Assistent-scheidsrechter S.S. (Sarwan) Gajadien
Assistent-scheidsrechter F. (Faruk) Akdeniz

VVOG Harderwijk start seizoen met nederlaag

Veel toeschouwers hadden de seizoen opening van VVOG tegen AZSV anders voorgesteld. VVOG kreeg een lesje in effectiviteit voorgeschoteld. AZSV ging er met de drie punten vandoor.

Trainer Jurjan Wouda zette de 17-jarige Syto de Bock weer als linksback voor de langdurig geblesseerde Brian van den Hooff. Het werd voor hem zijn competitiedebuut.

VVOG startte uitstekend met goed voetbal werd AZSV vastgezet op eigen helft. Veelal werd Joshua Patrick gezocht die met zijn snelheid zijn directe tegenstander vaak de baas was. Het resulteerde al vroeg in de wedstrijd tot een goede aanval met als eindstation Job Hoogendoorn maar hij stuitte op keeper te Kolste. Direct erna een schot van Joshua Patrick maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de zesde minuut was keeper te Kolste weer de baas nu bij een kans van Mats Zwart. Vooralsnog was VVOG de baas in het veld.

Het schortte bij VVOG vaak dat de eindpass niet goed aankwam daarbij waren de boomlange centrale verdedigers van AZSV in de lucht moeilijk te kloppen. Hetzelfde AZSV moest al snel wisselen. De geblesseerde Rompelaar werd vervangen door Rasing.

Halverwege de eerste helft zakte VVOG wat terug en kwam AZSV wat meer in de wedstrijd. Ferdi van Looy kreeg geel van scheidsrechter Tol toen hij een een speler van AZSV vasthield. Ook Te Kolste kreeg geel na een overtreding op Mike van de Laar.

De rust leek in te gaan met een 0-0 stand maar nadat VVOG al een keer was gewaarschuwd bij een counter van AZSV ( schot op de paal van Roters) was het dezelfde Roters die in de 46e minuut wederom op de paal schoot maar nu was van der Eerden er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten. Voor rust kreeg ook Floris Mulder nog een gele kaart van de (voor beide kanten) zeer warrig fluitende scheidsrechter Tol. Hij werd hierbij ook niet echt geholpen door zijn assistenten.

Na rust een ongewijzigd VVOG. Het zette AZSV vanaf moment een vast op eigen helft. AZSV liet dit gewillig toe en wachtte waar VVOG mee kwam. VVOG probeerde het wel maar de creativiteit ontbrak om door de defensie van AZSV heen te breken. Trainer probeerde met de wissel Daniel van Warven voor Elikia Mbinga en Bram Hakvoort voor Job Hoogendoorn wat te forceren. Maar vlak voor de laatste wissel kwam VVOG op een 0-2 achterstand. Syro de Bock ging bij het uitverdedigen fors in de fout. Te Veluwe was niet zelfzuchtig en liet Roters de 0-2 maken. Na dit doelpunt werd Bruce Lucke ingebracht en in de spits geposteerd. Alle ballen werden nu in de zestien meter gegooid maar
meer dan wat onoverzichtelijke situaties voor het doel van AZSV kwam het niet.

VVOG probeerde het nog wel maar meer dan een kopbal op de paal van Joshua Patrick kwam VVOG niet. Zo eindigde de wedstrijd in een nederlaag. Op zich teleurstellend maar volgende week in de uitwedstrijd tegen TVC ’28 moet VVOG uit een ander vatje tappen.

Manuel Hoogewoning, Jeffrey Snijders, Floris Mulder, Ferdi van Looy, Syro de Bock ( 78/Bruce Lucke)
Mike van de Laar, Elikia Mbinga ( 60/Daniel van Warven), Mark Leeflang
Job Hoogendoorn (68/Bram Hakvoort ) Mats Zwart, Joshua Patrick.

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Joshua Patrick Joshua Patrick 3
Max Leeflang Max Leeflang 2
Jeffrey Snijders Jeffrey Snijders 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.