Scheidsrechter D. (Daan) Schaper
Assistent-scheidsrechter R. (Roy) Westenberg
Assistent-scheidsrechter Afgeschermd

VVOG Harderwijk na rust over Ter Leede heen

VVOG Harderwijk maakte na rust een korte metten met Ter Leede en boog een achterstand bij rust van 0-2 om in een 3-2 overwinning. Dwight Lodeweges had vandaag een plaats ingeruimd voor Ferdi van Looy. Deze maakte een prima basisdebuut in de verdediging naast Dailey Groenewegen. Hierdoor belandde Rick van den Brink op de bank.

Ter Leede bracht vanaf het begin van de wedstrijd veel energie in de wedstrijd. VVOG Harderwijk werd vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Schaper vastgezet en net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen DVS ’33 kwam Ter Leede al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Bij het uitverdedigen in de 5 e minuut werd de bal veroverd door Roffelsen van Ter Leede en deze schoot buiten bereik van Manuel Hoogewoning binnen. 0-1. VVOG Harderwijk liet zich in de beginfase heel vaak aftroeven in de persoonlijke duels.

Na een minuut of twintig kwam VVOG Harderwijk beter in de wedstrijd. Het leverde nog niet veel kansen op maar met het veldspel wat nu op de mat werd gelegd werd Ter Leede goed bespeeld. Het leverde in de 34 e minuut een goede kans op voor Job Hoogendoorn maar de paal stond de gelijkmaker in de weg. De volgende kans weer voor Job Hoogendoorn maar nu stond keeper de Vries de 1-1 in de weg.

In plaats van de gelijkmaker kwam Ter Leede op 0-2. Van de Steenhoven ging op de
linkerflank er van door en sneed voorlangs Yasin Kurt. Een kleine aanraking door Yasin Kurt bracht hem uit balans en scheidsrechter Schaper kon eigenlijk niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Arroyo wist wel raad met deze kans. 0-2.

Dit was tevens de ruststand. Na rust geen wijzigingen in beide ploegen maar VVOG
Harderwijk gaf gelijk gas. In de 46 e minuut al een kopbal van Brian van den Hooff na een voorzet die net naast de goal van de Vries belandde. VVOG Harderwijk nam het initiatief en gaf die niet meer uit handen. Defensief moest VVOG Harderwijk het koppie erbij houden bij de counters van Ter Leede. In de 59 e minuut kwam VVOG Harderwijk op 1-2. Job Hoogendoorn ontsnapt aan de verdediging van Ter Leede en rondde knap af.

In de 63e minuut bracht Dwight Lodeweges twee verse krachten in. Younes El Ghamarti ( die een prima wedstrijd speelde ) en Daniel van Warven werden vervangen door Rick van den Brink en Mats Zwart. Hierdoor verhuisde Brian van den Hooff naar het middenveld en Rick van den Brink op de linksback plaats. Gaandeweg de tweede helft liet Jeffrey Snijders zich meer een meer gelden en bestreek de tweede helft de gehele rechterkant. Ook in de 65e minuut kwam de gedreven rechtsback weer op. Met zijn voorzet bereikt hij Jeremy de Graaf en zijn kopbal was teveel voor de Vries 2-2.

Een paar minuten later werd Jeremy de Graaf diep aangespeeld door Ferdi van Looy maar zijn schot belandde in het zijnet. Een kwartier voor tijd kwam Lammert Roossien in het veld voor Job Hoogendoorn. Ook Ter Leede liet zich niet onbetuigd. Verdedigend moest VVOG Harderwijk soms alle zeilen bijzetten om de voorwaartsen van Ter Leede van scoren af te houden.

Inmiddels had trainer Oosterlee van Ter Leede ook al veelvuldig gewisseld. Van der Putten, Luc en Marc de Kruijs hadden het veld verlaten voor Marti , van der Weijden en Wajer.

Rond de 90e minuut had een ieder zich al neergeld bij de 2-2 stand. Jeffrey Snijders dacht daar echter anders over. Wederom zocht hij weer de aanval. Binnen de 16 meter poogde hij een schot met de buitenkant voet af te leveren op de goal van de Vries. Tot ieders verbazing viel de bal achter de Vries in het netje en dit bracht de stand op 3-2. Een explosie van vreugde volgde zowel binnen als buiten het veld. Een verdiende beloning voor Jeffrey Snijders maar ook voor het hele elftal dat de tweede helft heel knap terugkwam na de achterstand bij rust. Scheidsrechter Schaper floot na 96 minuten het laatste fluitsignaal en kon VVOG Harderwijk drie punten aan het totaal toevoegen.

Opstelling

Manuel Hoogewoning
Jeffrey Snijders ( 95/Bart Hoeve ), Ferdi van Looy, Dailey Groenewegen, Brian van den Hooff
Yasin Kurt, Youness El Ghamarti ( 62/Rick van den Brink), Mitchel Dijkhof, Job
Hoogendoorn (74/ Lammert Roosien ) Daniel van Warven ( 52/ Mats Zwart) Jeremy de Graaf

Scoreverloop

5' 0-1 Nino Roffelsen
39' 0-2 Tomas Arroyo
58' 1-2 Job Hoogendoorn
64' 2-2 Jeremy de Graaf
94' 3-2 Jeffrey Snijders