Kennismaken met Hans van Arum

31 Juli 2017 / Redactie / Nieuws van het eerste

Aan voetbalervaring geen gebrek. Hij speelde 13 jaar betaald voetbal bij Vitesse, Willem II en RKC. Trainde SDVB, Lunteren, RKHVV, Sparta Nijkerk, de Beloften van Vitesse, AGOVV en de Houston Dutch Lions. Won in 2008 de Rinus Michels Award voor beste trainer in het Nederlands amateurvoetbal. Voorwaar een aardige warming-up voor een succesvolle carrière op de Strokel.

VVOG stond op zijn voorkeurslijstje en blijkbaar stond hij dat ook bij VVOG. Het bracht de 50-jarige Luntenaar - vooralsnog voor 1 jaar - naar de derde divisionist. VVOG karakteriseert hij als
een club met een rijke historie die het door de jaren heen altijd gelukt is - o.a. via goede scouting in de lagere amateur-regionen - zich in de amateur-top te handhaven. Hij prijst de goede sfeer, de open communicatie en de gezonde ambities van de vereniging.

Hans van Arum is communicatief sterk, benaderbaar en toegankelijk. Hij stimuleert zijn spelers om in zichzelf te investeren. Hij is de aangever maar de speler moet het afmaken, omdat die zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen ontwikkeling. Als ie dat zegt vanachter zijn zwarte strenge brilmontuur lijken zijn stellingen nog wat extra zwaarte te krijgen. Hij is duidelijk, soms streng
maar altijd correct, legt trainingen stil als hem iets niet bevalt, en kiest zijn momenten om in te grijpen. Dat deed ie overigens ook toen hij nog voetbalde.

Ed Engelkes en zijn staf krijgen alle complimenten voor het eerstejaars resultaat in de 3de divisie. Hans van Arum is ervan doordrongen dat het tweede jaar in de 3de divisie een stuk moeilijker zal worden. Wel heeft ie er alle vertrouwen in dat hij een capabele spelersgroep ter beschikking heeft. Hij heeft er geen inspraak in gehad, maar dat heeft ie volledig gerespecteerd. Doorbouwen op de gelegde fundamenten is het uitgangspunt.

Natuurlijk zal onze people manager zijn eigen accenten gaan zetten. Verder van de goal verdedigen (als het team dat ook wil), ondernemend voetballen, veel diepgang op het middenveld, met borst vooruit voetballen, er alles aan doen om met opgeheven hoofd van het veld te komen (uiteindelijk ook als de tegenpartij beter blijkt), stabiel/uitgebalanceerd voetballen waarbij uitschieters als vorig seizoen tot het verleden behoren; zo hoort u nog eens wat.

Voor echte box-to-box spelers, ondernemende voetballers en ondeugende voetbalboefjes heeft ie een zwak. Er zijn er door hem al een paar gespot op de Strokel. Zijn voorkeur voor dat soort spelers is niet zo vreemd als je weet dat Hans van Arum bij Vitesse in de ontwikkeling van Marco van Ginkel, Davy Pröpper, Alexander Büttner en Nicky Hofs een opleidingshand heeft gehad.

In het dagelijks leven verzekert hij beroepsmatig arbeidsongeschiktheid (ASR). In zijn vrije tijd is hij van het beweeglijke soort. Hij tennist een aardig potje. Soms zoekt ie het gaatje op. Dan golft hij. Ook wordt regelmatig de schort voorgehangen en kokkerelt hij. Maar zijn specialiteit is toch wel de barbecue, die schijnt hij te bespelen op drie sterren-nivo. Hij noemt zichzelf een echte familieman. Zijn vrouw, zoon en dochter en de hond (“kleintje maar hoor”) hebben het erg getroffen met hun bezige bij. Timmeren, metselen, schilderen, ze hoeven maar te roepen. Hij is inmiddels het nivo van het programma “Help mijn man is klusser” ruimschoots ontstegen.

Hij heeft zin in het nieuwe voetbalseizoen. Met op resultaat gericht aantrekkelijk voetbal een rol van betekenis spelen is zijn doel. Op de vraag wanneer we de basis-elf van VVOG kunnen zien spelen is zijn antwoord; na een wedstrijd of 7. We gaan aftellen!

 

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief