Datum Zaterdag 26-09-2015
Wedstrijdnummer 1014
Scheidsrechter J.S. Boringa

Zielloos VVOG verliest van koploper AZSV (1-3)

Toen een aanhanger van AZSV bij het zien van de wedstrijd VVOG tegen Urk om de Zuiderzeecup in het voorseizoen voorspelde „ Dat zijn 12 punten” werd daar hilarisch om gelachen. Maar na vanmiddag zijn er daarvan al 6 binnen voor de club uit Aalten! Ook VVOG moest net als Urk de zege laten aan AZSV, dat daarmee zijn koppositie versterkte.

VVOG begon de wedstrijd tegen koploper AZSV behoudend en liet het initiatief aan de tegenstander. Een aanpak die al na 9 minuten overboord kon. Foutief uitverdedigen door het midden gaf ruim baan aan de voorwaartsen van AZSV. De behendige Mascoul tikte de onderschepte bal buiten bereik van Frans Koornberg in de uiterste hoek 0-1.

VVOG moest nu wel het initiatief nemen en dat resulteerde in de 20ste minuut in een goede aanval over links. De daaruit voortkomende voorzet kon door Jeremy de Graaf niet worden bereikt omdat hij onreglementair werd gehinderd in het strafschopgebied. Pernelly Biya schoot de penalty onberispelijk binnen (1-1).

AZSV voetbalde naar zijn mogelijkheden en naarmate de eerste helft vorderde werd duidelijk dat dat VVOG soms wat te machtig was. De beweeglijke aanvallers uit Aalten werden regelmatig in de diepte bereikt en zorgden steeds voor dreiging. VVOG werd enkele malen gevaarlijk, bijna altijd over links. Een voorzet van Lars Kerver werd door Jeremy de Graaf net naast gekopt. Dat bleek de grootste mogelijkheid voor de pauze.

De stand was in evenwicht (1-1) en dat was ook wel de verhouding bij het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Boringa.

Na de pauze kwam AZSV veel beter uit de kleedkamer dan VVOG. Met goed voetbal werd VVOG op de eigen helft teruggedrongen. VVOG werd gedwongen de lange bal te spelen; een kolfje naar de hand van de fysiek sterke verdedigers van AZSV.

In de 67ste minuut kwam AZSV gevaarlijk door over links waar Lars Kerver op rechts (..) Yessin Maskoul omver liep bij zijn rush richting Frans Koornberg. De strafschop die hieruit volgde werd benut door goalgetter Rik van der Eerden. Hij bepaalde de stand op 1-2, hetgeen voor VVOG het sein zou moeten zijn om AZSV de duimschroeven aan te draaien. Maar bij VVOG ontbrak het aan rust aan de bal. AZSV gooide er zelfs nog een schepje bovenop en daarin kwam VVOG niet mee. Het speelde zonder de echte wil om te winnen. De duels gingen te vaak verloren en toen de enige kans van de tweede helft voor Jeremy de Graaf slechts een corner opleverde waar niks uit kwam was het duidelijk. VVOG speelde een verloren wedstrijd.

Dat werd een voldongen feit toen in de 84ste minuut Tim Pothast na een soepel lopende Aaltense combinatie de bal in het lege doel kon tikken. De 1-3 gaf de verhouding weer in de tweede helft, waarin VVOG een elftal zonder ziel/bezieling was. Onmachtig en niet in staat het spelverloop naar haar hand te zetten.

Vier competitiewedstrijden onderweg is het nog niet om over naar huis te twitteren. Met name de tweede helft van vanmiddag geeft te denken.

Er is werk aan de winkel.

Koornberg
Jansen Hop Gooijer Kerver (74, van der Vlag)
Brockhoff Braam Bruinier
Arends (61, Nyang) de Graaf Biya

0-1, Yessin Mascoul (9de min.)
1-1 (pen), Pernelly Biya (20ste min.)
1-2 (pen), Rik van der Eerden (67ste min.)
1-3, Tim Pothast (85ste min.)

