Assistent-scheidsrechter R.M. (Raimon) de Rooi
Assistent-scheidsrechter M. (Marius) Sirbulescu
Vertrek supportersbus: 11:45

VVOG Harderwijk ten onder bij Buitenpost

Voor VVOG Harderwijk stond zaterdag de laatste wedstrijd van 2023 op het programma. In en bij Buitenpost tegen de mannen van trainer Waalderbos. Een wedstrijd welke een paar weken geleden werd afgelast wegens winterse omstandigheden. Trainer Jurjan Wouda startte in de samenstelling zoals wij de laatste weken gewend waren. Elikia Mbinga was ook weer terug van een schorsing. In de wetenschap dat een overwinning betekende dat de koppositie kon worden overgenomen van Scherpenzeel. Een overwinning wat op voorhand zeker geen uitgemaakte zaak was aangezien Buitenpost thuis een lastig te bespelen ploeg is.

Buitenpost startte dan ook sterk en stak heel veel energie in de wedstrijd. In de 13e minuut dacht Buitenpost de score te openen maar Verbree scoorde in buitenspelpositie. Een paar minuten later weer een kans voor Buitenpost maar Kazimier schoot voorlangs het doel van Manuel Hoogewoning.

Pas in de 23e minuut was VVOG Harderwijk voor het eerst gevaarlijk. Joshua Patrick kon net niet de bal over keeper van der Meulen heen stiften.

In de 35e minuut wees scheidsrechter Te Brake naar de penaltystip. Een bal welke tegen de steunarm van Jeffrey Snijders kwam was voor hem reden om een penalty aan Buitenpost te geven. Wormmeester wist wel raad met dit kadootje en zette de 1-0 op het scorebord.

Nog geen paar minuten later lag de bal op de stip bij Buitenpost. Na de nodige opstootjes kon deze genomen worden maar de inzet van Jeffrey Snijders werd gered door doelman van der Meulen. Zo ging de rust in met een 1-0 voorsprong voor Buitenpost. Vlak voor deze rust kreeg Elikia Mbinga nog een gele kaart uitgedeeld.

Na rust kwam Eliam Mbinga niet meer terug en hij werd vervangen door Job Hoogendoorn. VVOG startte met de beste bedoelingen aan de wedstrijd maar na twee minuten was er al een rode kaart. Bruce Lucke velde Wormmeester in het strafschopgebied en kon vertrekken en dezelfde Wormmeester schoot de toegekende penalty binnen. 2-0 in het voordeel van Buitenpost.

VVOG Harderwijk kon geen potten breken in deze fase van de wedstrijd en trainer Wouda ging ingrijpen. Hij gebruikte een blessurebehandeling bij Manuel Hoogewoning om zijn elftal de nodige instructies mee te geven.

Nadat Buitenpost bij een aanval een goede kans ver over schoot bracht VVOG Harderwijk in korte tijd Jaylon en Bart Hoeve in voor Floris Mulder en Jeffrey Snijders. Dit bracht nog meer aanvallende spelers in het veld met het risico dat achterin de zaak open kwam te liggen. Maar deze risico’s moesten worden genomen. Veel kansen leverden dit nog niet op. Tot 85e minuut VVOG Harderwijk uit het niets op 1-2 kwam via Joshua Patrick.

In de slotfase kwam ook Milan Bruggeman in het veld voor Daniel van Warven en kreeg Joshua Patrick nog een kans na een misser van keeper van der Meulen.  Maar verder kwam VVOG Harderwijk niet. Het werd de eerste uitnederlaag van het seizoen. VVOG Harderwijk bleef hierbij steken op de derde plaats een punt achter Scherpenzeel en Excelsior’31. De competitie start weer op zaterdag 20 januari 2024 met een uitwedstrijd In Aalten bij AZSV.