Start Voetbalschool Dolfijn

26 Augustus 2015 / Jeugdcommissie / Jeugd

Deze week start de nieuwe voetbalschool en dat zal geen Harderwijker ontgaan. Waar anders dan bij het Dolfinarium ontving clubvoorzitter Laurens De Kleine van vice voorzitter van de jeugdcommissie Antonio Vivas en coördinator F-pupillen en Voetbalschool Dolfijn Ben Jansen de eerste flyer.

Dit is de inzet van de jeugdcommissie om van dit nieuwe concept een succes te maken. Zaterdag aanstaande zijn jongens en meisjes van harte welkom om de eerste (open) training bij te wonen.

Met de realisatie van deze unieke voetbalschool, is de jeugdopleiding bij VVOG compleet. Ook heeft de “VVOG Voetbalacademie” veranderingen doorgevoerd. Jan Jurrien Hop is aangesteld en gaat de trainingen  leiden. Hiermee komt ook een wens van de jeugdcommissie in vervulling om meer eerste elftalspelers bij de jeugdopleiding te betrekken. Het zijn immers spelers die naast hun ervaring een mooi voorbeeld zijn voor de jonge spelers. Naast de techniektraining zal er ook looptraining en keeperstraining worden aangeboden.

We hebben met de nieuwe voetbalschool voor de aller jongsten alles in huis en onderscheiden ons met een A en B voetbaldiploma van de rest, aldus een trotse voorzitter Gert Jan Krop. We hebben de juiste mensen weten te vinden die inspelen op de wensen van de jonge spelers en hun ouders voegt Ben Jansen daar aan toe. Het gaat een feestje worden. In overleg met de trainers en hoofd jeugdopleidingen heeft de jeugdcommissie haar idee uitgewerkt en staat er nu een mooi concept.

De kinderen gaan voor “het” voetbaldiploma A en B. De “Dolfijnen” (4 en 5 jaar) trainen alleen op zaterdag en de Orka’s (6 en 7 jaar) op woensdag en zaterdag. Op woensdag zal Cor Klassen de trainingen leiden en werken aan de persoonlijke ontwikkeling.  De vaste trainers voor de zaterdag zijn Peter Blom en Kasper Sloot.

We gaan ook de ouders van de kinderen bij toerbeurt bij de trainingen betrekken. Op deze wijze vergroten wij hun betrokkenheid en stimuleren wij de ouders om in de toekomst de rol van jeugdleider of trainer te gaan vervullen. We willen met onze jeugdteams naar een hoger niveau en meer doorstroom van eigen jeugd naar het eerste elftal, aldus Antonio die daarmee één van de speerpunten van de jeugdcommissie vertolkt. 

Plezier staat in alles bovenaan maar we schamen ons ook niet om prestatie te stimuleren. Sportief succes is nog altijd een goed middel om het met elkaar nog beter te willen doen.

Lees bericht

Selectienieuws: Hop gaat, Randy verlengt

20-02-2020

Helaas is de technische commissie er niet in geslaagd om Jan-Jurriën Hop te behouden voor VVOG.

Lees bericht

Loten verkopen voor onze nieuwe kleedkamer, tribune en een nieuwe ruimte voor de sponsoren

20-02-2020

We hebben nieuwbouwplannen en daar is geld voor nodig.

Lees bericht

Ook een jaar lang gratis in de TINQ Fiat rijden?

18-02-2020

Ook dit jaar biedt TINQ weer een jaar lang gratis rijden in de TINQ Fiat aan.

Nieuwsoverzicht Archief