Kennismaken met Desmond Sturing

14 Augustus 2017 / Redactie / Nieuws van het eerste

25 jaar geleden werd er wat afgelachen in huize Sturing te Eerbeek als de comedy-TV serie “The Desmond’s” https://www.comedy.co.uk/tv/desmonds/ op de buis verscheen. Het bracht veel plezier in het sportieve leven van Edward en zijn zwangere vrouw. 

9 maanden waren ze er al over aan het bakkeleien en ineens hadden ze het. Een prachtig idee. Een idee dat letterlijk werd geboren..!

Desmond is inmiddels 25 jaar en heeft al een heel voetballeven achter de rug. Hij begon in de jeugd bij Eerbeekse Boys. Van zijn 10de tot zijn 15de pingelde hij zich bij Vitesse door de jeugdopleiding. Vervolgens 3 jaar in de jeugdopleiding van De Graafschap en toen moest er de belangrijke keuze gemaakt worden tussen professioneel voetballen of studie. Het werd uiteindelijk HBO gezondheidszorg (SPH) i.p.v. Jong De Graafschap. 

Op zijn 19de voetbalde hij bij de amateurs van AGOVV om daarna gevraagd te worden voor NSC. Voor de Nijkerkers speelde hij 5 seizoenen. En nu is de linkspoot op de Strokel beland, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft. Hij wil graag laten zien wat hij kan, maar wordt daarin nog belemmerd door een vervelende spierblessure. Maar hij komt eraan, laat hij u weten.

Desmond heeft op alle posities links van het midden gespeeld. Hij was bij NSC een vaste waarde als linksback. Hij is fysiek sterk, stoomt graag op naar voren, heeft een uitstekende trap en een goede techniek.

Hij hoopt van waarde te kunnen worden in het elftal, waarvan zijn eerste indruk nu al heel positief is. Mooie mix van jeugdig talent met ervaren oudere spelers. Hij vindt het mooi dat het leeftijdsverschil in de onderlinge verhoudingen geen enkele rol speelt. Het lijkt hem een mentaal sterk en (h)echt team.

Door de goede naam en de succesvolle historie in het zaterdagvoetbal noemt/roemt hij VVOG als een van de aantrekkelijkste top-amateurverenigingen in de regio. De prachtige accommodatie maakte altijd al diepe indruk als hij met NSC weer verloor van VVOG ; )

Desmond werkte 4 jaar als groepsleider in de jeugdzorg. Geen gemakkelijke baan waarin hij als verantwoordelijke leefde binnen een groep van jeugdigen met ernstige gedragsstoornissen. Sinds kort heeft ie ervoor gekozen om zich te laten inhuren om meer in een 1 op 1 situatie mensen met een verstandelijke beperking, verslaafden en dementerenden zorg te verlenen. 

Hij heeft geen moment spijt van zijn keuze voor de gezondheidszorg. Het past bij zijn persoonlijkheid. 

Desmond is in alle omstandigheden zichzelf, communicatief vaardig; een sympathieke gozer die het hart op de juiste plaats heeft. Hij noemt zich een teamspeler, die binnen het team veel van zichzelf eist. Zijn minpuntje is dat ie slecht tegen zijn verlies kan. Soms wordt het geel voor zijn ogen, maar nooit rood. De laatste jaren is ie overigens met geel aan het minderen.

Desmond stadt graag, gaat af en toe uit en op zondagen is het uitrusten en voetbal kijken. Drie achtereenvolgende live wedstrijden op FOX gaan erin als koek, een potje FIFA smaakt hem ook.

Onze linkerverdediger woont nog bij de Desmond-fans te Eerbeek. Zijn moeder is spinning koningin, vader’s ster fonkelt in Hollywood aan de Rijn waar hij als club-icoon van Vitesse assistent-trainer is. Zijn jongere zus is van de mode en koopt eerder een leuk truitje dan een sportief trainingspak.

Desmond heeft een grote drive om te slagen. Met zijn ervaring als groepsleider van jeugdigen met ernstige gedragsproblemen moet het aanschuiven bij de selectie van VVOG een fluitje van een cent zijn..

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief