Spelersnieuws: Eliam komt en Younes gaat

16 April 2023 / Algemeen

VVOG is erin geslaagd om ook het broertje van Elikia Mbinga te contracteren. Met Eliam Mbinga (20) krijgt VVOG er een talentvolle linkspoot bij die de hele linkerflank kan bestrijken.

Dat de beide broers nog niet eerder samen met elkaar gespeeld hebben mag een klein wondertje heten. Want beiden speelden in de jeugd bij CSV’28 en toen Eliam vervroegd over mocht naar een hoger elftal werd Elikia net gescout door PEC Zwolle. En toen Eliam werd gescout door PEC Zwolle ging Elikia door naar de jeugd van Ajax. Op dit moment speelt Eliam bij Alcides in de 4e divisie zondag.

Eliam over zijn stap naar VVOG: “Ik heb van Elikia al veel positieve verhalen gehoord en heb ook zelf al een paar wedstrijden gekeken. VVOG heeft een mooie acommodatie en heeft alles goed geregeld. Ik kijk er ook naar uit om samen met Elikia te voetballen en energie en power aan het team toe te voegen. Hoewel ik op verschillende posities kan voetballen hoop ik vooral veel als linksbuiten te kunnen spelen.”

In het dagelijks leven is Eliam druk met zijn social media bedrijf (shotbyeliam, Empix Media), waarbij hij op verzoek van topsporters, artiesten en influencers content schiet en deze op social media plaatst als onderdeel van de ‘personal branding’ campagnes voor fans en andere geïnteresseerden.

De TC is blij dat de Zwollenaar de stap naar VVOG maakt en hoopt komende seizoenen veel te kunnen genieten van de beide ‘Mbinga-broers’!

Younes terug naar Flevo Boys

Younes el Ghamarti heeft de technische commissie gevraagd of hij terug mag gaan naar Flevo Boys in zijn woonplaats Emmeloord. Hoewel er eerder al een akkoord was voor een extra seizoen is Younes tot de conclusie gekomen dat een terugkeer naar zijn vorige club op dit moment beter is voor hem als speler. De TC heeft dit verzoek gehonoreerd en wenst de Emmeloorder veel succes bij de terugkeer naar de club waar hij ook een groot deel van zijn jeugd heeft gevoetbald. Younes heeft aangegeven zich 100% in te blijven zetten om VVOG in de derde divisie te houden en dankt VVOG voor de geboden mogelijkheden.

(Foto: Jaap Hop) 

Lees bericht

Nieuwe sponsor:

26-04-2024

Palingrokerij & Vishandel Dries van der Berg & Zn. is sponsor geworden van VVOG. We zijn super blij met onze nieuwe sponsor. Welkom bij onze Businessclub.

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief