Professionalisering VVOG Voetbal Academy voor de jeugd

8 Juli 2015 / Hoofd Jeugd Opleiding / Jeugd

Met ingang van het seizoen 2015-2016 bestaat de VVOG Voetbal Academy uit drie onderdelen. Dit zijn de voetbalschool, loopscholing en de keepersschool.

Het doel is om de jeugdvoetballers van VVOG onder deskundige begeleiding kosteloos een kans te geven hun individuele voetbalkwaliteiten verder te ontwikkelen in een plezierige en veilige omgeving, ieder op zijn of haar niveau. 

De voetbalschool

VVOG kent al een aantal seizoenen de voetbalschool. Vanaf aankomend seizoen is deze echter anders van opzet. Met een professionele  aanpak onder leiding van een gediplomeerde en ervaren trainer zal de “techniektraining-methode” worden toegepast. De techniektrainingen hebben een duidelijk doel; we willen spelers technische vaardigheden aanleren, die ze kunnen toepassen op het veld. De oefenvormen worden uitgevoerd  volgens de “Wiel Coerver filosofie” waarbij elke speler een bal heeft. In onze trainingen, die een planmatige en gestructureerde opbouw kennen, zal wekelijks aandacht worden besteed aan verschillende voetbalhandelingen.

In kleine groepen besteden wij aandacht aan de balvaardigheid, passen en trappen, aan- en meenemen, kappen en draaien, passeer- en schijnbewegingen.

De oefenstof wordt aangepast aan het niveau van de spelers en de verschillende trainingsgroepen. We delen de spelers op leeftijd en niveau in.

In tegenstelling tot de commerciële voetbalscholen krijgen de jeugdspelers van VVOG t/m de C junioren de techniektrainingen wekelijks kosteloos aangeboden.  

Loopscholing

Als je het hebt over loopscholing heb je het eigenlijk over loop- en coördinatie trainingen.

Loopscholing is belangrijk voor elke voetballer, en zeker ook voor een jeugdspeler: Je werkt specifiek aan de vergroting van je capaciteiten door te trainen op: uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en zeker niet onbelangrijk de coördinatie. Dit wel uiteraard toegespitst op het voetbalspel. Het hedendaagse voetbal verlangt fitte multifunctionele spelers die positioneel kunnen blijven voetballen met snel voetenwerk. Loop- en coördinatietraining is dan ook een essentieel onderdeel van de voetbaltraining geworden.

Lopen als basisvorm van bewegen kan in principe iedereen. Het verder goed coördineren en daarna perfectioneren van de techniek van het lopen vereist echter veel training. De loopbeweging is veel ingewikkelder dan wordt gedacht. Door een goede coördinatie en looptechniek kan door jeugdvoetballers veel winst worden geboekt. Het is dan zeker noodzakelijk dat er naast techniektrainingen aandacht wordt besteed aan de looptechniek en coördinatie. Techniek en coördinatie lopen hand in hand.

VVOG biedt dan ook vanaf aankomend seizoen kosteloos wekelijks loop-en coördinatie trainingen aan voor alle jeugdspelers met behulp van een deskundige en ervaren trainer. 

De keepersschool

VVOG kent al een aantal seizoenen specifieke keeperstraining voor de jeugdkeepers. Ook in het  seizoen 2015-2016 zal dit het geval zijn, al wordt de uitvoering hiervan  professioneler  opgezet. Volgens een keepersplan wordt veel aandacht geschonken aan de verdere ontwikkeling van technische en tactische onderdelen van het keepen. Bij de invulling van de training wordt er rekening gehouden met de leeftijd en de mogelijkheden van de jeugdkeepers. De trainingen worden individueel (met meerdere keepers) uitgevoerd onder leiding van een ervaren en gediplomeerde keepertrainer, die hierbij ondersteund zal worden door een aantal keepertrainers.

Het doel is om elke keeper te laten groeien op zijn of haar niveau. Dit doel kan bereikt worden door middel van professionele begeleiding en op maat gesneden trainingen, waarbij plezier, gedrevenheid en persoonlijke aandacht voorop staan. 

Kader VVOG Voetbal Academy

In het seizoen 2015-2016 staat de voetbalschool onder leiding van de gediplomeerde en ervaren trainer Jan Jurriën Hop, die tevens speler is van VVOG 1. De loopscholing wordt verzorgd door de deskundige en ervaren Hessel Lodder. De keeperstraining staat onder leiding van Wesley Bies, die vorig seizoen betrokken was bij zowel de voetbal- als de keeperschool en toen als keeper bij de 1e selectie van VVOG behoorde.

v.l.n.r. Hessel Lodder, Wesley Bies en Jan Jurriën Hop

Waar en wanneer

De loopscholing, voetbal- en keepersschool vinden op vrijdag plaats op de kunstgrasvelden bij VVOG.

De tijden (onder voorbehoud) zijn:

Loopscholing 16.30 – 17.00 uur  voor de F - en E pupillen
  17.00 – 17.30 uur voor de D pupillen en C junioren
  17.30 – 18.00 uur voor facultatief / individueel A en B junioren
Voetbalschool 16.00 – 17.00 uur voor de F - en E pupillen
  17.00 – 18.00 uur voor de D pupillen en C junioren
Keepersschool 18.00 – 19.00 uur voor de F - (selectie), E - en D  pupillen
  19.00 – 20.00 uur voor de C -, B – en A junioren

De periodes waarin de loopscholing, voetbal- en keepersschool worden gegeven zijn:

  • Vrijdag 21 augustus 2015 t/m vrijdag 23 december 2015
  • Vrijdag 15 januari 2016 t/m vrijdag 29 april 2015

(afhankelijk van de weersomstandigheden kan hier van afgeweken worden)

Overige informatie

Via de VVOG website en via de jeugdtrainers en/of -leiders zal bij aanvang van het seizoen nog aanvullende informatie worden verstrekt aan de jeugdspelers.

Lees bericht

Benieuwd wat je kunt winnen met de loterij?

22-02-2020

Neem een kijkje bij de prijzen!

Lees bericht

Nieuws van Thomas Vossebelt

21-02-2020

Menigeen zag Thomas Vossebelt uitvallen in de derby tegen DVS’33. En iedere rechtgeaarde VVOG’er weet dat een Vossebelt niet zomaar het veld afgaat (en al helemaal niet tegen onze buren).

Lees bericht

Selectienieuws: Hop gaat, Randy verlengt

20-02-2020

Helaas is de technische commissie er niet in geslaagd om Jan-Jurriën Hop te behouden voor VVOG.

Nieuwsoverzicht Archief