Live life to the MAX

3 Februari 2016 / Redactie / Algemeen

Waarom stopt Lars Kerver, 25 jaar, met voetballen. Lees het exclusieve interview dat ik met Lars had.

Hij beleefde een gelukkige jeugd in zijn geliefde wijk Slingerbos in Harderwijk. Maar wel een jeugd  met een inktzwarte rand toen zijn moeder de strijd tegen borstkanker niet kon winnen en Lars op 6 jarige leeftijd dit verdriet samen met zijn vader René en oudere broer Léon moest zien te verwerken.

Het omgaan met die zware gebeurtenis heeft Lars wel nadrukkelijk gevormd. Het besef dat het mooie leven ook zo maar in één keer voorbij kan zijn loopt er als een rode draad door heen. Het draagt ook bij aan zijn besluit om op relatief jonge leeftijd het voetbal te laten voor was het is en een andere weg in te slaan. In alles is Lars vanuit die levenservaring gedreven om het uiterste uit het leven te halen. Dat heeft hem veel gebracht, maar daardoor loopt hij ook bij vlagen tegen zichzelf aan.

Lars kent een jeugd van spelen met zijn vrienden in het Slingerbos, de basisschool De Wegwijzer, een mooi vervolg op het Nassau Veluwe College. In de voetsporen van vader René die onder meer voetbalde bij VVOG maar in alle balsporten goed mee kon, begon Lars met 5 jaar bij de F5 van VVOG zijn imposante ontwikkeling als begenadigd voetballer. Het bracht hem op 18 jarige leeftijd bij zijn debuut uit tegen DVS’33 waar de winst met 0-2 werd binnengehaald. 

Het zou het begin zijn van inmiddels al weer 8 seizoenen in VVOG 1, aanvankelijk al sjouwend en dreigend als linksbuiten met een mooie passeertechniek, tot de laatste jaren als verdediger die gevaarlijk en snel kan opkomen. Tot inmiddels al meer dan 175 derby’s bracht hij het, had graag nog eens willen proeven aan de Topklasse maar is tevreden met wat hij uit zijn voetbalkwaliteit heeft gehaald.

Na het Nassau Veluwe College is er een moment van twijfel. Hij kiest impulsief voor de studie Bewegingswetenschappen met als bijkomend voordeel dat hij bij FC Groningen kon meetrainen. Het is niet zijn ding, zo ervaart hij. Via de opleiding Commerciële Economie in Amsterdam is hij inmiddels beland in Rotterdam voor de universitaire master Financieel Recht. De drive om mensen bewust te maken van het belang van goede financiële keuzes vertaalt zich ook in een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Als vrijwilliger van de stichting SHADE Children Foundation vertrekt hij richting Kenia om kinderen uit weeshuizen een perspectief voor de toekomst te bieden. Hij heeft er een mega max ervaring met het beklimmen van de Kilimanjaro maar loopt ook keihard tegen de uitzichtloosheid van de weeshuiskinderen en het harde leven in Afrika aan. Het weerhoudt hem er niet van ook op maatschappelijk gebied de lat voor zijn levensmotto hoog te leggen. Hij hoopt ook daar in zijn verdere leven iets aan te blijven toevoegen.

In die gedrevenheid heeft hij in Lisanne Drost een goede match gevonden. Lisanne herkent zich in het levensmotto van Lars, was als meerkampster van Athlos immers al eens vijfde van Nederland en een ieder weet welke opofferingen een meerkampster zich moet getroosten. Het brengt hen beiden ook tot in alle uiteinden van onze wereld of het nou Lapland of Cambodja is, alles willen zij meemaken, ervaren, dit jaar gaat de reis zelfs naar het verre Japan. 

Tijd ook om een nieuwe weg in te slaan. Het voetbal maakte hem bevoorrecht, heeft hem veel gebracht. Hij vindt VVOG een fantastische club waar hij zich altijd heel welkom heeft gevoeld. Het heeft hem op jonge leeftijd ook om  veel opofferingen gevraagd. Hij heeft altijd het uiterste gegeven, maar zoekt nieuwe uitdagingen. Hoe ver zou ik kunnen komen in de Triathlon, hoe houd ik mij mentaal bij het bergbeklimmen. Een nieuw avontuur lonkt. Een avontuur dat we deze sociaal gewogen en zeer gedreven Lars ten zeerste gunnen en we hopen dat hij zichzelf , ons en al die andere VVOG adepten dit seizoen zal mogen belonen met een bijzonder mooi afscheidscadeau.

Beste Lars en Lisanne het ga jullie goed op je verdere levensreis !.

Lees bericht

Bezoek Walking Football aan het Marius van Dokkummuseum

19-04-2024

De heren van het Walking Football hadden met de Grote Clubactie een prijs gewonnen: een bezoek aan het Stadsmuseum en Marius van Dokkum museum.

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Nieuwsoverzicht Archief