Scheidsrechter D. (Dennis) Smit
Assistent-scheidsrechter M. (Michael) Evers
Assistent-scheidsrechter J.G.P.M. (Jos) Engbers

VVOG Harderwijk wint afgetekend bij TVC ‘28

VVOG heeft vandaag een afgetekende overwinning behaald van 0-5 bij TVC ’28 in Tubbergen. De Harderwijkers speelden vandaag voor het eerst in haar bestaan sinds 1945 op een zondagmiddag een competitiewedstrijd. Hier is de laatste tijd al veel over gezegd en geschreven, voetballen op zondag voor een zaterdagclub in hart en nieren.

Op het mooie sportpark “De Grote Moat” trapten beide ploegen om 14.00 uur af onder een stralend zonnetje. Trainer Jurjan Wouda had ten opzichte van de wedstrijd tegen AZSV een wijziging doorgevoerd. Daniel van Warven startte in de basis. Dit ging ten koste van Job Hoogendoorn.

Beide ploegen tasten elkaar af in de beginfase van de wedstrijd. Een vrije trap van VVOG in de 9e minuut belandde in de muur en kreeg Mike van de Laar een paar minuten later al geel van scheidsrechter Smit. TVC ’28 kwam er soms snel uit maar schoten van Holsink , Staarink en Leenders waren een prooi voor Manuel Hoogewoning of gingen over of naast de goalie van VVOG.

Nadat VVOG in de 35e op voorsprong leek te komen maar de goal afgekeurd werd wegens buitenspel was het in de 39e minuut Joshua Patrick die VVOG op een 0-1 voorsprong zette. Met een stand van 0-1 ging de rust in. Trainer Jurjan Wouda bracht na rust Eliam Mbinga voor Syro de Bock.

VVOG zette al snel in de tweede helft orde op zaken. Na twee minuten in de tweede helft was het Mats Zwart die alert reageerde, na slecht wegwerken van doelman Goos , en VVOG al vroeg in de tweede helft op 0-2 bracht. Een paar minuten later bracht dezelfde Goos nog prima redding en voorkwam hiermee de 0-3. Het was echter uitstel van executie. Wederom balverlies van TVC ’28. Nu profiteerde Max Leeflang optimaal van de kans en zette de 0-3 op het scorebord.

Het verzet van TVC ‘28 was gebroken. VVOG ging wisselen Job Hoogendoorn en Bruce Lucke kwamen in het veld voor Floris Mulder en Joshua Patrick, en enkele minuten later kwam Bart Hoeve in het veld voor Mike van Laar.

Trainer ter Avest van TVC ’28 probeerde met wissels nog wel het tij te keren. Dit bracht echter geen resultaat want in de 62e minuut schoot wederom Mats Zwart de 0-4 binnen. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 0-5. Doelpuntenmaker was de van IJsselmeervogels overgekomen Khalid Tadmine. Deze kwam in de 80e minuut in het veld voor Mats Zwart en had maar vijf minuten nodig om voor de eerste keer het net te vinden voor VVOG.

VVOG boekte een regelmatige overwinning en mag nu volgende week in de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 laten zien dat het serieus wil gaan meedoen voor de prijzen.

Manuel Hoogewoning
Jeffrey Snijders, Ferdi van Looy, Floris Mulder ( 61/ Bruce Lücke ), Syro de Bock ( 46/Eliam Mbinga)
Max Leeflang, Mike van de Laar ( 71/Bart Hoeve), Elikia Mbinga,
Joshua Patrick ( 61/Job Hoogendoorn), Mats Zwart ( 80/Khalid Tadmine), Daniël van Warven.

Joshua Patrick Joshua Patrick 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.