Kennismaken met ..... Kevin Rijnvis

21 Augustus 2018 / Redactie / Nieuws van het eerste

Wist u dat bij VVOG de lat hoger ligt dan bij andere clubs? Tegen alle spelregels in. Onze nieuwe keeper Kevin Rijnvis merkte het meteen.
Hij werd er al bij zijn eerste wedstrijd door een VVOG-supporter op gewezen. “Wist hij wel dat ie de illustere Frans Koornberg kwam opvolgen?”

Voor Kevin kan de lat niet hoog genoeg liggen. Hij vindt het een mooie uitdaging om in de voetsporen te treden van Frans Koornberg die door hem als een van de beste amateur-keepers in Nederland wordt gezien.

Ze zijn onvergelijkbaar en de verschillen komen snel ter sprake. Onze nieuwe keeper komt uit de AJAX-school, nou dan weet u het wel. Dat is dus mee-voetballen geblazen. Van zijn 8ste jaar tot zijn 16de is ie zo opgeleid. Bij hem zie je de aanval al beginnen. Zijn uittrappen zijn strak en minutieus op het “sterke been” van zijn teamgenoten. Hij lijkt goed voor meerdere assists per jaar. Hij speelt ver voor zijn goal; een “vliegende keep” die uitstekend past bij de intenties van de nieuwe trainer. Bij hoge ballen buiten het 5 meter gebied is hij blij met de hulp van de eigen luchtmacht (Hop en Muller) maar daarbinnen is alleen hij het baasje. Hij straalt rust en bravoure uit. Coachen doet hij met als basis zijn jarenlange staat van dienst als sluitpost.

Zijn ervaring doet nauwelijks onder voor die van Frans Koornberg.
Het begon allemaal bij de pupillen van BFC in Bussum. Eerst als voetballertje, maar daar werd je moe van. Na een half jaar leunde hij al tegen zijn eerste paal. Dat deed hij blijkbaar met zoveel bravoure dat AJAX hem daar scoutte. Van zijn 8ste tot zijn 16de doorliep ie de AJAX talenten-opleiding. Na een jaartje HFC Haarlem verkaste hij naar RKC in Waalwijk. Daar werd hij volwassen en zelfstandig, in zijn eerste eigen huisje. Op 18-jarige leeftijd had hij de topclubs voor het uitkiezen. Het werd een profcontract bij AZ in Alkmaar. Voor zijn ontwikkeling stalden de Alkmaarders hem bij FC Dordrecht waar hij Eerste Divisie ervaring opdeed. Terug in Alkmaar als jongste betaald voetbal keeper ging hij door zijn knieën. Twee keer een buiten-meniscus ingreep zorgde ervoor dat hij 7 dagen per week knie-belasting tussen de palen niet doorstond. Zijn full-prof voetbalcarrière moest hij daardoor vergeten. Hij ging na die deceptie voor een maatschappelijke carrière en keepte zich op iets lager niveau een weg naar de Strokel via achtereenvolgens FC Omniworld, Argon (topklasse zondag), Sparta Nijkerk (5 jaar mooie topjaren, waarin hij Thomas Vossebelt en Tim Muller leerde kennen), GVVV en SV Huizen.

Inmiddels 30 jaar oud is Kevin als vader van een tweeling (twee meisjes) wat honkvaster geworden. Van woonplaats Hilversum naar Harderwijk is een acceptabele afstand en dan speelt hij wel bij twee van zijn ouwe strijdmakkers en bij een mooie club. En hij ervaart VVOG als een amateurclub zoals die moet zijn. Niet kil en afstandelijk, maar na de wedstrijd gewoon een biertje in de kantine met de supporters. Hij heeft ze ook wel anders meegemaakt, clubs met verwaande voetbalkwastjes die alleen voor het geld kwamen voetballen. Vanuit de kleedkamer, opgepoetst en geföhnd meteen de auto in, nooit een derde helft, geen verenigingsbeleving, dat is niks voor onze nieuwe keeper. “Doe gewoon” is zijn adagium. Bij de Zuiderzee Cup met zijn gezellige nazit zag ie dat het ook anders kan en genoot ervan.

Kevin komt uit een ondernemersfamilie. Nieuwe ontwikkelingen betekenen voor hem nieuwe ondernemerskansen. Momenteel is hij eigenaar van een cateringbedrijf in ’t Gooi dat verhongering van festival/evenementen-deelnemers (van 30 tot 5000) tegengaat.

Zijn voornaamste hobby’s zijn (ver) reizen en tennissen. Met zijn gezin gaat ie graag uit eten en met zijn vrienden graag uit drinken.

Tot slot wil hij nog een compliment kwijt aan de Technische Commissie van VVOG. Hij vindt het buitengewoon knap dat VVOG - in een tijd waarin het semi-professionalisme met veel power/Powel de stoelpoten onder het topamateurvoetbal aan het wegzagen is - met weinig geld een jaloersmakend stel voetballers aan zich bindt. Een stel voetballers waarmee je naar zijn idee middenmoot zou moeten kunnen spelen. Dat is ook zijn doel en dat verdedigt hij graag.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Lees bericht

ALV vergadering

22-04-2024

Graag nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op dinsdag 23 april 2024 in ons clubhuis, aanvang 20.00 uur.

Nieuwsoverzicht Archief