Scheidsrechter L. (Luc) Tissingh
Assistent-scheidsrechter M. (Michael) Evers
Assistent-scheidsrechter J. (Jeroen) Schorfhaar

VVOG in extremis langs MASV: 3-4

In een zeer spannende en open wedstrijd heeft VVOG de volle winst weten te pakken: tegen middenmoter MASV zorgde een doelpunt van Max Leeflang voor de tweede opeenvolgende driepunter. Hierdoor houden de Groenen zicht op de vierde plaats.

Eerste helft

Khalid Tadmine was helaas ziek, daardoor mocht Joshua Patrick weer als diepste spits spelen met Jaylon Moi Thuk Shung als rechtsbuiten. Ferdi van Looy was geschorst, waardoor het centrale duo werd gevormd door Bruce Lücke en Floris Mulder (weer terug van blessure). Job Hoogedoorn stond wederom linksback.

In de eerste 15 minuten gebeurde er nog niet zoveel, beide ploegen zochten naar openingen maar buiten een afstandsschot van MASV (net naast) gebeurde er niet zoveel. Daarna kreeg VVOG een groot overwicht. De ploeg van Drost, Van der Sluis en Kragt zette zeer hoog druk en MASV kon zich daar zelden nog onderuit spelen. Dit leidde tot meer dan een handvol zeer goede kansen (vaak op aangeven van Mbinga) voor o.a. Jaylon Moi-Thuk Shung (redding keeper) en Joshua Patrick (net over en daarna een superredding van de MASV-doelman). In de 24e minuut besloot Job Hoogedoorn dat het welletjes was geweest. De linksback pikte de bal zo’n 40 meter voor de goal op, dribbelde een meter of 20 door en haalde vervolgens hard en laag uit: 0-1. De 0-2 hing in de lucht, maar van dichtbij kon Jaylon Moi-Thuk Shung een stuiterende bal van dichtbij niet in de goal werken. Na een half uur spelen viel de hoge druk van VVOG geleidelijk weg. Mede door wat foutjes op het middenveld kreeg MASV wat meer lucht en kon het gaan counteren. Met twee vlijmscherpe counters over links draaiden de Arnhemmers de wedstrijd volledig om: 1-1 en 2-1. In de 40e minuut een reuzekans voor Max Leeflang die de bal in de zestien aannam en zorgvuldig een hoek uitkoos, maar de geplaatste bal stuitte via de binnenkant van de paal weer uit de goal. Vlak voor rust een wat lompige actie van Job Hoogedoorn, waardoor een speler van MASV neergaat in de 16 en een strafschop kreeg. Spits Youri Roseboom dacht met een stiftje mooi te scoren, maar de bal kaatste via de lat het veld weer in en zijn kopbal in de goal was daardoor ongeldig. Enigszins beduusd door de wijze waarop VVOG de wedstrijd uit handen had gegeven gingen de groen-witten aan de thee.

Tweede helft

VVOG kwam met dezelfde elf het veld op, maar had dit keer wat meer moeite om MASV onder druk te zetten, dat via de counter het gevaarlijkst was. In de 57e minuut een superredding van Manuel Hoogewoning die als overwinnaar uit de strijd komt in een 1-op-1-situatie. Daarna grijpt VVOG geleidelijk weer het commando over de wedstrijd en dat resulteerde in twee kansen voor Mike van de Laar (rollertje en een volley net over) en Max Leeflang (te zacht en half hoog ingeschoten). Dan maar de gelijkmaker uit een dood spelmoment: in de 67e minuut belandt een corner op het hoofd van de hoog springende Bruce Lücke en de bal wordt bij de eerste paal door een attente Floris Mulder ingewerkt: 2-2. VVOG probeert door te drukken, maar geeft tegelijkertijd veel ruimte achter de verdediging weg. Een diepe bal op de rechterspits van MASV belandt achter Job Hoogedoorn en de spits schiet de bal hard en diagonaal in de goal: 3-2. Vervolgens een knotsgekke slotfase. Job zet in de 87e minuut goed door, passeert een paar man en vanaf rechts weet onze avontuurlijke gelegenheidsback de bal nog voor te krijgen. Mats Zwart, net ingevallen voor Mike van de Laar, schat de bal op waarde in en schiet van dichtbij met links binnen: 3-3. Als dank voor de geleverde arbeid mag een leeggespeelde Job Hoogedoorn gaan rusten en wordt hij vervangen door Binc Zwart. Vrij snel daarna wederom een mooie actie van de oudste Zwart, die in een diepe bal op rechts gelooft en de bal weet terug te geven aan Elikia Mbinga, die geeft de bal perfect op een lopende Max Leeflang die met een geplaatst schot in de rechterhoek de 3-4 binnenschuift. Maar nog was het in deze knotsgekke wedstrijd niet gedaan, in de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg VVOG nog een strafschop tegen. Lücke verkeek zich op een bal en beging op de rand van de 16 een overtreding. De scheidsrechter wees naar de stip, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. VVOG kwam dus met de schrik vrij, maar de nummer 10 van MASV trok dat niet en mocht met rood al wat eerder gaan douchen.

Nabeschouwing

Een knotsgekke wedstrijd waar alles inzat: goed voetbal, fouten, strijd en veel gele kaarten. VVOG mocht zich gelukkig prijzen met de drie punten, al had het na een halfuur ook al 0-3 kunnen staan. De ploeg heeft veerkracht getoond en is blijven strijden, met een beetje geluk leverde dat dit voor de tweede achtereenvolgende keer een driepunter op. Daardoor blijft VVOG meedoen in de strijd om de vierde plek. Belangrijker is echter de constatering dat VVOG af en toe weer flitsen van de klasse van voor de winterstop laat zien. Er worden heel veel kansen gecreëerd, maar ook nog heel veel weggegeven. Voor de neutrale toeschouwer in ieder geval een genot om naar te kijken, maar trainers liggen daar nog weleens wakker van.

Aanstaande donderdag oefent VVOG om 20.00 uur uit tegen IJsselmeervogels. De volgende competitiewedstrijd is pas weer op 4 mei om 15.00 uur thuis tegen Pelikaan dat bij puntverlies degradeert.

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Job Hoogedoorn Job Hoogedoorn 3
Floris Mulder Floris Mulder 2
Max Leeflang Max Leeflang 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.