen spuit Mart Smeets ook zijn ongezouten mening over Amerika en de Amerikanen, het land waarmee hij een lichte haat-liefdeverhouding ontwikkelde en dat nooit stopte hem te verbazen.

(bron: Uitgeverij De Kring)

 

Wanneer: vrijdag 17 november

Waar: Bibliotheek Harderwijk, Havendam 56

Tijd:  20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Na afloop is er de mogelijkheid tot het signeren van het boek en is er een informele ontmoeting met een drankje en hapje in (de hal van) het gemeentehuis  (21.30 -22.30 uur).

Entree: € 12,- voor bibliotheekleden (€ 13,50 voor niet-leden)

Kaartverkoop via: www.ticketkantoor.nl/shop/Mart/

Lees bericht

Ome Jan Bouquet toernooi 23 december 2017

20-11-2017

JO11-PUPILLEN, JO9-PUPILLEN, JO8-PUPILLEN LET OP!!!

Lees bericht

Het VVOG Sinterklaasfeest op woensdag 29 november 2017

19-11-2017

Het Sinterklaasfeest 2017 belooft een spektakel te worden. Met een heuse Sinterklaasshow gaan we er een geweldige middag van maken. JO9 en JO8 en Voetbalschool Dolfijn. Geef je snel op !!!

Lees bericht

Superlot voor de kanjers van onze JO19-3

19-11-2017

Weer een Superlot verkocht en deze keer van “het dreamteam” de JO19-3. Wie o wie gaat er met het laatste Superlot ten vandoor en maakt kans op mooie prijzen. Het kan nog steeds!!

Nieuwsoverzicht Archief