Scheidsrechter F.E. (Erik) ter Brake
Assistent-scheidsrechter L.C. (Cas) Wessels
Assistent-scheidsrechter S.T.P. (Stan) van Doren

VVOG blijft in hoek waar de klappen vallen

VVOG is er wederom niet in geslaagd om punten te halen. Na een enerverende wedstrijden gingen de gasten met een 3-4 zege huiswaarts.

Eerste helft

VVOG startte goed en combineerde makkelijk, waarbij telkens wel scherp opgelet moest worden op de makkelijk spelende aanvallers van Hoek. VVOG kwam in de beginfase een aantal keer dreigend door, maar tot echte kansen leidde dit niet. In de 14e minuut een mooie aanval over links waarbij Mbinga de opgekomen Brian van den Hooff aanspeelt. De bal wordt door een Hoek-verdediger uit het doelgebied weggewerkt maar komt precies voor het linkerbeen van Dijkhof die onberispelijk inschiet (1-0). Even daarna ontsnapt VVOG aan de gelijkmaker als scheidsrechter Ter Brake een vermeende handsbal van Rick van den Brink over het hoofd ziet. Ook mist Hoek nog een andere grote kans op een gelijkmaker. In de 25e minuut komt VVOG op 2-0. Een overtreding op Mbinga leidde tot een vrije trap net buiten het strafschopgebied en Jeremy de Graaf verzilverde deze vrije trap door de 2-0 aan te tekenen. In de 27e helaas alweer de 2-1 als Delannoy mag slalommen door de VVOG-verdediging en de bal in het linkerhoekje prikt. In het vervolg van de eerste helft een iets sterker VVOG, maar echt grote kansen konden niet meer genoteerd worden.

Tweede helft

Zonder dat het spelbeeld echt veel veranderde weet Hoek in de 57e minuut op 2-2 te komen. Het is weer de bij tijd en wijle ongrijpbare Delannoy die de achterlijn haalt en de bal voorgeeft. De VVOG-verdediging weet de bal niet te klaren en via een frommelgoal wordt het 2-2. Vrijwel direct daarna komt VVOG alweer op 3-2. Een voorzet van De Graaf lijkt iets te scherp voor Hakvoort, maar de keeper tikt de bal tegen een van zijn verdedigers aan waardoor VVOG weer op voorspong komt. Zes minuten later schakelt Hoek snel om en een lange bal belandt bij spits De Smet, die trekt naar binnen en schiet vanaf een meter of 20 de 3-3 achter doelman Eppink. Even later gaat VVOG zelfs helemaal de bietenbrug op als Impens op rechts mag doorgaan en de bal onder de uitkomende Eppink schuift: 3-4. In de laatste 20 minuten doet VVOG nog verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren met kansen voor Snijders en de ingevallen Zwart, maar Hoek laat zich niet meer verschalken. Eindstand: 3-4.

VVOG dicht bij degradatie

Concurrenten als Ter Leede, ASWH en Urk wisten punten te pakken en VVOG deelt inmiddels de laatste plaats met Excelsior '31. ASWH staat daar 2 punten boven en de andere ploegen zijn voorlopig uit zicht. Het maximaal haalbare lijkt op dit moment het behalen van de nacompetitie en daar moeten de mannen van Vlap zich dan maar op richten.