Bestuur wil verplichte vrijwilligersbijdrage invoeren

29 Juni 2015 / Redactie / Algemeen

Een ambitieuze toekomst vraagt om een professionele vrijwilligersorganisatie. Hoe denkt het bestuur dat in te vullen.

VVOG is een bruisende familie vereniging . We hebben grote ambities voor de toekomst.  VVOG moet een familieclub zijn waar je niet alleen kunt voetballen maar waar een “dagje VVOG een avontuur op zich is”. Mooie evenementen, spannende wedstrijden, broodje gezond, leeshoek voor de ouders, tweedehands kledingmarkt, culinaire demonstraties, lekkere muziek,  het zijn voorbeelden om een indruk te geven van de totaalbeleving . We willen de club zijn die veel voetbalplezier biedt én aan talentontwikkeling doet door een professionele aanpak, het meisjes- en vrouwenvoetbal een boost gaat geven, zo hoog mogelijk spelen met ons vlaggenschip (het eerste van de zaterdag, vrouwen en zondag). Maar ook een club die actief bezig is met maatschappelijke vraagstukken (gezonde voeding, meer bewegen, respect en een duurzame omgeving).

We hebben gemerkt dat dit bijzonder veel inzet vraagt van vrijwilligers. Een aantal daarvan is echt overbelast, de lasten moeten evenwichtiger over de schouders worden verdeeld. Als we nog eens een slag willen maken naar een voetbalclub die midden in de Harderwijkse samenleving staat, dan zal het aantal vrijwilligers uitgebreid moeten worden.

Op vele terreinen is de vrijwilligerscommissie daarmee bezig onder meer door actieve werving binnen ouders en spelers van bijvoorbeeld seniorenteams. We merken dat die activiteiten niet voldoende opleveren om de volgende slag te kunnen maken. We hebben namelijk ook te maken met clubmensen die na gedane arbeid ook gewoon weer eens een wedstrijdje willen volgen.

Om die reden wil het bestuur in navolging van andere verenigingen gaan werken met het invoeren van een verplichte vrijwilligersbijdrage met ingang van het nieuwe seizoen. 2015-2016.

Voordat we dat kunnen doen, is toestemming van de Algemene Ledenvergadering nodig . Het voorstel daartoe kunt u hier downloaden. We roepen u op om aanwezig te zijn bij de Algemene Ledenvergadering van 30 juni zodat we kunnen nagaan of het voorstel een breed draagvlak zal krijgen.

De hoofdpunten van het voorstel zijn, dat elk spelend lid per gezin een bijdrage betaalt van € 40,00 per seizoen. Deze bijdrage zal per kwartaal worden geïnd bij de normale contributie (dus € 10,00 per kwartaal). De bijdrage zal na afloop van het seizoen worden terugbetaald als blijkt dat er 12 uur vrijwilligerswerk is verricht.

Lees bericht

Nieuwe sponsor:

26-04-2024

Palingrokerij & Vishandel Dries van der Berg & Zn. is sponsor geworden van VVOG. We zijn super blij met onze nieuwe sponsor. Welkom bij onze Businessclub.

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief