Datum Zaterdag 07-04-2018
Wedstrijdnummer 918
Scheidsrechter P.N. (Paul) van der Burg

Knotsgekke laatste minuten brengen VVOG gelukkig punt (3-3)

Jan Jurrien Hop zal de laatste 5 minuten van zijn 150ste wedstrijd voor VVOG niet licht vergeten. En de toeschouwers op de vanmiddag zonovergoten Strokel ook niet!

In de voorafgegane 85 minuten bleek VVOG niet bij machte Jong Almere City pijn te doen. Uiteindelijk deed de keeper van Almere dat zijn eigen ploeg in extremis wel. Met nog een paar minuten te spelen bij een 2-3 voorsprong leidde de tijdrekkende bewegingen van hem tot een schermutseling met de storende spits Frank Hol. De assistent aan de zijlijn zag een onregelmatigheid ten opzichte van Frank Hol, de scheidsrechter nam het vlagsignaal over met gevolg; uitsluiting van de keeper plus penalty. De ervaren Thomas Vossebelt wist daar wel raad mee (3-3).

En om nou te zeggen dat dat verdiend was? Nee, daarvoor speelde VVOG met name een veel te povere tweede helft en bleek onderweg Jong Almere meer individuele klasse in huis te hebben.

De eerste helft begon wat aftastend. Toch was het in de 14de minuut wel meteen raak uit de eerste corner van Jong Almere. Vogeltje vrij kopte Jelle Goselink snoeihard binnen (0-1). In de 19de minuut knokte VVOG zich terug in de wedstrijd. Een mooie combinatie tussen Zakaria Fadili en Joshua Tijdens bracht de bal in de loop van Frank Hol. Hij kapte zijn man uit en scoorde prachtig beheerst met buitenkant rechts via de paal de gelijkmaker (1-1).

VVOG kwam daarna beter in de wedstrijd, kreeg hem zelfs in de greep en dacht een penalty te krijgen toen de doorgebroken Harrie Kersten in de 16 gevloerd werd. De scheids liet doorspelen, hetgeen hij de hele wedstrijd veelvuldig deed.

Toch leidde de controle over de wedstrijd niet tot uitgespeelde kansen voor VVOG. De bal ging regelmatig wel goed rond, maar te vaak zonder echte dreiging naar voren.

De 1-1 bij rust gaf de verhouding tot dat moment redelijk weer.

De tweede helft was net een minuut oud toen een combinatie tussen Zakaria Fadili, die een uitstekende vervanger bleek van de geschorste Jeffrey Snijders, en de bedrijvige Frank Hol Pernelly Biya in kansrijke positie bracht. Helaas was de afronding onvoldoende.

Gaandeweg werd duidelijk dat Jong Almere VVOG in zijn greep kreeg. Het was meer aan de bal en voetbalde zich ook naar enkele goede kansen. In de 59ste minuut was het raak geheel volgens het spelbeeld. Almere ging er weer eens vandoor vanaf de rechterflank. De voorzet belandde keurig op het hoofd van Mitchel Bergkamp die de verdiende 1-2 voor Almere liet aantekenen.

VVOG kreeg geen pit in de pot. Het leek met vroege voorjaarsmoeheid in de benen te voetballen. Het beweeglijke Jong Almere daarentegen werd steeds dreigender. De 1-3 bleef niet uit. Na een schitterende aanval van voet tot voet had Jelle Goselink de hoek voor het uitzoeken. Hij scoorde zijn tweede en werd kort daarna als matchwinnaar een applauswissel gegund. Dat was 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. De overmacht in de tweede helft leidde voor Jong Almere bijna nog tot de 1-4. De snoeiharde pegel van Khalid Tadmine belandde op de lat boven de kansloze zwarte panter.

En toen begon het! De zwoegende Frank Hol liep weer eens op een diepe bal van achteruit. Zijn tegenstrever beoordeelde de bal onjuist. Frank Hol kreeg daardoor vrij baan en scoorde via de keeper de 2-3. Als uit de dood herrezen perste VVOG er nog een laatste paar minuten pressing uit. Laat dat nou leiden tot die nooit meer gedachte gelijkmaker zoals boven beschreven.

VVOG pakte op zijn duits een punt (bijna waren het er zelfs 3 als de inzet van de ingevallen Tim Muller in de allerlaatste seconde niet van de lijn was gehaald) maar wel met dank aan de keeper van Jong Almere.

En trainers doe het niet meer! Speel niet met vuur, geef matchwinnaars 10 minuten voor tijd geen applauswissel. Jelle Goselink sterkte gewenst!

