Ed Engelkes nieuwe hoofdtrainer van VVOG

18 Maart 2014 / Bestuurslid Voetbalzaken / Nieuws van het eerste

Ed Engelkes wordt in het nieuwe seizoen 2014-2015 de nieuwe hoofdtrainer van VVOG

VVOG heeft haar nieuwe trainer voor het nieuwe seizoen. De 50 jarige in Zeewolde woonachtige Ed Engelkes zal volgend seizoen voor de groep staan.
Ed is nu (maar ook volgend seizoen ) trainer van het dames team van Ajax. Engelkes heeft veel ervaring opgedaan in het voetbal. Na 22 jaar als voetbaltechnische man actief te zijn geweest bij de KNVB, heeft hij in juni 2012 de overstap gemaakt naar AFC Ajax. Binnen de KNVB heeft hij veel ervaring opgedaan in het werken met clubvertegenwoordigers, trainers en talentvolle spelers en is hij tevens opgetreden als assistent coach in alle facetten zoals het zowel nationaal als internationaal scouten voor het nationale vrouwenteam zowel voor als tijdens het EK in 2009. Hij was tevens hoofd technische zaken in de gloriejaren van AZ Alkmaar (dames)   Toen hij in juni 2012 is  gevraagd om bij Ajax de vrouwenafdeling op te zetten, heeft hij daar geen moment over getwijfeld. Het opzetten van een vrouwenafdeling binnen een bedrijf als Ajax heeft hij als een prachtige uitdaging ervaren. Van het scouten en selecteren van nieuwe spelers tot en met het samenstellen van de staf en de training en coaching van het 1ste elftal, alles moest in relatief korte tijd (1,5 maanden) gerealiseerd worden.  Een jaar waarin hij ook bovenstaande combineerde met het volgen van de opleiding Coach Betaald Voetbal. Voor deze cursus heeft hij stage gelopen bij AGOVV en Heracles het afgelopen seizoen. De cursus heeft hem gesterkt in zijn visie en ideeën die hij heeft over voetbal. Het feit dat hij gestructureerd denkt en werkt en de lange termijn in het oog houdt , heeft hierbij zeker geholpen. 
De club VVOG spreekt hem zeer aan, heeft een voetbalhistorie en heeft veel spelers in het betaalde voetbal gebracht. Daarbij vindt hij de visie van de club nog wel veel belangrijker. Een visie die beschrijft dat met zoveel mogelijk regionale talenten VVOG mee wil doen op hoofdklasse niveau. Dat spreekt hem  aan en past perfect bij hem. Het ontwikkelen van een visie en een speelwijze waarbij jeugdige talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen.
 

Lees bericht

Roby van den Bor is Pupil van de week

22-03-2019

Deze week is Roby van de Bor de Pupil van de week.

Lees bericht

Vrijdagmorgen Walking Football bij VVOG

21-03-2019

Komt u ook vrijdagmorgen om 10:00uur naar VVOG voor Walking Football 60+?

Lees bericht

Cursus Spelbegeleider / Pupillen scheidsrechter

21-03-2019

Je bent 12 jaar of ouder en het leiden van pupillenwedstrijden lijkt je gaaf? Dan is dit de opleiding die je kunt gaan volgen.

Nieuwsoverzicht Archief