Scheidsrechter R.L.W. (Roy) Janssen
Assistent-scheidsrechter S.D. (Sander) Goelema
Assistent-scheidsrechter Y. (Yunus) Elibol

VVOG wervelt in tweede helft langs Pelikaan S

VVOG heeft haar derde zege op rij geboekt. Op de Strokel werd Pelikaan met 5-0 terug naar Oostwold gestuurd en door dit resultaat klimt VVOG naar de vierde plaats. Pelikaan S kan degradatie naar de 1e klasse niet meer voorkomen.

Eerste helft

VVOG begon stormachtig. Snijders probeerde vanaf eigen helft Stefan van der Lei te verschalken, maar de doelman van Pelikaan was net op tijd terug op zijn post. Ook kwamen er kansen voor Mbinga, Patrick, Tadmine en Leeflang en nogmaals Snijders om de score te openen, maar telkens kwam Van der Lei als winnaar uit de bus met enkele zeer knappe reddingen. Aan de andere kant ook een kans voor Pelikaan na een grabbelbal van Hoogewoning, maar Goguadze wist de bal niet binnen de palen te werken. VVOG bleef drukken, maar de meeste aanvallen strandden rond de 16 en VVOG moest oppassen dat de ploeg uit Oostwold (gemeente Leek) niet via de counter gevaarlijk werden, maar door goed verdedigend ingrijpen werd erger voorkomen. De laatste 20 minuten waren zeer matig van VVOG dat niet verder kwam dan wat breiwerk rond de zestien en wat corners die geen gevaar opleverden.

Tweede helft

Binc Zwart mocht in de kleedkamer achterblijven. De 19-1 speler speelde verder verdienstelijk, maar omdat hij als linksback geen directe tegenstander had besloot de staf om met Bram Hakvoort een behendige middenvelder in te brengen. Dat bleek een goede keus, want Hakvoort en Mbinga combineerden er op los en steeds vaker sneed VVOG als een scherp mes door de verdediging van Pelikaan. Kansen voor Leeflang (net naast) en Van de Laar (onder de lat weggetikt) leiden nog niet tot een voorsprong, maar nadat Tadmine in de 65e minuut van dichtbij de ban had gebroken ging het opeens snel met de 2-0 van Leeflang in de 69e minuut (hard schot vanaf 12 meter) en nogmaals Tadmine voor de 3-0 in de 75e minuut (super combinatie binnendoor met Mbinga). Het slotakkoord was voor twee Harderwijkse invallers: Hoeve knalde in de 84e minuut de bal vanaf de rand 16 in de linkerbovenhoek en Mats Zwart bepaalde vlak voor tijd van dichtbij de eindstand op 5-0.

Nabeschouwing

De eerste helft ging moeizaam van de zijde van VVOG, mede doordat VVOG de 1-0 maar niet op het scorebord kon krijgen. Gelukkig was Pelikaan niet in goede doen en verprutste het de vele countermogelijkheden. De tweede helft ging het echter lopen bij de Groenen en liep VVOG al wervelend over Pelikaan heen. Met name Mbinga had het weer eens op zijn heupen en het was dan ook geen verrassing dat hij tot New York Pizza Man of the Match werd verkozen. Ook de invallers verdienen een compliment, want zij vielen allen goed in. Komende weken krijgt VVOG nog wat stevige wedstrijden voor de kiezen tegen de nummer 12, 13 en 14 van de ranglijst. Al deze ploegen strijden nog volop voor lijfsbehoud en zullen zich niet zo makkelijk laten verschalken als Pelikaan.

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Elikia Mbinga Elikia Mbinga 3
Khalid Tadmine Khalid Tadmine 2
Mike Van de Laar Mike Van de Laar 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.