2-3, Frank Hol (89ste minuut)
3-3, pen. Thomas Vossebelt (90ste minuut)
Geel; Wilko Braam

Voorbeschouwing VVOG - Jong Almere City FC

Zaterdag is Jong Almere City FC onze gast op De Strokel. Jong Almere City FC dreigde vorig seizoen te degraderen, maar wist zich met een
formidabele competitie eindsprint te handhaven in de Derde Divisie. Het niveau van het jonge team is dit seizoen aanmerkelijk hoger dan in het afgelopen seizoen en dat is gezien de plaats in de stand ook duidelijk.

Jong Almere City FC is winnaar van de eerste periodetitel cijfers (12-9- 2-1- 29 (34-14). De tweede periode liep minder gemakkelijk, een zevende plaats (11-6- 1-4- 19 (21-23). Ook in de derde periode zijn de resultaten minder, vijftiende plaats ( 3-0-1-2-1 (2-5)). Vanaf de tiende competitiewedstrijd was Jong Almere City FC koploper in de Derde Divisie (overgenomen van Spakenburg). De eerste deukjes liep Jong Almere City FC op op 09-12- 2017 (wedstrijd vijftien) met de forse nederlaag in eigen stadion tegen DVS’33 (1-4). Een week later, de laatste wedstrijd voor de winterstop werd het slechts 2-2 bij Magreb’90 en kon Jong Almere City FC de leiding in de Derde Divisie overdragen aan Spakenburg. De eerste wedstrijd na de winterstop dacht Jong Almere City FC die koppositie weer over te kunnen overnemen in de thuiswedstrijd tegen Spakenburg. Spakenburg dacht daar geheel anders over en vloerde de thuisclub met maar liefst 4-1. Na de 4-3 nederlaag (17/02) bij Scheveningen en de 4-1 nederlaag (24/02) in het eigen stadion tegen Quick Boys, zag Jong Almere City FC Spakenburg verder weglopen in de competitiestand.
Nu, na 26 wedstrijden vinden we Jong Almere City FC op de derde plaats met 49 punten Quick Boys bezet inmiddels de tweede stek met 53 punten en Spakenburg heeft met 58 punten de leiding in de Derde Divisie. De titel kan Jong Almere City FC, zo lijkt het vergeten en kan de ploeg zich gaan voorbereiden op de nacompetitie met o.a. Scheveningen voor een plaats in de Tweede Divisie.

Het duel op 18-11- 2018 in het Yanmar Stadion kende voor VVOG een desastreus verloop. VVOG begon goed aan de wedstrijd en na 30 minuten was de stand al 0-2 in het voordeel van VVOG. Doelpunten door Frank Hol en Pernelly Biya(strafschop). VVOG controleerde de wedstrijd. Helaas maakte Frank Hol kort na de 0-2 een nogal onbesuisde overtreding op een tegenstander en hij werd beloond met een rode kaart. VVOG was even de weg kwijt en binnen vijf minuten had Jong Almere City FC de 2-2 op het scorebord gebracht. Na de thee kreeg VVOG nog een tik te verwerken. In de 65 e minuut ontving ook Jeffrey Snijders na een forse overtreding binnen de zestien een rode kaart en kon ook gaan douchen. Strafschop en 3-2. Zelfs met negen veldspelers kreeg VVOG via (Pernelly Biya) in de 88 e minuut toch nog een
geweldige kans om de 3-3 op het scorebord te brengen. Dat feestje ging helaas niet door. In de 90e minuut scoorde Jong Almere City de 4-2.

Ondanks de mindere periode staat wel de nummer drie in de stand zaterdag als tegenstander op De Strokel tegen VVOG. Jong Almere City verloor slechts twee wedstrijden op vreemde bodem. Jong Almere City is een sterke tegenstander. De verdediging is niet het sterkste deel van de jongelingen van Almere City FC. De ploeg kreeg al 42 treffers om de oren. Scoren gaat de ploeg uitstekend af. De teller staat inmiddels al op 57 en dat is de hoogste score in de Derde Divisie op dit moment.

Hoogste score in eigen stadion 8-1 tegen Spijkenisse.
Hoogste score bij uitwedstrijden 1-4 bij ODIN’59
Thuiswedstrijden: 14 - 8 -1 -5- 25 (34-26)
Uitwedstrijden: 12 - 7 -3 -2- 24 (23-16)
Derde plaats: 26 -15 -4 -7- 49 (57-42)
Topscorer: Khalid Tadmine (14 doelpunten)

VVOG is na de nederlaag bij ONS Sneek in het rechter rijtje van de competitiestand beland. M.a.w. oppassen geblazen. Met nog acht wedstrijden te gaan en een redelijke voorsprong op de ploegen in de gevarenzone moeten er wel punten worden gescoord om niet in de problemen te komen. Dat vergt concentratie, inzet, een goede veldbezetting, een goede taakuitvoering, elkaar steunen en sturen. De massale steun van onze supporters is deze middag weer hard nodig !!!
Scheidsrechter de heer P. (Paul) van der Burg en de assistent-scheidsrechters de heren Y.L. (Yorden) Weterings en R. (Richard) Meints.