Alle Dolfijnen en Orka’s behaalden hun diploma

20 Mei 2016 / Jeugdcommissie / Jeugd

Het was spannend tijdens de slotdag van Voetbalschool Dolfijn. De Dolfijnen en Orka’s, respectievelijk 4/5 en 6/7-jarigen, moesten verschillende onderdelen afwerken, vaardigheden en technieken tonen alvorens de laatste stickers voor hun speciale poster werden behaald en daarmee het Diploma A voor de Dolfijnen en diploma B voor de Orka’s.

De kanjers hebben allemaal zo hun best gedaan dat natuurlijk alle deelnemers met vlag en wimpel slaagden voor hun examen. Ook de spelers van de F 6 en F7 waren van de partij. Zij maakten halverwege dit seizoen de overstap van de Voetbalschool naar de Fjes.

De kinderen ontvingen uit handen van de trotse jeugdvoorzitter allemaal hun welverdiende diploma. Dank en waardering werd uitgesproken voor de trainers Peter Blom, Kasper Sloot en Cor Klaassen, die samen met hun assistent-trainers de kinderen afgelopen seizoen op deskundige doch zeer plezierige wijze weer het nodige hebben bijgeleerd. Het doel van onze voetbalschool is het ontwikkelen van talent en op plezierige wijze stimuleren van de voetbalsport. De trainers weten de juiste snaar te raken en kinderen vertrouwen te geven. Een goede sfeer en veilige omgeving zijn voor de kinderen de belangrijkste basis voor verdere ontwikkeling.

Het concept van de voetbalschool die dit jaar is gestart is een succes gebleken. Reden te meer dit initiatief van de jeugdcommissie verder door te ontwikkelen. Over de behoefte en het nut van een goede opleiding en doorstroming van eigen jeugd naar het eerste elftal is iedereen het eens. Om dat nog beter te ontwikkelen wil de jeugdafdeling in de toekomst meer “oud” spelers en voetbalervaring aan de jeugdafdeling binden. Daar zit immer veel kennis en ervaring. Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt blijkt het in de praktijk toch lastig die mensen weer terug op het trainingsveld te krijgen. Mogelijk dat het kampioenschap van onze A1 en de prestaties van ons 1 e en 2 e zaterdagteam die bewustwording vergroot en een stimulans zullen zijn ons nog meer (met elkaar) op de jeugdopleiding te richten.

Op dit moment worden de plannen voor het volgend seizoen uitgewerkt en voor de voetbalschool nieuwe trainers aangesteld. De ervaren trainer Cor Klaassen blijft actief op het veld en de woensdagmiddag trainingen verzorgen. Peter en Kasper gaan de voetbalschool coördineren en maken op zaterdagochtend plaats voor nieuwe trainers. Op deze wijze blijft de kwaliteit gewaarborgd, houden we de ervaring in huis en maken we plaats voor nieuwe mensen met nieuwe inzichten.

De jeugdcommissie is ambitieus en weet, ook al kost dit vaak wel de nodige moeite, de juiste mensen binnen te halen. Maximaal voetbalplezier en maximale talentontwikkeling uit zich ook in de professionalisering van de VVOG Voetbal Academie. Ook daar is dit seizoen weer een goeie stap voorwaarts gemaakt en hebben meer spelers de extra (gratis) trainingen gevolgd.

Met een voetbalschool voor de allerjongsten en de daarop aansluitende voetbal academie hebben we alles in huis om onze ambities in de toekomst waar te maken aldus een trotse jeugdcommissie.

 

Examendag Dolfijntjes en Orka's

Lees bericht

Ook een jaar lang gratis in de TINQ Fiat rijden?

18-02-2020

Ook dit jaar biedt TINQ weer een jaar lang gratis rijden in de TINQ Fiat aan.

Lees bericht

Verkoop en inleveren boekjes nieuwbouwloterij

13-02-2020

Doe mee en maak ook kans op mooie prijzen. Steun je vereniging voor de realisatie van de nieuwbouw.

Lees bericht

Ook eens een mooie voetbalreis maken? Kijk bij Equipo!

13-02-2020

Equipo is een van de meeste ervaren organisatie voor de mooiste voetbalreizen.

Nieuwsoverzicht Archief