Kennismaken met ......

27 Augustus 2014 / Redactie / Nieuws van het eerste

In de inmiddels veel gelezen serie Kennismaken met... dit keer een ontmoeting met aanstormend talent Oussame Labari

Kennismaking met Oussama Labari

Ze noemden hem de „ pleintjesvoetballer” van Harderwijk.

Een jongen met de bal aan een touwtje, met een rijk gevulde truckendoos, behendig, goed overzicht en technisch behorend tot de besten.

Inmiddels 21 jaar vindt hij het tijd worden zijn talenten op een hoger nivo te testen.

Van zijn jongste jeugd tot en met vorig seizoen heeft hij altijd - als geboren Harderwijker - bij Zwart Wit’63 gespeeld.

Dat lag voor de hand. Zijn ouders woonden vlakbij, op loopafstand van het veld. Vanaf zijn 18de is ie een vaste waarde in het eerste dat in de derde klasse speelt. Daar speelde hij de laatste twee jaar als linkervleugelspits. Daarvoor was ie altijd middenvelder.

Als je hem als flankspeler ziet spelen valt op, dat ie niet zoals veel buitenspelers bij een actie het hoofd naar beneden buigt maar juist oog heeft voor zijn omgeving. Hij lijkt overzicht te behouden tijdens zijn acties. Zijn ervaring als middenvelder „met overzicht” lijkt hem goed van pas te komen als flankspeler.

Oussama is heel tevreden met de opvang bij VVOG. Dat hij al een aantal spelers van VVOG kende van de „pleintjes” en van school maakte het hem gemakkelijker zich aan te passen.

Het voetbalnivo verschilt wel met wat ie gewend was. Maar betere voetballers om hem heen maken hem beter, is zijn stelling. Hij speelt graag van de linkerkant, is eigenlijk rechtsbenig, maar gebruikt zijn linkerbeen beslist niet alleen om op te staan.

Hij ziet zijn eerste jaar als een leerjaar. De trainer legt alles goed uit en Oussama is graag de leergierige leerling. Zijn uitdaging is om het eerste jaar „erbij” te zijn. Hij hoopt dat ie goed op het nivo kan aansluiten en zijn eerste minuten in het eerste mag maken.

Hij realiseert zich heel goed dat het een hele stap is van de 3de klasse naar de hoofdklasse. Maar hij is heel gedreven en wilskrachtig om die kloof te overbruggen.

Zijn persoonlijke uitdaging is het om dat gevraagde nivo een lange voetbalcompetitie vast te houden. Daaraan wil hij gemotiveerd werken.

Oussama studeert bij Landstede in Harderwijk. Daar volgt hij de opleiding „Beveiliging”.

Tijdens zijn studie wist ie als toegangscontroleur bij PEC Zwolle (voor zijn praktijkervaring) mooi een seizoen lang alle thuiswedstrijden van de club mee te pikken..

Hij loopt vanaf september een half jaar stage als beveiliger in het ziekenhuis St. Jansdal.

Zijn stage-uren zijn zo aangepast dat ie zijn belangrijkste hobby zonder studie/werk problemen kan blijven bedrijven.

Lees bericht

Inleveren kleding

09-06-2024

Het seizoen is bijna ten einde. Graag alle materialen inleveren op: zaterdag 29 juni 2024.

Lees bericht

Veld 5 wordt kunstgrasveld.

08-06-2024

Zoals jullie wellicht allemaal al weten gaat 5 veld voorzien worden van een kunstgrasveld.

Lees bericht

Aria Hashemi naar VVOG Harderwijk

08-06-2024

Voor komend seizoen heeft VVOG een nieuwe keeper aangetrokken in de persoon van Aria Hashemi (30).

Nieuwsoverzicht Archief