Verkiezing mooiste moment uit de historie

5 Mei 2017 / Evenementencommissie / Algemeen

De afgelopen periode heeft u uw mooiste moment kunnen delen met de jubileum commissie. Nu is het tijd om te gaan stemmen! 

De jubileum commissie wil iedereen die zijn of haar moment heeft willen delen enorm bedanken. Wij willen benadrukken dat deze verkiezing niet als doel heeft de beste prestatie in de geschiedenis vast te kunnen stellen maar vinden het belangrijk dat herinneringen niet verloren gaan en ons inspiratie geven voor de toekomst. Uit de inzendingen heeft de commissie een selectie gemaakt van drie geweldige momenten. Deze momenten zijn door jullie het meest ingebracht en zijn bij deze genomineerd. 

 1. Algeheel zaterdagkampioen seizoen (seizoen 1996/1997)
 2. Beslissingswedstrijd promotie/degradatie tegen DVS'33 Ermelo (seizoen 2006/2007)
 3. Promotie naar de 3e divisie (seizoen 2016/2017)

Om een ieders geheugen op te frissen, hier per moment een korte samenvatting.

Breng hier uw stem uit

Algeheel zaterdag kampioen 1996/1997

select 1996/1997Het seizoen 1996-1997 zal de VVOG geschiedenisboeken ingaan als de successtory van VVOG zaterdag. VVOG ingedeeld in de hoofdklasse C maakte vanaf de competitie start, een ieder duidelijk, dat de ploeg een hoge plaats op de ranglijst nastreefde. Binnen de kortste keren werd de concurrentie op (grote) achterstand gezet en werd de weg naar het kampioenschap via twee periode titels glansrijk afgelegd. Om de titel Kampioen van Nederland Zaterdag Amateurvoetbal werd gestreden met GVVV en FC Lisse. Net als FC Lisse behaalde VVOG 3 overwinningen en 1 nederlaag. Het doelsaldo was in het voordeel van VVOG en op 14 juni 1997 werd VVOG Algeheel Zaterdag Kampioen.

Het werd een onvergetelijke zaterdag 14 juni 1997. Het grote feest op het terrein van GVVV na het behalen van de titel. Daarna de geweldige ontvangst in Harderwijk op het marktplein voor het oude raadhuis waar het al druk was vanwege Aaltjesdag. Duizenden Harderwijkers juichten het kampioensteam en begeleiders toe, een onvergetelijke happening.

De titel Algemeen Amateurkampioen van Nederland ging helaas aan de neus van VVOG voorbij. De pijp was leeg. De titel ging naar De Baronie uit Breda (Zondag kampioen).

Beslissingswedstrijd VVOG - DVS'33 Ermelo

Beslissingswedstrijd

Met hangen en wurgen heeft VVOG zich verzekerd van nog een jaar hoofdklasse voetbal. De Harderwijks formatie van trainer Jan Boes verschalkte in de allesbeslissende  promotie degradatiewedstrijd streekgenoot DVS 33. Pas in de verlenging viel op het bomvolle sportpark Putter Eng de beslissing. Marco Roelofsen tekende voor de winnende treffer. Beide partijen schotelde de circa drieduizend toeschouwers een boeiende wedstrijd voor. Hoewel het niveau van de beladen tweestrijd tegenviel, vergoedde de spanning, emotie en inzet alles. Zonder te imponeren namen de Harderwijks in de eerste helft de leiding. Marco Heemskerk profiteerde van vertwijfeling in de DVS-defensie. In de slotminuut trok Baba Shisko de stand gelijk. De spits ranselde de bal in een mêlee van spelers over de doellijn en sleepte een dikverdiende verlenging uit het vuur. In de spannende slotfase besliste Marco Roelofsen het duel. DVS'33 Ermelo - VVOG 1-2.

Promotie naar derde divisie

selectie 2016-2017Wie herinnert zich niet de zinderende tweekamp met DOVO? Na de reguliere competitie mochten beide teams strijden om promotie naar de derde divisie. De eerste wedstrijd op de Strokel was een waar spektakel stuk. Bij rust met 0-2 achter staan, terugkomen tot 2-2, 2-3 achter komen en uiteindelijk met 4-3 winnen.

De terugwedstrijd werd in Emmen gespeeld. Na een vroeg doelpunt van Jan Jurrien Hop moest DOVO 2x scoren om promotie af te dwingen. Na de gelijkmaker in de 70e minuut was het alle hens aan dek aan de kant van VVOG. Gelukkig scoorde DOVO niet meer en dwong VVOG hiermee promotie af naar de derde divisie.

 

Overige inzendingen

Naast de genomineerde momenten werden er nog veel meer momenten ingebracht. Hieronder een greep uit deze inzendingen:

 • De oefenwedstrijd tegen Feyenoord met Cruijff. 
 • Bekerwedstijd tegen FC Groningen waarin in de laatste minuut werd verloren. 
 • Een krankzinnige wedstrijd op het oude hoofdveld. Dit omdat het kunstgrasveld op het hoofdveld nog in aanleg was. Ik ben de datum en uitslag kwijt maar ik weet wel dat het in een heerlijke ambiance, met veel publiek om het veld in het zonnetje, een prachtige comeback wedstrijd tegen Dos Kampen was. Een van de mooiste wedstrijden van het 1e elftal en gezien de omstandigheden zo gezellig dicht op het veld een hoogtepunt. 
 • Mijn mooiste VVOG momenten zijn toch wel de momenten met mijn pupillen, een hele fijne vriendinnengroep, ontstaan in de meisjes B. De feestjes samen zijn aaaaltijd feest en de heren van het eerste bekijken valt ook goed in de smaak. Natuurlijk hebben we allemaal samen gevoetbald en geniet ik enorm van die herinneringen!!
 • Jubileumwedstrijd tegen oud-oranje. 
 • De  ontsnapping aan degradatie van VVOG 1 met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Berkum.
 • Kampioenschappen met Dames VVOG in 1995?? 2002 en 2003? (Alle jaartallen ben ik kwijt ;-) )
 • Henry Brink nam de aftrap en zag de keeper te ver voor zijn doel staan en besloot om rechtstreeks naar het doel te schieten vanaf de middenstip en met succes ,de doelman probeerde de bal  nog wel te vangen maar ging met bal en al naar de grond in het doel.
Lees bericht

Grote Clubactie 2017 - nog een week om loten te verkopen

19-10-2017

Zaterdag 28 oktober willen we graag alle lotenboekjes terug. Wat spreken we daar met elkaar over af....... 

Lees bericht

Ook VVOG 5 koopt een Superlot

19-10-2017

Het vijfde sluit aan in de rij van kanshebbers op de superprijs, een feestavond ter waarde van € 5.000,00 voor de vereniging. Mocht de prijs op het lotnummer van dit team vallen dan zitten we gebakken.

Lees bericht

Steun VVOG in de Rabobank Randmeren Clubkas Campagne

18-10-2017

Rabobank Randmeren organiseert jaarlijks de Rabobank Clubkas Campagne en verdeelt € 70.000,-. Stem op VVOG en help 

Nieuwsoverzicht Archief