Datum Zaterdag 13-04-2019
Wedstrijdnummer 3616
Scheidsrechter R.J.A. (Robin) Gansner

VVOG verliest kansloos van Odin

VVOG heeft gisteren op eigen veld niet weten te winnen van Odin ‘59. De Harderwijkers begonnen nog goed aan de wedstrijd, maar kregen een keiharde les in effectiviteit.

Hennie in ‘t Hof begon met Joshua Tijdens in de spits. Dit ging ten kosten van Caifano, die op de bank plaats mocht nemen. In de veertiende minuut kwam de uitploeg op voorsprong. Een dieptebal werd niet goed ingeschat door Wouter Polhoud, waardoor Thom de Vries de bal makkelijk in het doel kon tikken: 0-1.

VVOG had moeite om een gaatje te vinden in de hechte verdediging van Odin ‘59. Dit lukte uiteindelijk door een prima steekpass van Kersten op Tijdens. De spits gaf de bal bij de tweede paal aan Biya, maar de buitenspeler kon de bal niet tussen de palen krijgen.

Odin loerde op de counter en dat resulteerde in de 0-2. Jeffrey Klijbroek schoot de bal keihard in de verre hoek en liet Wouter Polhoud kansloos. Na een minuut in de tweede helft was de wedstrijd al gespeeld. Mitchell Bormann haalde keihard uit en schoot de bal in de bovenhoek: 0-3.

VVOG probeerde het in het vervolg van de tweede helft nog wel, maar Odin was veel sterker en effectiever. Thom de Vries kreeg uit een penalty de kans om de 0-4 te maken, maar hij schoot hoog over. De 0-4 viel uiteindelijk wel. De Vries schoot in de 73ste minuut zijn tweede van de middag binnen. Een minuut later lag de bal alweer in het doel en weer was De Vries de doelpuntenmaker.

De slotfase was een formaliteit en VVOG geloofde het wel. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ONS Sneek op het programma. Kom in Friesland de Groen Witten supporten!

Voorbeschouwing VVOG - ODIN'59

ODIN’59 is zaterdag onze gast op De Strokel.

De eerste ontmoetingen tussen VVOG en ODIN’59 (competitie niveau) vonden plaats in het seizoen 2016-2017. Beide clubs promoveerden uit de hoofdklasse naar de nieuw geformeerde Derde Divisie. ODIN’59 als de kampioen van de hoofdklasse A en VVOG via de nacompetitie (DOVO) uit de hoofdklasse C.

DERDE DIVISIE SEIZOEN 2016 – 2017
03-12-16 ODIN’59 – VVOG 1-1 score: 1. Wilco Braam 0-1, 25. Rob van der Sluijs 1-1 (ed.)
06-05-17 VVOG – ODIN’59 1-5 score: 10. Jeremy de Graaf 1-0, daarna in volgorde vijf treffers van ODIN’59, 50. 80. 82. 86. 90. Nigel Hardenberg, Denzel Meijer, Mart Willemse, Milo Cremers en Stefan Seijs. Vier tegentreffers in de laatste 10 minuten. VVOG handhaafde zich via een tiende plaats in de eindstand met 44 punten. ODIN’59 eindigde op de vijftiende plaats, met 35 punten en speelde nacompetitie voor handhaving en wist zich via Achilles Veen en Ter Leede te handhaven in de Derde Divisie.

DERDE DIVISIE SEIZOEN 2017-2018
25-11-17 VVOG – ODIN’59 0-1 Jurjen Dekker.
14-04-18 ODIN’59 – VVOG 0-0.
ODIN’59 eindigde op een mooie achtste plaats in de eindstand met 49 punten. VVOG eindigde op de dertiende plaatsen met 42 punten.

DERDE DIVISIE SEIZOEN 2018-2019
Doelstelling ODIN’59: Rechtstreeks handhaven, misschien nog een stapje maken en een keer meedingen, op dit niveau, voor een periodetitel. De eerste periode eindigde ODIN’59 op een keurige zevende plaats in de eindstand. De tweede periode eindigde ODIN’59 op een negende plaats in de eindstand. Nu, na vijf wedstrijden in de derde periode, vinden we ODIN’59 daarin op de achtste plaats met 7 punten en in de competitie stand na 28 wedstrijden, neemt ODIN’59 een keurige middenmoot positie in, de achtste plaats, met 45 punten. Ondanks de verloren thuiswedstrijd (3-5 tegen ASWH, (vorige week) kan de ploeg toch weer terugzien op een sterk seizoen.

De wedstrijd ODIN’59-VVOG, 24-11-18, eindigde in een forse 5-2, overwinning voor de thuisclub. Score verloop : Rihairo Meulens 0-1, 16. Thom de Vries1-1, 24, 34 Mitchel Borman 2-1 en 3-1, 41. Wilko Braam 3-1, 44. Thom de Vries 4-2, 70. Jeffrey Klijbroek 5-2.
Totaalstand wedstrijden in de Derde Divisie , ODIN’59 en VVOG:
ODIN’59 5 – 3 – 2 – 0 - 11 (12-4)
VVOG 5 – 0 – 2 – 3 – 2 ( 4-12) En dat zijn duidelijk geen beste cijfers voor VVOG.
Het wordt tijd dat VVOG de vervelende “0” in de kolom overwinningen, gaat wijzigen met het cijfer “1”. Na de uitstekende 3-0 overwinning tegen SJC, waren er vorige week bij en tegen Hoek ook de kansen voor een overwinning. Helaas voor VVOG, kreeg de ploeg, na een enerverende wedstrijd op Sportpark Denoek te weinig. De ploeg creëerde kansen, maar zag doelman Vercouteren van Hoek steeds weer als de grote sta in de weg om tot scoren te komen. Een zure 2-1 nederlaag.

Vandaag gaan we voor de winst. Aan de steun van de supporters zal het niet liggen. Er wordt gerekend op een mooie spanende wedstrijd met een driepunter. M.a.w. de eerste overwinning op ODIN’59. Kostbare punten !!!! Veel plezier.