Boekpresentatie Mart Smeets in Harderwijk

11 November 2017 / Redactie / Algemeen

De dag nadat Mart Smeets in De Wereld Draait Door (DWDD) zijn nieuwe boek 'Mijn Amerika' presenteert, komt hij naar Bibliotheek Harderwijk om hierover in gesprek te gaan met presentatie coryfee Jan Douwe Kroeske. Sport, eten, reizen, de dood van John F. Kennedy en vele andere onderwerpen zullen de revue passeren tijdens deze literaire avond op vrijdag 17 november. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Bruna Harderwijk en Meerinzicht.

Mart Smeets

Mart Smeets (1947) werkte van 1974 tot 2012 bij Studio Sport. In 2012 was hij ondanks zijn pensioen voor de veertigste keer in Frankrijk om voor de NOS de Tour de France te volgen en ook in 2012, 2013 en 2014 presenteerde hij De Avondetappe. Hij schreef inmiddels meer dan vijftig boeken en verkocht daar ruim een miljoen exemplaren van.

Smeets in the States

Het langverwachte Amerika-boek!
Op de dag dat president John F. Kennedy werd doodgeschoten, 22 november 1963, begon voor de 16-jarige Mart Smeets een levenslange fascinatie voor Amerika. Zijn werk als sportjournalist bracht hem de 54 jaar erna vaak in het land. Veel van zijn ervaringen op het gebied van muziek, sport, politiek, kunst, geschiedenis, eten, reizen, hotels en het eeuwige racisme belandden in 'Mijn Amerika'.

Smeets neemt de lezer mee naar het Memphis van Elvis Presley, het Texas van de oud-Nederlands-elftalkeeper Jan van Beveren, het Murfreesboro waar zijn zoon Tjerk honkbalde, zijn lievelingsmuseum en -restaurant, zijn favoriete platenzaken, zijn mooiste stadionherinnering. Hij bezoekt oude bekenden en beschrijft de carrière van de uit Polen geïmmigreerde footballcoach Mike Ditka, de vleesgeworden American Dream. Hij is lyrisch over de I 80 van Salt Lake City naar Park City, waar hij overigens zeer kort Robert Redford ontmoette (en hoe). Hij leert ons over Martin van Buren, de achtste president van de USA (die thuis in Kinderhook gewoon Nederlands sprak) en over de mormonen, de Yankees, de cola-oorlog en ‘Southern Comfort’.

In alle bijzondere en bovendien informatieve verhalen spuit Mart Smeets ook zijn ongezouten mening over Amerika en de Amerikanen, het land waarmee hij een lichte haat-liefdeverhouding ontwikkelde en dat nooit stopte hem te verbazen.

(bron: Uitgeverij De Kring)

 

Wanneer: vrijdag 17 november

Waar: Bibliotheek Harderwijk, Havendam 56

Tijd:  20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Na afloop is er de mogelijkheid tot het signeren van het boek en is er een informele ontmoeting met een drankje en hapje in (de hal van) het gemeentehuis  (21.30 -22.30 uur).

Entree: € 12,- voor bibliotheekleden (€ 13,50 voor niet-leden)

Kaartverkoop via: www.ticketkantoor.nl/shop/Mart/

Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief