VVOG ondersteunt EK damesvoetbal 2017

21 Oktober 2014 / Redactie / Dames

Als het EK Damesvoetbal in 2017 naar Nederland komt, zal VVOG één van de trainingslocatie voor de deelnemers zijn.

VVOG en damesvoetbal gaan al jaren hand in hand. Vandaar ook dat we graag samen met de gemeente Harderwijk wilden meewerken aan een verzoek van de KNVB. Samen met Hotel de Heerlickheid van Ermelo maken we als trainingslocatie onderdeel uit van de kandidatuur voor EK 2017. Nu maar duimen dat de Nederlandse aanbieding de winnende is !

Nederland kandidaat voor EURO 2017
De KNVB heeft zich vandaag kandidaat gesteld bij UEFA voor het organiseren van het Europees kampioenschap 2017 voor vrouwen. Als UEFA Nederland selecteert als gastland, dan worden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht de speelsteden. Aan het EK doen zestien landen mee en het gastland is automatisch geplaatst. Begin december wijst UEFA het gastland aan.

Stimulans voor vrouwenvoetbal
“Voor het Nederlandse voetbal zou het fantastisch zijn als we na EURO 2020 ook EURO 2017 naar Nederland kunnen halen”, zegt secretaris-generaal Bert van Oostveen van de KNVB. “Gezien de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal is dit hèt moment voor een eindtoernooi van ons vrouwenelftal in eigen land. Het is een enorme stimulans voor de ontwikkeling en erkenning van het Nederlandse vrouwenvoetbal, zowel in de top als in de breedte.”

Interim-directeur amateurvoetbal Hans Spierings: “Vrouwenvoetbal verovert in hoog tempo de Nederlandse velden. Wij gunnen het alle Nederlandse meisjes en vrouwen zich te laten inspireren door een EK in eigen land en geloven dat er tijdens het EK een geweldige voetbalsfeer in Nederland zal zijn. Zeker vanwege het grote enthousiasme dat we ervaren bij de steden en stadions met wie we ons samen kandidaat stellen.”

Ambassadeur van de Nederlandse kandidatuur en lid van UEFA’s commissie voor vrouwenvoetbal Clémence Ross vult aan: “We hebben een zeer indrukwekkende rij eigenschappen om van EURO 2017 een geweldig succes te maken. We hebben in Nederland de daadkracht, ervaring, partners, infrastructuur, creativiteit, faciliteiten en ambitie die hiervoor nodig zijn. En bovenal: wij hebben de sprankeling en de passie om een nieuwe generatie meisjes en vrouwen in het voetbal uitzicht te geven op nog veel meer.”

Wedstrijden
Het toernooi zal van 16 juli tot 6 augustus plaatsvinden. In overleg met UEFA en betrokken partijen kunnen deze data nog veranderen. Als het toernooi in Nederland plaatsvindt, dan wordt de finale in Enschede gespeeld. De landen in de halve finales trappen af in Breda en Enschede. Breda, Deventer, Rotterdam en Tilburg worden het toneel van de kwartfinales. De openingswedstrijd wordt in Utrecht gespeeld. Behalve Enschede worden in al deze steden en in Doetinchem de groepswedstrijden gespeeld. Nijmegen is reservestad.

Groei vrouwenvoetbal in Nederland
Op dit moment zijn er in Nederland 137.525 vrouwelijke voetballers. Ten opzichte van vorige seizoen is dat een stijging van 4,23% en over de laatste vijf seizoenen betekent dat een stijging van ruim 20%. De KNVB streeft er naar binnen enkele jaren 150.000 voetballende meisjes en vrouwen in Nederland te hebben. De voetbalbond is er van overtuigd dat een prestatie als het Europees kampioenschap van de vrouwen onder 19 en een EK in eigen land, jonge meisjes extra motiveert om te gaan voetballen.

 

Lees bericht

Superlot voor het team van de kantine

18-10-2021

Elke thuiswedstrijd van VVOG 1 staan ze voor je klaar, het kantine team onder leiding van Jan Jansen. Samen hebben ze een Grote Clubactie Superlot gekocht.

Lees bericht

Selectie VVOG-1 neemt afscheid van Reind Poolen

17-10-2021

Het eerste elftal van VVOG heeft gisteren afscheid genomen van Reind Poolen. 

Lees bericht

Harderwijkse sportverenigingen hijsen de Regenboogvlag

11-10-2021

Ook bij VVOG is vandaag de Regenboogvlag gehesen.

Nieuwsoverzicht Archief