Assistent-scheidsrechter S.C. (Stefan Cornelus) Brondijk
Assistent-scheidsrechter P.V. (Pascal) Waanders
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG Harderwijk is een maatje te groot voor Rohda Raalte

VVOG heeft vandaag in de uitwedstrijd bij Rohda Raalte een 1-4 overwinning behaald na een 1-2 ruststand.

Trainer Jurjan Wouda kon vandaag niet beschikken over Joshua Patrick wegens werkzaamheden. Hij werd vervangen door Jaylon Moi Tuk Song. Jaylon bleek in zijn eerste basisplaats voor VVOG een uitstekende vervanger te zijn voor Joshua. Eerste basisplaats ook voor Khalid Tadmine. VVOG startte weergaloos met vlotte combinaties. En na twee minuten lag de bal al in het netje. Een prachtige pass van Floris Mulder ( weer uitstekend wedstrijd) op Khalid Tadmine en deze verschalkte doelman van Oldenziel van Rohda Raalte. 0-1. VVOG liet soms hoge school voetbal zien en in de negende minuut werd weer zo een aanval verzilverd nu door Daniel van Warven. Hij stond aan het
eind van een aanval en schoot van 16 meter de bal feilloos binnen. 0-2.

VVOG kreeg daarna diverse mogelijkheden maar weigerde de score verder op te laten lopen. Het moet gezegd worden dat Rohda Raalte zich niet ingroef in eigen strafschopgebied maar er soms gevaarlijk uitkwam. In de 38e minuut was het vanuit het niets dat Rohda Raalte op 1-2 kwam. Via een goede aanval kwam de bal bij van der Veen en deze schoot de bal knap binnen.

Zo brak de rust aan met 1-2. In de rust bracht trainer Wouda een aantal wissels in. Brian van den Hooff ( terug van een blessure) kwam in het veld voor Eliam Mbinga en Mats Zwart kwam in het veld voor Khalid Tadmine.
Rohda Raalte kwam goed uit de startblokken en met de lange Ten Den was Rohda Raalte met name in de beginfase van de tweede helft gevaarlijk voor de goal van Manuel Hoogewoning. Eenmaal ging dat ten koste van een gele kaart voor Ferdi van Looy waarbij een rode kaart ook zo maar tot de mogelijkheden had kunnen zijn. Scheidsrechter oordeelde echter geel omdat ook Floris Mulder nog meeliep.

In de 56e minuut was het Jaylon die middels een knappe individuele actie de stand op 1-3 bracht. De wedstrijd was gespeeld alhoewel een schot van Hansler die net over het doel van Manuel Hoogewoning ging de spanning nog wat terug had kunnen brengen.
Trainer Wouda haalde Ferdi van Looy naar de kant en Bruce Lucke kwam voor hem in de plaats. Ook trainer Knippenberg van Rohda Raalte ging wisselen. Het spelbeeld veranderde niet. Het werd zelfs nog 1-4. Een pass van Mats Zwart kwam terecht bij wederom Jaylon en hij liet doelman Oldenziel wederom kansloos. 1-4.

VVOG kreeg in de resterende tijd nog volop kansen om de score op te laten lopen maar de Harderwijkers vonden het wel genoeg zo. Ook Rohda Raalte kreeg nog twee kansen maar wederom was Manuel Hoogewoning de baas. In de slotfase Kwam ook Bram Hakvoort nog in het veld voor Elikia Mbinga. Dit bracht echter geen verandering meer in de stand.
Volgende week de topper op de Strokel tegen Scherpenzeel.

Manuel Hoogewoning
Jeffrey Snijders, Floris Mulder, Ferdi van Looy (60/ Bruce Lucke), Eliam Mbinga ( 46/Brian van den Hooff )
Daniel van Warven, Max Leeflang, Mike van de Laar ( 70/Job Hoogendoorn)
Elikia Mbinga, Khalid Tadmine ( 46/Mats Zwart ), Jaylon Moi Thuk Sung)

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Jaylon Moi Thuk Shung Jaylon Moi Thuk Shung 3
Daniël van Warven Daniël van Warven 2
Ferdi van Looy Ferdi van Looy 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.