Kennismaken met Guido de Graaf

23 Augustus 2017 / Redactie / Nieuws van het eerste

De ene de Graaf is de andere niet. Maar die van VVOG hebben wel 1 ding gemeen. Ze scoren aan de lopende band! Met het vertrek van Jeremy moest VVOG op zoek naar doelpunten en kwam uit bij naamgenoot Guido; in zijn hele voetbalcarriëre altijd al goed voor handen vol goals per seizoen. Hij werd op de kop/het hoofd getikt in Huizen waar hij de plaatselijke derde divisionist vorig jaar ondanks blessureleed en hoge degradatienood toch nog aan 12 doelpunten hielp. 

Dat scoren zat er overigens al vroeg in. Guido de Graaf begon ermee op 5-jarige leeftijd bij SV Hoevelaken. Op 14-jarige leeftijd ontdekte PSV hem via een verdwaalde scout en bracht hem onder bij de gerenommeerde jeugdopleiding van Elinkwijk in Utrecht. Na twee jaar Hoevelaken-Utrecht v.v. kregen de ouders van Guido er het heen en weer van. Ze besloten hem dichter bij huis af te zetten. Het werd aan de Dijk in Spakenburg bij de rooien.

Bij de IJsselmeervogels speelde hij 4 jaar waarvan de laatste 2 jaar in de selectie, die Algemeen Amateurkampioen werd. 

Inmiddels kon ie zelf een beetje rijden en besloot naar Huizen te verkassen. Daar werd hij 2 jaar later opgepikt door Sparta Nijkerk dat met een sterke selectie, waaronder zijn huidige teammaat Tim Muller, de topklasse bereikte. Guido, de goalgetter, werd na afloop van het kampioen-seizoen benaderd door het toenmalige DOVO van Hans Kraaij jr. 

Kraaij jr meldde zich persoonlijk in Hoevelaken met de mededeling dat er iets moois ging bloeien in Veenendaal. Kraaij jr, die zelfs bollenvelden in de Sahara kan laten bloeien, overtuigde onze nuchtere Guido met zijn aanstekelijke geestdrift. In plaats van de topklasse met Sparta Nijkerk zou het de hoofdklasse met het DOVO van Hans Kraaij moeten worden. 

Zou moeten worden, want een kuitbeenbreuk en gescheurde enkelbanden in een van zijn laatste wedstrijden voor Sparta Nijkerk maakte zijn DOVO-jaar tot een verloren jaar. En zo vond VVOG hem, inmiddels 26 jaar, terug bij SV Huizen.

Naast scoren, dat hij al jaren doet als 10 en niet als spits, zegt ie ook goed te kunnen steekballen. Dat komt goed uit. Die ballen lust spits Frank Hol rauw. Helaas heeft die samenwerking zich nog niet kunnen bewijzen door ziekte en een blessure.

Guido meldt dat ie gevaarlijk is als ie tussen de vijandelijke linies doorsluipt. Hij rondt af als een sluipmoordenaar. Dat doet ie voor de helft koppend en de andere helft schietend. Kijkt u dus uit langs de lijn.

Guido verheugt zich op de start van het nieuwe seizoen. Hij begrijpt dat hij zijn plekkie in de hoofdmacht zal moeten verdienen. Een langdurige blessure uit het vorig seizoen weerhield hem ervan meteen fit aan het voorseizoen te beginnen. 

VVOG noemt hij een mooie club met een leuke spelersgroep, waarvan nu ook zijn vriend Sam Doeve - voorheen al VVOG en de afgelopen jaren sterkhouder bij SV Huizen - deel uitmaakt.

Sport is altijd belangrijk geweest in huize de Graaf. Vader Ben (www.bentekstschrijver.nl) bereikte zijn sportieve hoogtepunt in de A1 van Hoevelaken om de jaren daarna uit te bollen in een bierteam. De twee zussen de Graaf liepen soms hard. 

Guido hoort bij de creatieven. Dat is zichtbaar in zijn werk als online-marketeer (specialisatie inzet social media), in zijn hobby (hij mixt muziek onder zijn alias DJ Le Graphe https://www.mixcloud.com/legraphe/le-graphe-fridaynight/ ) en op het voetbalveld in zijn rol als aanvallende middenvelder/spits/goaltjesdief.

Een creatieve sympathieke goaltjesdief, kom er nog maar eens om. Nou, dit jaar op de Strokel dus. U bent uitgenodigd!

 

 

Lees bericht

Inleveren kleding

09-06-2024

Het seizoen is bijna ten einde. Graag alle materialen inleveren op: zaterdag 29 juni 2024.

Lees bericht

Veld 5 wordt kunstgrasveld.

08-06-2024

Zoals jullie wellicht allemaal al weten gaat 5 veld voorzien worden van een kunstgrasveld.

Lees bericht

Aria Hashemi naar VVOG Harderwijk

08-06-2024

Voor komend seizoen heeft VVOG een nieuwe keeper aangetrokken in de persoon van Aria Hashemi (30).

Nieuwsoverzicht Archief