José Verhoeven: Cijfers liegen niet !

23 Februari 2016 / Redactie / Sponsors

De meeste ondernemers hebben aan twee dingen een broertje dood: administratie en de hoge rekeningen van de accountant.

Dat is de ervaring van José Verhoeven van het gelijknamige administratiekantoor aan de Emdenmeen 54 in Harderwijk. Sinds kort is dit kantoor samen met Smeepoort Menswear sponsor van de D3 van VVOG. Eén van de kinderen, Sander (13) speelt bij dit elftal. Ook zoon Michel (15) schopt tegen de ballen bij de Harderwijker club en wel in het JG-team. De betrokkenheid bij de Groene Club gaat nog verder bij de familie Verhoeven: José zelf verzorgt het wedstrijdsecretariaat van de A,B,C, en G-junioren. Een precies karweitje dat aan deze dame welzeker is toevertrouwd. Dit onder het motto ‘Cijfers Liegen Niet’.

 

Dat laatste is koren op de molen van haar klanten, die dat ook wel vinden maar die deze cijfers niet zelf tot stand kunnen brengen. Die houden zich liever bezig met hun corebusiness. ‘Het gaat meestal om ondernemingen die variëren qua getalsgrootte van 1 tot 25 mensen’, aldus duidt José haar klandizie, die zich vooral in en rond Harderwijk bevinden. Voor deze handel- en neringdoenden verzorgt de van oorsprong Rijswijkse de cijfertjes zowel op locatie als in haar keurig opgeruimde kantoortje. Het predicatief ‘opgeruimd’ geldt overigens ook Verhoeven zelf. Naast alle ernst van getallen kun je haar zelden op een slecht humeur betrappen. Hoewel tijdens het interview de wind waait en de regen klettert, exposeert José een zonnig uitstraling en een gulle lach.

Economie
Helaas hebben haar klanten het de afgelopen jaren wat moeilijker gehad. ‘Maar’, constateert ze, ‘ze hebben allemaal het hoofd boven water gehouden. Er zijn er bij die hard hebben moeten werken tegen heel lage tarieven om het allemaal vol te kunnen houden. Maar gelukkig trekt de economie weer aan en dat beginnen we toch langzamerhand te merken’. Klanten worden ook vrolijk door het sympathieke tarief van Verhoeven. En natuurlijk ook door haar jarenlange ervaring. ‘Ik zit nu meer dan 25 jaar in het vak. Ik ben begonnen bij een accountant in Rijswijk, heb verschillende administratieve banen gehad en ben uiteindelijk voor mezelf begonnen’. Verhoeven kan moeiteloos werken met diverse pakketten: Asperion, Exact, Davilex, Snelstart en Coda, om er maar eens een paar te noemen. ‘De meeste pakketten komen zo’n beetje op hetzelfde neer’, vat José samen. De werkzaamheden die ze uitvoert rondt ze ‘accountantproof’ af als het om jaarcijfers gaat. Ze werkt dan ook samen met diverse accountants uit de omgeving.

Ondernemers die geen eigen boekhoudsoftware hebben, behoeven zich geen zorgen te maken. Ook zonder dat is Verhoeven in staat om de administratieve bal er in te trappen.

Tekst en foto Dick W.A. Maes Broekema (www.broadcomm.nl)

Lees bericht

Langer doortrainen

05-06-2020

Een meevaller....

Lees bericht

Yassine el Hanoudi naar VVOG!

02-06-2020

De TC is erin geslaagd om Yassine el Hanoudi (27) vast te leggen voor komend seizoen. De multifunctionele speler (verdediging en middenveld) is afkomstig van LRC uit Leerdam en speelde twee jaar geleden al eens tegen VVOG toen hij nog de kleuren van Magreb ‘90 verdedigde.

Lees bericht

Voorlopige teamindeling jeugdteams

02-06-2020

Benieuwd wie in welk team is ingedeeld? Bekijk nu de voorlopig indeling van de jeugdteams.

Nieuwsoverzicht Archief