Assistent-scheidsrechter E.M. (Elwin) de Jonge
Assistent-scheidsrechter S.C. (Stefan Cornelus) Brondijk
Vertrek supportersbus: 13:00

VVOG in Rijssen onderuit tegen koploper

Na een roerige week waarin Henk Drost, Rob van der Sluijs en Egbert Kragt als nieuwe staf instapten, mocht VVOG zaterdag 6 april aantreden tegen koploper Excelsior '31 uit Rijssen. De heenwedstrijd eindigde na een zeer enerverende slotfase in 2-2. Maar tijden zijn veranderd en daar waar Excelsior '31 na de winterstop als de brandweer gaat, daar weten de groen-witten al een tijdje niet waar de vorm is gebleven. Helaas ging ook de wedstrijd van gisteren met 2-0 verloren, maar dat gebeurde zeker niet zonder slag of stoot.

Eerste helft

Vanwege ziekte van Ferdi van Looij (koorts) begon Bruce Lücke weer eens in de basis en hij zou een meer dan verdienstelijke wedstrijd spelen. Ook voor Job Hoogedoorn was er een basisplaats ingeruimd omdat Elikia Mbinga deze week niet had kunnen trainen vanwege een oorontsteking. Manuel Hoogewoning ontbrak op het wedstrijdformulier, zijn vervanger Lars Reijnen zou een hele goede indruk achterlaten. Binc Zwart nam, net als de laatste weken, wederom de plek in van de geblesseerde Brian van den Hooff.

VVOG startte sterk met in de derde minuut al een grote kans voor de alert reagerende Job Hoogedoorn die een mooie voorzet vanaf rechts na de stuit op doel kopte (over). Enige tijd later werd Joshua Patrick de diepte in gestuurd om zijn directe tegenstander zijn hielen te laten zien; doelman Kevin Reimink kwam tot buiten zijn strafschopgebied uit, maar ook hij verkeek zich op de snelheid van de 37-jarige Amsterdammer die zijn schot in het zijnet zag belanden. Even daarna was het raak, maar helaas aan de andere kant. VVOG kon een voorzet in het strafschopgebied niet goed wegkrijgen en de opnieuw ingebrachte voorzet belandde bij de tweede paal voor de voeten van Coplan die de bal hard de dak van het doel injoeg: 1-0. VVOG rechtte de rug en bleef de aanval zoeken. Een mooie pass binnendoor van Floris Mulder belandde bij Mike van Laar die een goede loopactie van Max Leeflang op waarde schatte; helaas schoot de Zwollenaar in een 1-op-1 situatie net naast. Daarna nog een goede kans voor Excelsior, maar Lars Reijnen redde knap. Het laatste deel van de eerste helft was van beide kanten matig met veel slordige aannames en onzuivere passes. Rust: 1-0.

Tweede helft

Binc Zwart bleef achter in de kleedkamer en Elikia Mbinga maakte zijn entree. Job Hoogedoorn nam de linksbackpositie over. Mbinga liet direct zien over veel voetballend vermogen te beschikken, want een 1-2'tje binnendoor leidde tot een gevaarlijke schotkans voor Max Leeflang, maar zijn schot vanaf een meter of 15 werd geblokt door een van de Excelsior-verdedigers. Even later een schot van Joshua Patrick in de korte hoek, maar doelman Reimink liet zich niet verrassen. Vanaf de 60e minuut vloeiden de krachten geleidelijk weg en het spel van VVOG werd een stuk slordiger. Het vele balverlies (soms ook achterin) leidde tot veel kansen voor Excelsior, maar het vizier stond niet op scherp (over, naast) en in diverse andere gevallen liet Lars Reijnen zien over een goede vorm te beschikken. In de 75e minuut strafte Excelsior balverlies van Jeffrey Snijders genadeloos af: Maneschijn pakte het cadeautje uit door in een 1-op-1 doelman Reijnen nu wel te verschalken: 2-0. VVOG probeerde het hierna nog wel en kreeg ook diverse goede kansen. De snelle Jaylon Moi-Thuk Tsung viel goed in en was zijn directe tegenstander veel te snel af, maar zijn voorzet werd niet binnen gewerkt. Ook een mooie schotkans vanaf de rand van de 16 was niet aan Mats Zwart besteed. Uiteindelijk bleef het zo 2-0 en hield Excelsior ’31 verdiend (met name op basis van de tweede helft) de punten in eigen huis.

Nabeschouwing

VVOG hoeft zich niet te schamen voor een nederlaag tegen de ongenaakbare koploper uit Rijssen. In plaats van zich in te graven, is het team van Henk Drost de strijd aangegaan met de koploper en heeft het ook diverse goede kansen gecreëerd. Wat dat betreft al een hele verbetering ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen SDVB. Het spel is bij tijd en wijle nog erg onnauwkeurig en het terugveroveren van de bal kost de ploeg veel energie; dat brak de ploeg ook op in de tweede helft toen er te veel kansen werden weggegeven. Toch zijn er ook lichtpuntjes: er werd gedurfd gespeeld en zowel door de as als via de vleugels werden er kansen gecreëerd, ook werd er hard gewerkt voor elkaar. Verder lieten diverse jonge spelers zien dat ze klaar zijn voor het grote werk. Als het spel wat zuiverder wordt, kan deze ploeg nog een hoop punten pakken in de slotfase van de competitie.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Quick '20 uit Oldenzaal op het programma. Uw steun is zeer welkom!

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Lars Reijnen Lars Reijnen 3
Bruce Lücke Bruce Lücke 2
Floris Mulder Floris Mulder 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.