Aanstellingsprocedure scheidsrechters / oefenwedstrijden

6 Maart 2014 / Scheidsrechterscommissie / Scheidsrechterszaken

Hoe kan ik nu als leider zien of ik aanstaande zaterdag wel of geen scheidsrechter heb voor mijn team ? Of : ik wil een oefenwedstrijd voor mijn team. Bijgaande VVOG - aanstellingsprocedure scheidsrechters geeft de noodzakelijke duidelijkheid.

VVOG heeft een scheidsrechterscommissie die belast en verantwoordelijk is voor het aanstellen van scheidsrechters. Deze afspraak geldt :

  • niet voor wedstrijden van VVOG 1, VVOG 2 en VVOG – Zondag;
  • voor alle competitie-, beker- en oefenwedstrijden van de overige teams van VVOG.

Leiders en/of trainers mogen niet zelfstandig scheidsrechters zoeken en aanstellen voor hun teams. Dit geldt voor zowel VVOG - verenigingscheidsrechters, als ook voor scheidsrechters van buiten VVOG.

Alle oefenwedstrijden moeten gemeld worden bij de scheidsrechterscoördinator Peter Kloppenburg. Verzoeken tot wijziging van beker- of competitiewedstrijden moeten worden gemeld bij de wedstrijdcoördinator Hetty Jansen. Alleen zij is gerechtigd contact op te nemen met de KNVB. Beide coördinatoren stellen eerst vast of de wedstrijd kan worden gespeeld. Zij geven vervolgens aan de scheidsrechterscommissie de opdracht om scheidsrechters aan te stellen.

Na publicatie van de wedstrijd op de VVOG-site wordt het veld en de kleedkamers ingedeeld (door Gert van de Kuilen). Indien op donderdagavond op de VVOG-site bij een wedstrijd in de rubriek ‘scheidsrechter’ is aangegeven : “n.n.b.” of “Leiders/ouders eigen team”, moet het team zelf zorgdragen voor een scheidsrechter, niet zijnde een VVOG - verenigingscheidsrechter en/of KNVB-scheidsrechter.

Bij de navolgende activiteiten draagt de scheidsrechterscommissie primair geen zorg voor de aanstelling van scheidsrechters:

  • het Oliebollentoernooi;
  • de Zuiderzeecup;
  • het Ome Jan Bouquet – toernooi;
  • overige VVOG-toernooien.

Het recht hebben op een scheidsrechter

Alle senioren-, jeugd- en pupillen-teams hebben in principe recht op een scheidsrechter. Maar bij onvoldoende beschikbare scheidsrechters geldt dat de indeling zal plaatsvinden afhankelijk van:

  • de klassen waarin de wedstrijden moeten worden gespeeld;
  • het aantal beschikbare scheidsrechters, in relatie tot
  • de competenties waarover de beschikbare scheidsrechters beschikken.

In bijzondere gevallen - betreffende aanstellingen - beslist de scheidsrechterscommissie en kan afgeweken worden van bovengenoemde procedure.

De gegevens van genoemde functionarissen:

Scheidsrechterscoördinator

Peter Kloppenburg
06-46913935 ; e-mail: klopstein@hotmail.com

Wedstrijdcoördinator

Hetty Jansen
06-17958438 ; e-mail: hettytenbrink@tiscali.nl

2e Aanspreekpunt (in geval van langdurige afwezigheid van bovengenoemden):

Peter van Uffelen
06-22185330 ; e-mail: pe.uffelen@planet.nl                                                                              

Algemeen: competitie- en/of bekerwedstrijden gaan voor oefenwedstrijden.

Het streven is dat bij voldoende scheidsrechters alle wedstrijden van een scheidsrechter wordt voorzien. Als dit door zeer intensieve benadering niet mogelijk is dan moet de leider zelf de wedstrijd leiden. Let wel : de scheidsrechter die dan de wedstrijd fluit moet beschikken over een KNVB relatienummer (verplicht).

Verder kan een team geen beroep doen op het willen hebben van een vaste scheidsrechter. Hier heeft de scheidsrechterscommissie in het kader van haar kwaliteitsverbetering, doorgroei en visie een beleid in. Ook is het in principe niet de bedoeling, dat leiders voor welke wedstrijd dan ook, gelet bijvoorbeeld op de stand in de competitie, verzoeken doen om een speciale scheidsrechter. Alle scheidsrechters worden aangesteld op basis van hun competenties.

Voor overige zaken zoals vragen, aanmeldingen nieuwe scheidsrechters enz. kunt u ook gebruik maken van het e-mailadres van de scheidsrechterscommissie: scvvog@gmail.com.

Alle gediplomeerde en nog niet gediplomeerde scheidsrechters en de gediplomeerde assistent-scheidsrechters vallen onder de verantwoordelijkheid en bevoegdheden van de scheidsrechters-commissie van VVOG.

Lees bericht

Inleveren kleding

09-06-2024

Het seizoen is bijna ten einde. Graag alle materialen inleveren op: zaterdag 29 juni 2024.

Lees bericht

Veld 5 wordt kunstgrasveld.

08-06-2024

Zoals jullie wellicht allemaal al weten gaat 5 veld voorzien worden van een kunstgrasveld.

Lees bericht

Aria Hashemi naar VVOG Harderwijk

08-06-2024

Voor komend seizoen heeft VVOG een nieuwe keeper aangetrokken in de persoon van Aria Hashemi (30).

Nieuwsoverzicht Archief