Datum Dinsdag 29-03-2022
Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 650

VVOG onderuit op bezoek bij Barendrecht

VVOG is er niet in geslaagd om de derde zege op rij te boeken. Na overwinningen op SteDoCo en Staphorst bleek Barendrecht een maatje te groot. De ploeg van trainer Raymond Schuurman ging met 5-1 onderuit.

Door files onderweg begon de wedstrijd op Sportpark de Bongerd tien minuten later. De vertraging had echter geen invloed op het spel van de thuisploeg, want Barendrecht schoot uit de startblokken.

Binnen drie minuten leek Barendrecht al op voorsprong te komen, maar de geheel vrijstaande Van der Stoep kopte net over. Na zes minuten moest Wouter Polhoud zich van zijn beste kant laten zien na een kopbal van Vorthoren. Uiteindelijk bezweek VVOG onder de druk van de thuisploeg: Peter de Lange tikte de 1-0 binnen.

Een paar minuten later leek VVOG direct te reageren op de tegentreffer. Job Hoogedoorn had een knappe actie in huis, maar krulde de bal op de paal. Een minuut later was het aan de andere kant wel weer raak. Doelpuntenmaker De Lange kopte prima terug en Bakour zorgde voor de 2-0.

Na twee pogingen van afstand van El Hamdi en Kurt leek Barendrecht de wedstrijd binnen 19 minuten te beslissen. Bakour tekende met een geplaatst schot vanaf de rand van de zestien voor 3-0. Op het eerste oog natuurlijk een harde tik voor de ploeg van Raymond Schuurman, maar VVOG kwam snel met een reactie. Job Hoogedoorn gaf voor op Jeremy de Graaf en de topscorer van de Derde Divisie tikte binnen: 3-1. Vlak voor de rust moest VVOG helaas wel weer een goal incasseren. Marouane Bakour zorgde met zijn derde treffer van de avond voor de 4-1. Hij ontsnapte slim aan de buitenspelval en verschalkte Polhoud.

Tweede helft

VVOG had een kwartier om zich op te laden voor de tweede helft en kwam sterk uit de kleedkamer. Pernelly Biya had een prachtige voorzet in huis, maar Jeremy de Graaf wist de bal bij de tweede paal niet binnen te lopen. Een paar minuten later creëerde VVOG weer een prima mogelijkheid. Na een uitstekende aanval miste het schot van Jeffrey Snijders echter kracht. Raymond Schuurman wisselde daarna drie keer. Holstege, Bock en Dijkhof kwamen erin voor Hoeve, Van Ooijen en Hoogedoorn. Tien minuutjes later verving In ‘t Anker De Graaf.

Barendrecht creëerde in het tweede deel van de wedstrijd, in vergelijking met de eerste helft, weinig mogelijkheden. Maar in de 70ste minuut was het wel raak. Ugur Altintas schoot van buiten de zestien raak: 5-1. VVOG leek daarna terug te komen tot 5-2, maar een kopbal van Lücke werd gepareerd door de keeper van Barendrecht. Bij VVOG kwam Max Jansen daarna nog binnen de lijnen voor Jeffrey Snijders.

In de 80ste minuut maakte Altintas bijna zijn tweede, maar zijn lob verdween achter het doel van Wouter Polhoud. De laatste mogelijkheid aan Harderwijkse kant kwam op naam van Pernelly Biya. De buitenspeler sneed op wilskracht knap naar binnen, maar de Barendrecht-keeper keerde zijn poging.

Terugkijkend dus een avond om snel te vergeten, al speelde VVOG in de tweede helft in een aantal fases prima voetbal. De focus kan nu op zaterdag, want dan staat de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 op het programma.

Voorbeschouwing Barendrecht - VVOG

Zaterdag staat een uitwedstrijd tegen Barendrecht op het programma.

Helaas voor VVOG ging afgelopen zaterdag de derby tegen DVS’33 Ermelo met 0-2 verloren. Een gelijkspel was een betere afspiegeling geweest van de krachtsverhouding op het veld. Een halverwege de tweede helft makkelijk gegeven penalty en een doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd betekende dat DVS’33 er met de drie punten vandoor ging. En niet voor het eerst dit seizoen trok VVOG daarmee aan het kortste eind. De laatste plaats in de derde Divisie is daarmee een feit voor VVOG, maar de achterstand naar een niet degradatie-plek is zeker nog te overbruggen.

Komende zaterdag moet daar de eerste aanzet dan maar voor zijn in de uitwedstrijd tegen vv. Barendrecht. Op 12 februari jongstleden speelden de clubs ook al tegen elkaar. Op sportpark de Strokel werd het na een enerverende wedstrijd 2-3 voor Barendrecht. Dean van Ooijen en Jake Wollgarten scoorden voor VVOG, terwijl Max van Dijk en Marouane Bakour (2x) voor Barendrecht het net wisten te vinden.

Barendrecht, nog tot het einde van dit seizoen onder leiding van trainer Richard Elzinga, wist afgelopen zaterdag door een 0-3 overwinning bij Ajax (am) met 28 punten naar de 5e stek in de Derde Divisie te klimmen. Marouane Bakour en spelers als Niels Vorthoren en Joey Jongman zullen er zaterdag tegen VVOG alles aan doen om de drie punten in Barendrecht te houden.Het wordt voor VVOG geen eenvoudige opdracht om met een goed resultaat uit Barendrecht te vertrekken. VVOG kende afgelopen zaterdag drie uitvallers door blessures. Hopelijk vallen de blessures van Mark Bottenheft, Donovan Bock en Jeroen Buitenhuis mee en zijn zij zaterdag voor trainer Raymond Schuurman inzetbaar. Jeffrey Snijders zal er door een opgelopen rode kaart (2x geel) in ieder geval niet bij zijn.

Scheidsrechter Maurice Paarhuis fluit zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Bongerd voor het begin van de wedstrijd.
Laten we hopen dat de bal nu wel goed valt voor VVOG! Succes mannen!!