Geel; Biya, Kerver

Voorbeschouwing VVOG-AZSV

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-AZSV en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG  - AZSV HOOFDKLASSE C 26 september 2015

UPDATE
AZSV zorgde zaterdag voor een daverende verrassing door SVZW op een forse 5-2 nederlaag te trakteren. De wedstrijd was nauwelijks vijf minuten onderweg toen er al 2-0 op het scorebord stond en bij het ingaan van de rust was de stand gewijzigd in 4-0.Het bal bezit was weliswaar voor de Zwaluwen maar de kansen waren voor de thuis club.Na de thee deed SVZW nog wel wat terug door twee maal te scoren, verder liet AZSV het niet komen. Het slot- akkoord was ook voor AZSV door in blessure tijd nog een vijfde treffer te scoren waarna koploper AZSV met trainer Dennis van Toor, spelers en supporters een feestje konden gaan bouwen en dropen de Zwaluwen verbouwereerd af naar Wierden. Harkemase Boys behaalde een gemakkelijke 3-0 overwinning op het bezoekende Staphorst. ACV had de nodige moeite met Drachtster Boys. Drachtster Boys, na de pauze de betere ploeg verzuimde de kansen te benutten. Kort voor tijd besliste ACV de wedstrijd door de 2-0 te scoren. De teller staat bij Drachtster boys nog steeds op “0”.
De derby DOS’37- Excelsior’31 eindigde in een kleine 2-1 overwinning voor de ex topklasser. Niet bepaald overtuigend maar wel drie punten voor de Rijssenaren. DOS’37 herstelde zich enigszins van de afgang tegen Harkemase Boys. De teller bleef helaas voor de Vriezenveners toch op “0”staan. CSV Apeldoorn leek op een eenvoudige overwinning af te stevenen op het bezoekende Urk. Al na vier minuten stond CSV Apeldoorn op een 2-0 voorsprong.De situatie wijzigde na de 16e minuut. Jeremy Jonker, hands binnen de zestien, rode kaart (scoringskans), benutte strafschop en 2-1.Onmiddellijk na de benutte strafschop, scoorde Urk al de gelijkmakende 2-2. Het werd een enerverende middag op sportpark Orderbos, waar het hard werkende CSV Apeldoorn, met veel strijd, de 2-2 over de streep kon trekken. Voor Flevo Boys weer geen overwinning en dat is toch een tegenvaller voor de ploeg.Het niet kunnen winnen van HZVV is een zorgelijke conclusie, van de ontevreden trainer Wiljan Mossing Holsteyn. De wedstrijd tegen HZVV werd een matige vertoning waarin de beste kansen voor HZVV waren. 0-0. VVOG en SC Genemuiden deelden de punten op sportpark De Wetering. SC Genemuiden kwam al vroeg (10 min) op voorsprong, echter VVOG nam daar na de controle van de wedstrijd in handen en scoorde snel de gelijkmaker. VVOG bleef de sterkere ploeg tot de 26e minuut. Door de blessure en vervanging van scheidsrechter Roelof Luinge werd de wedstrijd ruim 30 minuten stilgelegd. Die onderbreking was funest voor VVOG. VVOG verloor de controle over de wedstrijd.SC Genemuiden scoorde kort voor de rust de 2-1.Het werd een spannend en rommelig derde bedrijf, na de officiële rust, waarin SC Genemuiden verzuimde de betere kansen te benutten. VVOG kreeg loon naar werken en wist een kwartier voor het eindsignaal op gelijke hoogte te komen. Een gelijkspel in een uitwedstrijd tegen SC Genemuiden is toch een voortreffelijk resultaat.

SPEELRONDE 4 ( 1e periode)
Er staat weer een mooi programma op de competitie rol.

DE WEDSTRIJDEN (uitslag vorig seizoen)

VVOG – AZSV (1-0)
Stukje historie.
Seizoen 2013-2014 debuteerde AZSV in de hoofdklasse C met een 2-2 gelijkspel tegen WHC. Het leek een lekkere binnenkomer, maar er volgden daarna acht nederlagen en de rode lantaarn was vast in handen van de Aaltenaren. Zaterdag 16/11, wedstrijd 10, behaalde AZSV zijn eerste overwinning in de hoofdklasse, 3-0 tegen Go Ahead Kampen.Voor de winterstop werden nog twee overwinningen geboekt en AZSV bleef weliswaar laatste in de stand (13-10) maar de ploeg begon zich aardig thuis te voelen in de hoofdklasse. Dat bewees AZSV in het tweede deel van de competitie.Na de 1-0 overwinning op Harkemase Boys in Friesland op 15/02 droeg AZSV de rode lantaarn met veel genoegen over aan DETO. AZSV werd zelfs een belangrijke kandidaat voor de derde periode. Staphorst en AZSV streden in de laatste competitiewedstrijd om de derde periodetitel. Staphorst won het duel met 2-1 en veroverde de titel. Toch een geweldig optreden van AZSV in het tweede deel van de competitie 2013-2014. AZSV eindigde op de negende plaats in de stand (26-31).

