VVOG 2 bekert wederom verder

24 Maart 2018 / Algemeen

Afgelopen dinsdagavond bracht een reis van ruim een uur het tweede van VVOG naar Wierden voor de bekerwedstrijd tegen SVZW 2.

Na een korte instructie van Wim ging VVOG 2 aan de slag. We begonnen goed, maar de wedstrijd kenmerkte zich door veel veroveren van de bal, maar ‘m ook weer snel kwijtraken. Het was soms rommelig. Dat was ook de reden waarom Wim in de rust vroeg wie de leiding in de verdediging op zich kon nemen en de boel neer kon zetten. Er waren er gelukkig ook fraaie combinaties, inzet en goed de bal vasthouden te zien.

Het ging niet onverdienstelijk en VVOG kwam op voorsprong door een doelpunt van Tijmen na een verre ingooi en wat gerommel in het strafschopgebied van SVZW. SVZW was een fysiek en soms gemeen spelende ploeg. De nodige trappen en elleboogjes werden uitgedeeld. Helaas was Mo het slachtoffer van een elleboog. Hij moest het veld duizelig en met een scheve en gezwollen neus verlaten. De meeste tijd had de scheidsrechter de wedstrijd goed onder controle. Een aantal overtredingen, waaronder het achterover trekken met een halve nekklem en aanvallen op de enkels liet hij onbestraft. Ook daar kunnen we van leren. Zonder tuimelaars te worden, kunnen we meer uit die overtredingen halen.

In de tweede helft scoorde de ingevallen Mustafa al heel snel de 0-2, wederom na een verre ingooi en drukte voor het doel van de tegenstander. Een comfortabele voorsprong die verderop in de wedstrijd helaas kromp door een tegentreffer, 1-2 dus. Toen werd het nog spannend. Vanzelfsprekend zette SVZW alles op alles om nogmaals te scoren. Daarbij hoorde ook hevige emotie van de coach, die door de scheids weg werd gestuurd. Gelukkig hield VVOG stand. Na precies 90 minuten vond de scheids het welletjes en floot het eindsignaal. Op naar de volgende ronde.

Opstelling : Wouter Polhoud, Yorick Hogetoorn, Zakaria Fadili, Casper Krop, Benjamin van Dijk, Joost Dekker, Mohammed Zekhini ( Mustafa Kalkan ), Hayrullay Tekin, Robin Severein ( Mauro Cardinaal ), Yasar Leebeek, Tijmen van Straten ( Bekir Mermer )