Fantastisch resultaat JO19-1: door naar de halve finale KNVB-beker!

11 April 2023 / Algemeen

Zaterdag 8 april was het zover. Onze jongens van de 19-1 mochten in de kwartfinale van de KNVB-beker aantreden tegen het Nijmeegse Orion 19-1. Een team dat in de top 3 van de 1e divisie meedoet.
Op een zonovergoten en prachtig sportpark waren de omstandigheden uitstekend. Ideaal voor een lekkere en uitdagende pot voetbal. Er waren alvast de nodige supporters uit Harderwijk meegekomen en die zouden genieten van een mooie wedstrijd vol strijd zoals dat bij een echte cup kraker hoort!
Helaas moesten we wel zonder Koen Everts en Twan van Nijhuis onze wedstrijd starten. Bram Hakvoort speelde weer met het eerste mee. Gelukkig levert de jeugdopleiding van VVOG genoeg goede spelers en zo speelden Mart Schuurman en Jens Hoeve van de 17-1 mee.

Eerste helft
Begin 1e helft was het van beide kanten wat aftasten. Een tegenstander die compact speelt en vooral erg gevaarlijk is uit de omschakeling. We waren hier gelukkig op bedacht door de goede voorbereiding (inclusief video analyses) van onze trainer. Na een kwartier gooiden onze jongens de schroom van zich af en gingen steeds beter combineren. Dit leidde tot de nodige kansen maar een doelpunt bleef helaas nog uit. Aan de andere kant waren onze verdedigers alert en voorkwamen zij dat de snelle voorhoedespelers van Orion echt gevaarlijk konden worden.
In de 41e minuut kwam de goed spelende linksback Binc Zwart weer door in het strafschopgebied van de tegenstander en werd door de sterk spelende Enes Gundogdu op maat bediend. Hij maakte de op dat moment verdiende 0-1 en op een lekker moment zo vlak voor rust.

Tweede helft
Na een welverdiende rust moesten we in de 2e minuut na rust door een blessure noodgedwongen Mart wisselen. Daan van der Sloot kwam hem vervangen. Twee minuten later liepen we door het hoge druk zetten van de tegenstander en onnodig balverlies tegen de gelijkmaker aan (1-1). Een echte bekerstrijd ontstond vervolgens maar de tot dat moment goed leidende scheidsrechter had alles prima in de hand waardoor het een sportieve wedstrijd bleef.

In de 62e minuut veroverde Jarno op de rand van ons eigen strafschopgebied de bal. Een fantastisch counter volgde. Een perfecte assist van Joris op de diepgaande Kenzo Jansen en die maakte het vervolgens met een geweldige stift vanaf randje zestien af (1-2). Dit doelpunt werd terecht uitbundig gevierd door onze mannen!

Niet veel later resulteerde hoog druk zetten van VVOG in een duidelijke terugspeelbal van Orion op hun keeper. De verdediger van Orion had onze Joris over het hoofd gezien die de bal onberispelijk in de hoek schoot (1-3). Of toch niet? De grensrechter stond met zijn vlag omhoog maar het leek erop dat de scheidsrechter het wel bij het juiste eind had en het doelpunt goed zou keuren. Niets bleek minder waar. Na overleg met de grensrechter keurde de scheidsrechter het doelpunt alsnog om onbegrijpelijke reden af.

Dit werkte voor Orion als een stimulans en ze zette vervolgens weer aan op zoek naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker viel uiteindelijk in de 76e minuut uit een corner (2-2).

Onze mannen lieten zich echter niet uit het veld slaan en verdedigde het gelijke spel en af en toe zoekend naar de ruimte om voor de winnende te gaan. Aan beide kanten nog kansen maar een winnende goal bleef uit.

Penalty’s
Dat betekende penalty’s voor een plek in de halve finale! Er volgde een zeer spannende penalty serie waarbij Orion startte en op 1-0 kwam. Vervolgens maakte Senne Entrop de 1-1. De volgende penalty van Orion werd door onze al weken in topvorm verkerende keeper, Jesse Oudendorp, gepakt! Enes bleef vervolgens koelbloedig 1-2. Orion wist wat het te doen stond en moest scoren. De volgende speler bezweek echter onder de druk en schot op de paal! Na een rake penalty van Joris wisten we dat we dit niet meer mochten laten schieten. Orion schoot raak (2-3) waarna Syro de Bock de winnende penalty binnen schoot (2-4)!!!

Uiteraard enorme blijdschap en een mooi feest volgde voor onze mannen. Ze hebben dit dik en dik verdiend en mogen door naar de halve finale van de KNVB beker. Een geweldige prestatie. Staf van de 19-1 is onwijs trots op deze talentvolle lichting!
Zodra de halve finale bekend is zullen wij dat uiteraard melden op de website van VVOG.
We hopen natuurlijk op een thuiswedstrijd en veel publiek.