Jubileum VVOG 5 (deel 2)

5 April 2016 / Redactie / Algemeen

In het vorige bericht hebben we al bekend gemaakt dat op zaterdag 7 mei het huidige vijfde seniorenteam een heuze jubileum-familie-dag zal plaatsvinden op het hoofdveld van de Strokel. Maar wie zijn die jongens van het vijfde dan eigenlijk? En vooral: Wat hebben ze gepresteerd?

Om antwoord te geven op de eerste vraag: Het zijn gezellige jongens, ze zijn vooral goed in de derde helft. De eerste en tweede helft zijn namelijk vaak niet om aan te zien en daarom gaat alle passie in de derde helft zitten. Sommigen spelen al meer dan 300 wedstrijden voor dit team. Anderen wachten al 15 jaar op hun eerste doelpunt.

Sommigen spelen maximaal een helftje, en sommigen worden nog link als ze al strompelend vijf minuten voor het einde gewisseld worden. De een is standaard op tijd aanwezig, de meesten zijn standaard te laat. De een is tweebenig, de ander weet nog niet of die links of rechts is. Sommigen houden van een biertje, de ander drinkt liever een icetea of een fristi. Sommigen staan liever links, anderen liever rechts.

Hoe dan ook: het is altijd gezellig. Dinsdag met 14 man trainen, zaterdag met 12 man een wedstrijd spelen, in de winterstop het jaarlijkse trainingskamp en aan het eind van het seizoen naar Vries voor een toernooi. Altijd staat de gezelligheid bovenaan.

Dan vraag twee: Wat hebben ze gepresteerd? In het veld niet zoveel. De eerste jaren waren dramatisch. Er werd vooral veel verloren. En dan ook nog eens met ruime cijfers. Terwijl Ronald's Hairline de sponsor was, eindigde VVOG 11 in het eerste seizoen ergens onderin. Waarschijnlijk zelfs als laatste.

De overlevering heeft geleerd dat er wel legendarisch werd gewonnen van De Glind. Mooie goal van Cas en achterin werd de nul gehouden. Gemiddeld moest Roelof Kisteman in dat seizoen per wedstrijd ruim 4 keer de bal uit het net vissen. Het tweede seizoen ging al beter (kon het slechter?), waarschijnlijk ook door de komst van sterke spelers als Evert Brandsen en Bas Jansen. Ook Elmer Knol en Rene van den Berg zouden de gelederen komen versterken. Inmiddels wonen deze twee liefhebbers al jaren in Groningen, maar nog steeds volgen ze het team op de voet.

De resultaten worden beter en de derde helft wordt gezelliger. Het derde en vierde seizoen zal die lijn zich voortzetten en wordt het team steeds hechter. En dat al na vier seizoenen. Hoe zou zich dat de jaren erna ontwikkelen? In ieder geval zou er genoeg gebeuren, want saai is het nooit bij VVOG 5!

Lees bericht

Inleveren kleding

09-06-2024

Het seizoen is bijna ten einde. Graag alle materialen inleveren op: zaterdag 29 juni 2024.

Lees bericht

Veld 5 wordt kunstgrasveld.

08-06-2024

Zoals jullie wellicht allemaal al weten gaat 5 veld voorzien worden van een kunstgrasveld.

Lees bericht

Aria Hashemi naar VVOG Harderwijk

08-06-2024

Voor komend seizoen heeft VVOG een nieuwe keeper aangetrokken in de persoon van Aria Hashemi (30).

Nieuwsoverzicht Archief