Samenstelling A-selectie nieuwe seizoen

8 Mei 2008 / Technische Commissie / Nieuws van het eerste

Door: TC
De afgelopen maanden heeft de Technische Commissie (TC) veel tijd gestoken in onder meer de samenstelling van de A-selectie voor het nieuwe seizoen. In eerste instantie is veel intern overleg gevoerd. Daarbij is de technische staf van de A-selectie betrokken. De huidige A-selectie is van top tot teen doorgelicht. Dit heeft geleid tot beslissingen van onder meer met welke spelers willen wij wel/niet verder en op welke posities willen wij versterkingen en welke spelers zijn voor ons versterkingen. Het nemen van beslissingen over het niet verder gaan met spelers zijn niet de makkelijkste. Dergelijke beslissingen worden vaak dan ook pas na een aantal (her)overwegingen genomen. Hiervoor hebben wij ook de tijd genomen.Het bestuur is vanzelfsprekend ook bij het nemen van de nodige besluiten betrokken. Daarnaast is de sponsorcommissie geraadpleegd. Dit alles heeft te maken wat op financieel gebied wel en/of niet haal-baar is. De meeste hoofdklassers maar zelfs ook eerste en tweede klassers beschikken over een (veel) hoger budget dan VVOG. Dit impliceert, dat de club heel creatief moet omgaan met het beschikbare budget. Dit heeft dan ook weer zijn weerslag op onder meer het daadkrachtig kunnen handelen en op de aanbiedingen richting de in huis zijnde en op de aan te trekken spelers.

De TC heeft met alle huidige A-selectiespelers gesprekken gevoerd. Een aantal spelers heeft te horen gekregen, dat zij vanwege onvoldoende kwaliteit komend seizoen niet meer in aanmerking komen voor een plaats in de A-selectie. Bij een aantal spelers waren de financiën een (te) groot struikelblok om daar mee rond te komen. Ook daar wordt afscheid van genomen. Voorts heeft een aantal spelers te kennen geven te stoppen dit in verband met werk/studie. De redenen van de vertrekkende spelers is dus divers. De navolgende spelers zullen het nieuwe seizoen om uiteenlopende redenen niet meer de kleuren van VVOG verdedigen (in willekeurige volgorde): Henry Timmer, Richard Pel, Lodewijk de Vries, Martijn Huygens, Koos de Ruiter, Danny Marcus, Bob van Leeuwen en Vincent Schokker.

In de loop van het seizoen was al afscheid genomen van Khalid Said en Wilgo van Dams. Ook van een zware blessure herstellende David Wagensveld is als speler afscheid genomen. Hij blijft echter komend seizoen binnen de club aktief en wel als trainer-coach van de B1.

Om het vertrek op te vangen en kwalitatief toch te proberen weer een stapje voorwaarts te maken heeft de TC heel wat gesprekken met mogelijke nieuwe spelers gevoerd. Al deze gesprekken leverde niet het direct gewenste resultaat op. Zo vielen nu ook weer spelers af in verband met te hoge finan-ciële eisen. Uitgangspunt bij alle gesprekken - ook bij de Harderwijkse spelers - was, dat het binnen de financiële kaders diende te passen. Wij hebben geprobeerd door in de gesprekken de betreffende speler enthousiast te maken voor het uitkomen bij VVOG. Dit heeft onder meer geresulteerd in het kunnen aantrekken van de navolgende spelers: Fabian Bouwman (Spakenburg), Nick Stots (Haar-lem), Paul Kalapnathsing (Zuidvogels) Niels Nijveld (Spakenburg), Jakko Slot (Staphorst), Floris Buitenhuis (Be Quick ’28) en Danny de Beer (amateurs van FC Omniworld). Al deze spelers kunnen in principe op meerdere posities uit de voeten en zijn dus met een mooi woord multifunctioneel inzetbaar. Ook dit is onder creatieviteit te rangschikken.

Bovenvermelde spelers met de huidige A-slectiespelers Martijn Blom, Peter Blom, Matthijs IJzerman, Marco Heemskerk, Ugar Ayaz, Kevin Bakker, Jan Willem Stoffer, Rick Boersma, Dennis Hoffman, Ed-win van Egteren, Madih Doufikar, Adams Sarkodie en de van de A-junioren overkomende doelverde-diger Sander Blom vormen de A-selectie voor het nieuwe seizoen. Mogelijk, dat aan de selectie nog een of twee uit de jeugd overkomende A-junioren wordt toegevoegd. In dit kader wordt nog eens met klem benadrukt, dat ook de jeugdspelers met potentie (weer) kansen (gaan) krijgen.

Al met al heeft VVOG voor het seizoen 2008-2009 op papier een aardige selectie op de been weten te brengen. Een mix van (jonge) spelers uit Harderwijk, Woudenberg, Almere en Lelystad. Of dit vol-doende is om een stabiele hoofdklasser te worden met een uitschieter naar boven (periodetitel en/of plaatsing voor de eventueel te vormen topklasse) is nu nog koffiedik kijken. Dit zal de (nabije) toe-komst moeten uitwijzen.

Ik hoop u/jullie namens de TC met het vorenstaande naar tevredenheid te hebben geïnformeerd. Hebt u/jij vragen/opmerkingen dan horen wij als TC die graag rechtstreeks en niet via allerlei (media)kana-len. Wij als TC staan open voor allerlei suggesties. Ook wij hebben niet alle wijsheid in pacht. Echter wat wij doen is het proberen de totale vereniging op technisch terrein stapje voor stapje weer terug te brengen op het oude niveau. Ook wij weten als geen ander, dat dit niet binnen één of twee seizoenen te realiseren is. Vaak gaat het realiseren van iets nieuws gepaard met (veel) vallen en opstaan. Laten wij als VVOG-ers proberen middels een positieve bijdrage in en rond het veld de vereniging weer op dat niveau te brengen waar het thuis hoort. Daarmee alleen is de vereniging VVOG gebaat.

Lees bericht

Kafumba Cherif naar VVOG

14-04-2024

Kafumba Cherif speelt vanaf aankomend seizoen voor VVOG.

Lees bericht

Nieuws over de staf van VVOG O23

12-04-2024

Zoals bekend zal VVOG gaan starten met VVOG O23 en wordt Egbert Kragt hier de hoofdtrainer van.

Lees bericht

Zaterdag is Sam Kuijpers pupil van de week

12-04-2024

Zaterdag 12 april is Sam Kuijpers pupil van de week bij de wedstrijd VVOG - Quick '20.

Nieuwsoverzicht Archief