Een eerbetoon aan VVOG icoon Hans Posthumus

17 Februari 2016 / Redactie / Algemeen

Na een slopend ziekteproces is VVOG icoon Hans Posthumus maandagmorgen op 68 jarige leeftijd vredig ingeslapen. Een kort eerbetoon aan deze bijzondere VVOG'er.

Hans Posthumus werd geboren op 10 maart 1947 in Harderwijk. Hans begon zijn voetbal carrière bij VVOG  in Harderwijk. Hij debuteerde op 16 jarige leeftijd, 19 september 1964, in het eerste elftal van VVOG tegen SHO. VVOG won die wedstrijd met 4-1. Hans maakte er een geweldig debuut van door met een gescoorde hattrick zijn visite kaartje af te geven. Hans werd een veel scorende spits voor VVOG.  In 1967 mogen ook de zaterdagamateurs meespelen in het Nederlands amateurelftal. In de eerste jaren wordt er niemand uitgenodigd, maar in 1969 is Hans Posthumus een van de eerste zaterdagamateurs die uitkwam in het Nederlands amateurelftal. In totaal speelt hij drie interlands voor het Nederlands amateurelftal. Op 2 april 1969 tegen Finland (1-0 winst), op 30 april 1969 tegen Schotland (3-0 winst) en op 15 mei 1969 tegen Finland (3-1 verlies).
In zijn laatste seizoen bij VVOG werd hij met zijn club landskampioen bij de zaterdagamateurs.

Hierna vertrok hij naar Wageningen. Deze club wordt mede dankzij de 17 doelpunten van Hans Posthumus kampioen van de Tweede Divisie.
Het levert hem een transfer op naar Feyenoord. Hij werd  de opvolger van Ove Kindvall, maar het lukt hem niet om de Zweedse spits te doen vergeten.

Na twee seizoenen vertrok hij naar België om eerst twee seizoenen voor Racing Club Mechelen en daarna nog twee seizoenen voor Lierse SK te voetballen. Ook in België wist hij veelvuldig het net te vinden.
Hij sloot zijn profcarrière na drie seizoenen in 1979 af bij NEC.

Hans is na zijn voetbalcarrière in de buurt van Nijmegen blijven wonen. Helaas zagen we hem nog maar weinig op de VVOG velden maar zijn indrukwekkende carrière zullen wij niet licht vergeten. De laatste jaren werd zijn leven getekend door de slopende ziekte die hij jammer genoeg niet heeft mogen overwinnen.

Wij wensen zijn vrouw, 2 kinderen, kleinkinderen en familieleden de kracht toe om dit verlies te helpen dragen.

 

(met dank aan Rino van Steenis)

 

Lees bericht

Agenda Algemene Ledenvergadering van 30 april. WIJZIGING IN AANVANGSTIJD naar 19.00 UUR!

19-04-2019

Op dinsdag 30 april 2019 is er een Algemene Ledenvergadering in de kantine van VVOG. Deze begint om 19.00 uur (en niet om 20.00 uur zoals eerder vermeld).

Lees bericht

Jaime Bruinier langer bij VVOG

17-04-2019

Jaime Bruinier heeft zijn contract bij VVOG verlengd. De ervaren middenvelder had een aflopend contract op De Strokel, maar blijft dus ook volgend jaar uitkomen voor de Groenwitten.

Lees bericht

Thomas Careman naar VVOG!

16-04-2019

VVOG heeft een 2-jarig akkoord bereikt met Thomas Careman. Careman (26) is momenteel bezig met de afronding van zijn studie Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool in Groningen en verhuist van de zomer naar een plek centraal in het land.

Nieuwsoverzicht Archief