Kennismaken met Sam Doeve

18 September 2017 / Redactie / Nieuws van het eerste

Daar is ie weer, alsof hij nooit is weggeweest. Je kunt hem haast niet missen met zijn blonde kuif en karakteristiek getjilp. De vogel was gevlogen, maar dit seizoen keerde hij weer terug op het oude nest in het Strokelbos, de plek waaraan hij zulke mooie herinneringen heeft.

Hij maakte de promotie naar de hoofdklasse mee, leerde knokken om lijfsbehoud en was deelgenoot van een prachtig en leerzaam seizoen onder Dwight Lodeweges. Zijn studie in Amsterdam bleek daarna niet meer te combineren met een verblijf op de Strokel. Hij verkaste naar Huizen, waar hij drie jaar met veel plezier speelde. Zijn studie heeft ie inmiddels afgerond en zijn werk bij het ROC in Almere als gymleraar stelt hem in staat om wonen, werken en voetballen bij VVOG te combineren.

Sam is bij uitstek de voetballer die het VVOG van nu kan vergelijken met het VVOG van een jaar of 7 geleden. Hij vindt dat VVOG grote stappen heeft gemaakt. De club is volwassener en professioneler geworden. Het contact met sponsoren, de presentatiegids, het organiseren van de Zuiderzee-cup, de verbouwingen, de site, de verslaglegging en het gebruik van de sociale media dragen volgens hem bij aan het historisch toch al goede imago van de Harderwijkse 3de divisionist.

Allemaal mooi en aardig, maar daarom komt onze Sam natuurlijk niet alleen, hij komt voor een plekkie in het eerste. Sam is slim genoeg te weten dat je dat moet verdienen. Het onderdeel worden van een hecht vriendenteam dat al enkele jaren samenspeelt kost nu eenmaal wat tijd. Ook zijn verlate opkomst in verband met een vakantie in Albanië droeg niet bij aan onmiddellijke inzetbaarheid. Inmiddels hoort ie als invaller soms al het laatste fluitsignaal. Hij wacht nog op een eerste fluitsignaal.

Sam, bijna 29 jaar jong, heeft al een behoorlijk aantal jaren op het hoogste amateur-nivo gebikkeld. Hij weet heel goed wat er in een wedstrijd gevraagd wordt. Speelt in dienst van het team, is goed in de duels, technisch sterk, legt hem op stropdassen en is kopsterk. Hij banjert over het (midden)veld met de uitstraling van een winnaar. Je speelt liever met dan tegen hem.

Hij heeft al die talenten niet van vreemden. Vader dweilde met de kraan open om zaterdags zijn doel in Wezep bij WHC schoon te houden, terwijl moeder in Huizen het damesvoetbal de weg naar de top wees. Van zijn twee zussen beroert er een de bal. Zijn broer zocht uiteindelijk onderdak in het zaalvoetbal. 

Sam is van het plezierige soort. Houdt van muziek, van techno tot Dylan, Stones, Bee Gees en Supertramp. Die gasten beluistert hij het liefst vanaf krakend vinyl. 

Hij heeft nog een bijzondere tik, hij klimt als hobby niet over maar op muren. Hij bestijgt ze.

Eten doet ie graag, het liefst uit in Amsterdam en stappen het liefst spontaan. 

Hij is ook avontuurlijk. Je kunt hem in zijn vakantie motorrijdend tegenkomen in Vietnam. Ook in Albanië is ie inmiddels bekend. In de winter werd hij al eens betrapt op het tijdelijk runnen van een chalet in de hoge Alpen. Aan zijn stem merk je, dat ie al wat leert jodelen. Eens wil ie voorgoed een lederhose aan. 

Onze jodeljongen (https://www.youtube.com/watch?v=wPAtIahqM3E) houdt wel van een feestje. Als er ergens een paard in de gang staat, komt Sam meteen kijken. Op zeker dat ie de polonaise inzet. Dat deed ie ook op het historische promotiefeest van VVOG in 2011. 

Een gouwe gozer, die Sam. Hij is joviaal en innemend. Met zijn opgeruimd karakter maakt hij vele vrienden. 

Kan niet lang duren voordat het hechte vriendenteam er weer een kanjer bij heeft. 

Van de bank naar het veld, het zijn maar een paar stappen!

 

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Nieuwsoverzicht Archief