Seizoen 2014-2015.
Was AZSV in het seizoen 2013-2014 bij aanvang winterstop te vinden op de laatste plaats, dit seizoen een iets gunstiger twaalfde plaats (13-11), echter wel in de gevaren zone. P/D nacompetitie. AZSV bleef ook gedurende de tweede competitie helft meestal te vinden in die gevaren zone. Zaterdag 11/04, wedstrijd 22, na de grote 4-0 overwinning in Emmeloord op Flevo Boys, bereikte AZSV, de min of meer veilige tiende plaats in de stand. Het werd een spannend competitie slot.

AZSV, Drachtster Boys en Urk eindigden gelijk op de plaatsen negen, tien en elf, (26-32)Het doelsaldo redde AZSV en Drachtster Boys, van deelname aan de P/D nacompetitie.Die wedstrijden waren voor Urk en Staphorst. WHC en WVF degradeerden.

SEIZOEN 2015-2016
AZSV is de trotse koploper van de hoofdklasse C. Overwinningen op resp. Staphorst, 2-1, Urk, 2-1 en de grote verrassing de 5-2 winst op Topklasse kandidaat SVZW.Een competitie start om van te watertanden, geweldig. De selectie van AZSV, met daarin o.a. nog 12 spelers, die ook het seizoen 2013-2014( debuut hoofdklasse),  al deel uitmaakten van deze selectie, weten niet wat ze overkomt. Vooral voor die “oudere” garde is het smullen geblazen. Belangrijk voor AZSV is de nieuw aangetrokken spits Rik van der Eerden (DOVO) die in de drie gepeelde wedstrijden al vijf keer wist te scoren (drie maal tegen SVZW). Naast Rik van Eerden kwam Mart Schutten terug van HSC’21 (speelde van 2009-2012 al bij AZSV), werd de selectie aangevuld met Yessin Maskoul van FC Zutphen, Jan Willem Bauhuis  van de Graafschap A1en drie spelers, uit de eigen jeugd, Robin Assink, Jens Bent en Roel Stronks. Een belangrijk duel op De Strokel. Voor AZSV, blijft de club koploper in de hoofdklasse C en voor VVOG blijven de Groen Witten in het spoor van de bovenste plaatsen ?

EXCELSIOR’31 – HARKEMASE BOYS.  (1-0)
Een topper zonder meer.Harkemase Boys heeft twee zijn twee wedstrijden met overtuiging gewonnen tegen resp. DOS’37,  9-0 en Staphorst 3-0.Die overtuiging is er na drie wedstrijden, zo op het oog nog niet bij de Rijssenaren. De ploeg heeft na drie wedstrijden inmiddels al vijf punten de mist in zien gaan. Het wordt een spannende publiektrekker op De Koerbelt, waarin Harkemase Boys de beste vooruitzichten “ lijkt “ te hebben.

SVZW – SC GENEMUIDEN
Ook een topper. SC Genemuiden, na drie wedstrijden weliswaar nog ongeslagen, maar de buit vijf punten, is te weinig gezien de ambities van de Genemuidenaren. SVZW is zich zaterdag j.l. in negatieve zin, heel vervelend tegen gekomen. Verliezen kan altijd, maar voor een ploeg die zich rekent tot de topklasse kandidaten, is een nederlaag van 5-2, tegen welke ploeg dan ook in de hoofdklasse C, een geweldige miskleun. Beide ploegen zullen tot het uiterste gaan om hun plaats in de top van de ranglijst te gaan/blijven innemen. Een felicitatie aan SC Genemuiden met het prachtige KNVB beker resultaat afgelopen dinsdag. Het uitschakelen van ere divisie club ADO Den Haag verdient alle lof, geweldig.

URK – ACV  (0-2)
Voor Urk loopt de competitie nog niet naar wens. Twee wedstrijden en één punt zijn niet om te juichen. Het bezoek van de Assenaren geeft ook niet veel hoop op betere tijden.ACV wil zich handhaven in de kopgroep.Problemen voor de Urkers.

HZVV – CSV APELDOORN
HZVV “ draait voortreffelijk “ in de hoofdklasse met al vijf punten en is nog ongeslagen. CSV Apeldoorn, heeft vier punten, gescoord in de thuiswedstrijden, “uit”  was er verlies bij Staphorst. Komt er de eerste overwinning in een uitwedstrijd voor Peter Boeve en zijn team?Zijn collega Karlo Meppelink van HZVV, zal alles in het werk stellen om dat te verhinderen en de ongeslagen positie proberen te handhaven.