DVS’33 en VVOG samen verder als DDV’23

31 Maart 2023 / Algemeen

Het succes van de blauwen uit Spakenburg in de bekercompetitie zet ook de voetbalclubs in Ermelo en Harderwijk aan het denken. 

Dit seizoen gaat voor beide clubs moeizamer dan ze zouden willen. VVOG en DVS’33 kondigen aan dan ook samen verder te willen gaan als 1 vereniging met als doel een plek in de eredivisie.

Voor VVOG-voorzitter Gert Jan Krop is het duidelijk: “Onze regio verdient een club die gaat voor de eredivisie. Door samen een stap te zetten denken we de regio nog attractiever voetbal te kunnen bieden. Doetinchem en Waalwijk laten met De Graafschap en RKC beiden zien dat het prima kan, ook voor middelgrote gemeenten."

“Wanneer we de handen ineen slaan, kunnen we veel meer bereiken. Wat Spakenburg nu laat zien heeft ons aan het denken gezet. Beide clubs kennen een rijke clubgeschiedenis. Maar de toekomst vraagt om een nieuwe stap. Onze naam zegt het al: Door Verenigen Sterk. Laten we dat dan vooral doen”, aldus DVS’33 voorzitter Aart Goossensen.

Beide voorzitters geven aan dat over de nieuwe clubnaam al is nagedacht. Wat de twee gemeenten overeenkomstig hebben is de das. Een dier dat in beide gemeenten gekoesterd wordt. De nieuwe naam zal dan ook worden: Door Dassen Verbonden ’23, afgekort als DDV’23.

De business clubs hebben net als de gemeenten enthousiast gereageerd. Beide gemeenten hebben bij de clubs aangegeven deze stap aan te moedigen. Volgens de Ermelose sportwethouder Sarath Hamstra, die mede namens zijn Harderwijkse collega Marcel Companjen spreekt, biedt de stap een grote kans voor het aanstormend talent in Ermelo en Harderwijk: “Welk kind wil er nou niet bij een profclub spelen? Fantastisch als dat straks dichtbij huis kan. Tevens past het goed bij de ambities van de beide gemeenten samen intensiever te zoeken naar verbindingen, ook op het gebied van topsport."

Natuurlijk heeft deze stap ook consequenties voor de infrastructuur. “Tussen Harderwijk en Ermelo ligt bij de Groene Zoom een prima locatie waar in de toekomst een nieuw stadion, genaamd De Dassenburcht, gebouwd kan worden. Het verkeer kan hier makkelijk komen en volgens de politie is dit een plek die kan rekenen op een goede aan- en afvoer van supporters. In onze veiligheidsregio heeft men al ervaring met eredivisievoetbal. Die ervaring kan hier dan ook prima van pas komen. Al ga ik er, net als mijn Ermelose collega Van Dalen, vanuit dat onze bewoners vooral voor de gezellige sfeer gaan”, aldus burgemeester Van Schaik van Harderwijk.

De clubs beseffen dat van de derde divisie naar de eredivisie nog een flinke stap is, maar bij het 800-jarig bestaan van Harderwijk in 2031 moet het toch een feit kunnen zijn volgens beide voetbalvoorzitters.

Zaterdag zal na de wedstrijd DVS’33-Staphorst rond 18.00 uur een toelichting gegeven worden in de bestuurskamer van DVS’33. VVOG moet zaterdag uit tegen SteDoCo, maar zal eveneens bij terugkomst in Harderwijk de verdere plannen uit de doeken doen in de kantine van de vereniging.

Besturen VVOG Harderwijk en DVS’33 Ermelo. 

Lees bericht

Nieuwe sponsor:

26-04-2024

Palingrokerij & Vishandel Dries van der Berg & Zn. is sponsor geworden van VVOG. We zijn super blij met onze nieuwe sponsor. Welkom bij onze Businessclub.

Lees bericht

Succesvolle pubquiz avond

26-04-2024

De pubquiz was een groot succes. Het was een uitdagende quiz met o.a. vragen over VVOG en welke Disney Schurk is dit? VVOG 8 ging er met de winst vandoor.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Nieuwsoverzicht Archief