Kennismaken met Joshua Tijdens

9 Augustus 2017 / Redactie / Nieuws van het eerste

Voorlopig kunt u hem alleen maar herkennen aan zijn omgekeerd honkbalpetje. Maar wat zou hij graag zijn voetbalcapaciteiten tonen. Een knieblessure opgelopen bij een van de eerste trainingen na de jubileum-wedstrijd tegen PEC Zwolle weerhoudt hem er voorlopig van zijn opwachting te maken tussen de grote jongens. Hij zag er zo naar uit om zijn visitekaartjes uit te delen op de Strokel. U houdt die nog even tegoed.

Joshua komt van SV Lelystad, waar hij vorig jaar opviel als topscorer in de 2de klasse. Hij speelde er vanaf zijn prille jeugd, werd gescout door FC Omniworld (het huidige Almere City FC) en speelde daar 2 jaar alvorens terug te keren naar SV Lelystad. 

Vanaf zijn 18de maakte hij drie jaar deel uit van de hoofdmacht. Hij begon achterin als laatste man, maar bleek gaandeweg behept met een hoge mate van scoringsdrift. Hij baande zich in drie jaar een weg door het elftal richting spitspositie. Op die positie stilde hij vorig seizoen zijn doelpunten-honger met 22 goals. 

VVOG biedt hem dit seizoen de kans te onderzoeken of zijn scoringsdrift reikt tot op 3de divisie nivo. “Het nivo is daar wel hoog maar het moet te doen zijn’ meldt hij kalm en zelfverzekerd. Alles is goed geregeld bij de club. De randvoorwaarden zijn prima. Het is nu effe aanpassen geblazen en snel aanhaken bij het trainingsnivo. Hij hoopt dit seizoen minuten te kunnen maken. De wedstrijd tegen PEC Zwolle was al een mooie eerste ervaring en die smaakt naar veel meer. 

Ons poldermodel komt uit een sportief nest. Voetballen heeft ie niet van een vreemde. Vader haalde af en toe het eerste van SV Lelystad en speelt nog altijd in de 40+ competitie. Daar legt ie hem nog regelmatig panklaar voor de verwoestende uithalen van Michel Boerebach en Alex Kamstra. Moeder stepst veelvuldig door de sportschool en broer voetbalde tot zijn talent op was. 

Joshua heeft de CIOS-opleiding in Heerenveen afgerond. Deed de afdeling voetbal, gek als ie is op het spelletje. Hij haalde zijn trainersdiploma TC3, keek voor zijn stage in de keuken bij de jeugdopleiding van FC Utrecht en begint volgend jaar aan zijn TC2.

Hobby’s buiten het voetbal heeft ie niet. Wel een vriendin die evenwel voetbal beslist niet als hobby heeft. Ze heeft wel wat leukers te doen…

Zijn droom is met zijn voetbalhobby ook zijn brood te verdienen. Momenteel lukt dat al voor twee dagen per week. Hij traint bij voetbalclub Batavia de jeugd op basis van een daar ingevoerd jeugdplan. Zondags traint hij jeugd bij een voetbalacademie. De resterende 24 uur verkoopt hij schoenen aan Batavianen. (https://www.bataviastad.nl/merken/skechers/#close)

Als u komende wedstrijden een honkbalpetje aan de kant van het veld ziet staan, goeie kans dat Joshua eronder zit. Hij zal nog even slecht gemutst zijn, omdat ie geblesseerd is, maar met zijn drive en zelfverzekerdheid gaat ie deze tegenslag overwinnen. Daarna belooft hij zijn scoringsdrift de vrije loop te laten!

Lees bericht

Inleveren kleding

09-06-2024

Het seizoen is bijna ten einde. Graag alle materialen inleveren op: zaterdag 29 juni 2024.

Lees bericht

Veld 5 wordt kunstgrasveld.

08-06-2024

Zoals jullie wellicht allemaal al weten gaat 5 veld voorzien worden van een kunstgrasveld.

Lees bericht

Aria Hashemi naar VVOG Harderwijk

08-06-2024

Voor komend seizoen heeft VVOG een nieuwe keeper aangetrokken in de persoon van Aria Hashemi (30).

Nieuwsoverzicht Archief