Week van de scheidsrechter bij VVOG Harderwijk

3 Oktober 2023 / Algemeen

“Clubscheidsrechters leggen de kaarten op tafel”
 

Scheidsrechters staan altijd in de frontlinie. Ze zijn de onpartijdige en objectieve bewakers van de spelregels. Maar al te vaak worden ze geconfronteerd met emotionele spelers, coaches en fans die hun beslissingen in twijfel trekken. Toch staan ze standvastig, houden ze hun hoofd koel en nemen ze beslissingen die niet altijd populair zijn.

De week van de scheidsrechter is hét moment om de vele uren te waarderen die ze besteden aan het opbouwen van hun kennis en vaardigheden. Van het leren van de regels tot het perfectioneren van hun waarnemingsvermogen, scheidsrechters investeren tijd en energie om het spel eerlijk en veilig te houden.

Maar het is niet alleen hun kennis en vaardigheden die hen zo speciaal maken. Het is hun passie voor het spel, hun verlangen om een bijdrage te leveren aan de sportgemeenschap en hun bereidheid om kritiek te ontvangen zonder hun motivatie te verliezen.

De week van de scheidsrechter is een moment om stil te staan bij het belang van sportiviteit en respect. Het is een kans om onze scheidsrechters een hart onder de riem te steken en hen te bedanken voor hun onmisbare rol.

Uit naam van alle leden van VVOG reikte de Scheidsrechterscommissie als blijk van waardering een mooie scheidsrechterset uit.
 


Oproep en inzet van jeugd
Wekelijks zijn er veel wedstrijden die gefloten moeten worden. Helaas kunnen we niet alle wedstrijden voorzien van een scheidsrechters. Op dit moment telt onze vereniging slechts 8 actieve scheidsrechters… We hebben op dit vlak met elkaar weer iets op te bouwen.
 

Naast dat we spelers uit de oudere jeugdteams al een aantal jaren inzetten zijn we met ingang van dit seizoen gestart met het inzetten van spelers uit de O14 en O15 op de O8 en O9. Met als belangrijkste doel het opdoen van ervaring en laten beleven van het begeleiden van een wedstrijd. Wij hopen hiermee de drempel voor de jeugd te verlagen zodat ze enthousiast worden over het fluiten van wedstrijden en misschien zelfs wel de omschakeling willen maken naar scheidsrechter.


Lijkt het je ook leuk om (af en toe) te fluiten, neem dan eens vrijblijvend contact op. Geen ervaring, kleding etc.? Geen probleem, wij hebben alle kennis en ervaring in huis om je op weg te helpen bij deze prachtige hobby.

Een berichtje sturen via scheidsrechters@vvog.nl is zo gedaan!

 

Jan en Richard

Scheidsrechterscommissie VVOG

 

Lees bericht

Nieuwe sponsor:

26-04-2024

Palingrokerij & Vishandel Dries van der Berg & Zn. is sponsor geworden van VVOG. We zijn super blij met onze nieuwe sponsor. Welkom bij onze Businessclub.

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief