Regioclubs werken samen op het gebied van externe jeugdscouting

26 Oktober 2022 / Jeugd

De voetbalverenigingen VVOG Harderwijk, Zwart-Wit ’63, vv Hierden, FC Horst, SDC Putten, Rood-Wit ’58 en vv Zeewolde hebben afspraken gemaakt over de externe scouting van jeugdspelers/sters binnen de regio.

Deze afspraken zijn vastgelegd in een convenant, waar alle clubs op 17 oktober 2022 hun handtekening onder hebben gezet. Het doel van deze afspraken is om communicatie rondom de overgang van jeugdspelers naar een andere vereniging transparant en in het belang van de jeugdvoetballers te laten verlopen. Zo leveren de verenigingen, in de gezamenlijke regio, een bijdrage aan het creëren van een omgeving waarin jeugdvoetballers zich met veel plezier kunnen ontwikkelen.

Er is besloten om de regels, richtlijnen en adviezen van de KNVB als leidraad te nemen en deze volledig als regelgeving te hanteren (zie www.knvb.nl). Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over scoutingstermijnen, transparantie, leeftijdsgrenzen en nog een aantal andere zaken. De regioclubs hebben afspraken gemaakt; voor de kinderen, ouders en vrijwilligers binnen de verenigingen is er nu meer duidelijkheid.

Uitvloeisel van dit regio-overleg is dat de deelnemende clubs en de KNVB regelmatig bij elkaar komen om te bespreken hoe het jeugdvoetbal in de regio nog beter en leuker gemaakt kan worden. Samen verder ontwikkelen, in het belang van de jeugd, blijft het streven.

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief