VVOG JO13-1 WINT DE GERMANY CUP!

19 Juni 2023 / Algemeen

Een klein jaartje geleden begon dit team het seizoen 2022-2023 onder leiding van trainers Mark en Jan Bottenheft. Al snel werd duidelijk dat er veel potentie in deze groep zat en de trainers hebben dit er dan ook maximaal uitgehaald.
Met goed en verzorgd voetbal werden de tegenstanders omver gespeeld en het plezier spatte ervan af.

In de Hoofdklasse werden ze ongeslagen kampioen en na de winterstop mochten ze aantreden in Divisie 2. Daar gingen de jongens en meisje gewoon door met goed voetballen en winnen, wat uiteindelijk resulteerde in een knappe 2e plek in deze sterke competitie.

Hierdoor promoveren volgend seizoen de JO13-1 en JO14-1 naar nog een divisie hoger, een prachtige uitdaging voor beide teams.

Het seizoen was echter nog niet voorbij want er stonden nog 2 toernooien op het programma. 3 Juni werd een toernooi bij NEO in Borne ongeslagen gewonnen. En afgelopen weekend mochten ze in Duitsland aantreden voor de Germany Cup.

Op zaterdag werden de poulewedstrijden afgewerkt en werden ze 1e van de poule. Zondagochtend 9:30 stond de halve finale op het programma tegen Zaandam.

Na een leuke zaterdag vol zwemplezier en lang opblijven was het een hele uitdaging om de spelers enigszins fit aan de aftrap te laten verschijnen, maar zodra de bal rolde speelden ze weer vanouds. Dit resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong. Nog even kwam de spanning terug na een benutte counter van Zaandam, maar al snel werd de 3-1 binnengeschoten uit een penalty. Dit was ook de eindstand dus op naar de Finale!

De finale werd gespeeld tegen Vogido uit Enschede.

Na een officiële opkomst onder de hymne van de Champions League en het omroepen van de namen kon de finale beginnen.

VVOG nam gelijk weer het heft in handen en de tegenstander kwam amper over de middenlijn. Als dat wel gebeurde konden ze rekenen op de sterke verdediging en de keeper. Het middenveld tikte er weer lekker op los en de aanvallers waren continue in beweging. Toch bleef het nog lang 0-0 en de tegenstander begon te hopen op penalty’s.

Daar dacht Philip IJzerman anders over, 5 minuten voor het einde kreeg hij de bal op 20 meter voor de goal, hij haalde prachtig uit en de bal vloog de kruising in, 1-0!

De tegenstander was gebroken en na een aanval uit het boekje tikte Shane Bosch de 2-0 binnen. Einde wedstrijd en de Germany Cup was ook binnen voor de JO13-1.

Een prachtige afsluiting van een geweldig seizoen!

Met een speciale dank aan Mark en Jan Bottenheft en teammanager Gert-Jan Bokhorst. Zij hebben dit team letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau getild en met veel plezier laten trainen en voetballen.

Germany cup

Lees bericht

Nieuwe sponsor:

26-04-2024

Palingrokerij & Vishandel Dries van der Berg & Zn. is sponsor geworden van VVOG. We zijn super blij met onze nieuwe sponsor. Welkom bij onze Businessclub.

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief