Scheidsrechter S.C. (John) Kraak
Assistent-scheidsrechter J.M. (Co) de Smalen
Assistent-scheidsrechter A. (Andrew) Habib

ACV grijpt titel op De Strokel

In de 33e speelronde stond de zaterdagklassieker VVOG – ACV op het programma. Net als in de heenwedstrijd (4-0) trokken de Assenaren ruimschoots aan het langste eind: 1-4. Doordat GVVV thuis verloor van FC Rijnvogels kroonde ACV zich tot kampioen en mogen de blauw-zwarten het komende seizoen in de 2e divisie uitkomen. Dat feest werd alvast uitgebreid gevierd na afloop op de Strokel en een felicitatie vanaf deze kant is ook zeker gepast. ACV heeft een fantastisch seizoen gedraaid en mag zich de verdiende kampioen noemen.

Eerste helft

Door blessures van Jeremy de Graaf en Ferdi van Looy waren er basisplaatsen ingeruimd voor Job Hoogedoorn en Milan Holstege. Beiden zouden ook een sterke wedstrijd spelen. De eerste helft begon aftastend. Een scherpe voorzet van Snijders ging voorlangs en ACV zocht via de flanken naar openingen in de defensie van VVOG. Na een kwartier slordig balverlies op het middenveld en ACV stond razendsnel voor de goal. Gelukkig had Zwikstra het vizier nog niet op scherp, want van dichtbij werkte hij de bal voor open doel tegen de buitenkant van de paal. Halverwege de eerste helft plots een paar dreigende situaties voor de goal van de gasten. Eerst werd Job Hoogedoorn op links weggestuurd en hij kapte de bal mooi naar binnen om de bal hard met rechts in te schieten, maar ACV-doelman Spijodic tikte de bal tot corner. De corner die volgde werd vervolgens vanuit een scrimmage op de lat gewerkt. Vrij snel daarna nog een gevaarlijke corner voor VVOG, maar ook die werd onschadelijk gemaakt door de defensie van ACV en uit de razendsnelle omschakeling kwam ACV zelfs op 0-1. In eerste instantie wist Hoogewoning het schot van Zwikstra nog tegen te houden, maar de rebound werd hard ingeschoten door Justin Mulder. In het restant van de eerste helft nog wat kansjes over en weer, maar de rust brak aan met een 0-1 voorsprong voor de Assenaren.

Tweede helft

Daar waar het talrijk opgekomen thuispubliek hoopte dat de jacht op de 1-1 werd ingezet, daar viel al snel de 0-2 voor ACV. De sterke aanvaller Niels Grevink (volgend seizoen HHC) werd in het strafschopgebied vrij gespeeld en van dichtbij knalde hij hard de 0-2 onder doelman Hoogewoning door. Hierna moest VVOG meer risico’s gaan nemen en Mats Zwarts en Bram Hakvoort kwamen in het elftal. Mats Zwart was direct gevaarlijk, maar zijn kopbal werd nog net weggewerkt door Spijodic. Een vrije trap van Snijders werd door een verdediger van de lijn gehaald en Job Hoogedoorn knalde van dichtbij een hard en snel genomen vrije trap tegen de ACV-doelman op. Kansen genoeg over en weer. Even leek ACV op 0-3 te komen, maar een duwfout op Yasin Kurt werd geconstateerd door de goed leidende scheidsrechter. Even daarna dan toch de aansluitingstreffer als VVOG een paar keer mag uithalen. Uiteindelijk is het Daniel van Warven die de bal vanaf een meter of 14 hard tegen de touwen aan jaagt: 1-2. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten, maar een paar minuten later al gooit ACV de wedstrijd op slot. Manuel Hoogewoning tast mis bij een lange voorzet vanaf rechts en Zwikstra is er als de kippen bij om van dichtbij de 1-3 aan te tekenen. Vlak voor tijd maakt dezelfde Zwikstra er zelfs geflatteerd 1-4 door van dichtbij af te werken. Een verdiende overwinning voor de Assenaren die vooral in de omschakeling dodelijk waren. VVOG heeft gestreden voor wat het waard was, maar kwam toch ruimschoots tekort tegen de scherp counterende Assenaren. Pluspunt is dat ook VVOG een stuk of 5-6 goede kansen op een doelpunt wist te creëren.

Epiloog

Het is inmiddels pompen of verzuipen. Een gelijkspel komende week uit bij Harkema zou weleens niet genoeg kunnen zijn, want zowel Ter Leede als Excelsior ‘31 liggen met 2 punten minder en een beter doelsaldo op de loer. Er zal dus gewonnen moeten worden om minimaal P/D te halen. Mocht Volendam punten verspelen (zij spelen thuis tegen Sportlust) dan kan VVOG zich ook nog helemaal vrij spelen, maar daarvoor zal VVOG uit een ander vaatje moeten tappen dan de laatste twee wedstrijden. Kan VVOG nogmaals een Houdini-act uitvoeren?