Vuurwerkbeleid vanuit de KNVB

22 September 2019 / Algemeen

Komende week staat de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker op het programma. Deze wedstrijden worden gespeeld onder de reglementen van het Betaalde Voetbal. Zoals bekend wil de KNVB het vuurwerkgebruik verbannen uit het voetbal. Het afsteken van vuurwerk is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan en is bovendien gevaarlijk. Zeker op dichtbevolkte tribunes. Zo kan knalvuurwerk gehoorschade opleveren, kunnen fakkels zware brandwonden tot gevolg hebben en is het inademen van rook schadelijk voor de luchtwegen. Daarnaast is de club aansprakelijk in het geval van letsel bij supporters en ook kan het de club forse boetes opleveren. Binnen het amateurvoetbal staan hier al boetes op echter deze boetes in het betaalde voetbal zijn nog zwaarder.

Boetes vuurwerk

Vuurwerkbeleid vanuit de KNVB

Lees bericht

Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

18-04-2024

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62).

Lees bericht

Snijders bezig aan laatste seizoen bij VVOG

16-04-2024

Jeffrey Snijders en de technische commissie zijn in goed onderling overleg overeengekomen de samenwerking na dit seizoen te stoppen.

Lees bericht

Hulp gezocht zondag 5 mei!

16-04-2024

Hulp voor de kantine gezocht bij het Walibi toernooi op zondag 5 mei! Misschien kun je de hele dag of een paar uurtjes, alle hulp is welkom.

Nieuwsoverzicht Archief