Datum Zaterdag 12-03-2022
Wedstrijdnummer 581
Scheidsrechter J. (Jorn) te Kloeze

VVOG krijgt deksel op de neus

Helaas is VVOG er wederom niet in geslaagd om punten te pakken. Dit keer was buurman DVS met 0-2 te sterk. Door de overwinning van VVSB is VVOG nu de nieuwe lantaarndrager in de derde divisie zaterdag.

Een kleine 2000 toeschouwers waren afgekomen op “De derby van de Veluwe” om onder het genot van een aangenaam zonnetje te kijken of VVOG revanche wist te nemen op de smadelijke 5-0 nederlaag eerder dit seizoen.

In de eerste helft een compact spelend VVOG dat DVS nauwelijks ruimte gaf om te voetballen. DVS stond dat ook toe door iets meer in te zakken. De eerste 30 minuten was VVOG ook de betere partij zonder echt grote kansen te creëren. Wel wist El Hamdi een vrije trap net onder de lat te krullen, maar doelman Huiskamp wist de bal, tegen de zon inkijkend, over te tikken. Helaas werd ook een doelpunt van Biya afgekeurd vanwege buitenspel, nadat de verdediging van DVS een corner niet goed wist weg te werken. Pas vlak voor rust (!) creëerde DVS haar eerste kans, maar een scherpe voorzet van Vloedgraven werd door Snijders tot corner verwerkt voordat Ali Akla van dichtbij in kon tikken.

In de tweede helft een veel opportunitischer DVS, dat met de inbreng van Aninkora veel fysieke stootkracht in de aanval kreeg. Zowel Bottenheft als Snijders hadden fysiek weinig in te brengen tegen deze krachtpatser. Enkele hachelijke situaties voor de goal van VVOG (met kansen voor Akla en Aninkora) leidden echter niet tot een tegentreffer. In de 60e minuut viel Mark Bottenheft uit met een op het oog vervelende blessure (knie verdraaid). Voor hem in de plaats kwam Bruce Lucke en met zijn fysieke kracht kreeg VVOG de opportunitische Aninkora beter onder controle.

VVOG moest het van minuut 60-75 vooral hebben van wat hoge ballen voor de pot, maar de verdediging van DVS hield de controle. In de 76e minuut vond het kantelpunt plaats in de wedstrijd toen DVS een op het eerste ook nogal makkelijke strafschop kreeg. Nijland werd in het strafschopgebied aangespeeld en Lucke probeerde de bal weg te werken met een van zijn uitschuifbenen, maar de scheidsrechter zag een lichte duw en wees resoluut naar de stip. Aninkora pakte het cadeautje uit en bracht de geel-zwarten op 0-1.

VVOG zocht daarna de aanval via nog meer lange ballen. Een keer werd De Graaf overduidelijk omklemd door een van de DVS-verdedigers maar de scheidsrechter zag daar geen strafschop in. Grote kansen wist VVOG echter niet meer te creëren. In de 90ste minuut voltrok Veenhof het vonnis door van dichtbij snoeihard de 0-2 in te schieten en zo kon DVS een feestje vieren op de Strokel. In de blessuretijd pakte Snijders nog een tweede gele kaart (rood) en ook Dijkhof ontving nog een prent en zo eindigde een middag die heel mooi had kunnen worden in teneur.

Hoe nu verder? Week in week uit werkt de ploeg van Raymond Schuurman knalhard om punten te pakken, en vrijwel iedere week is de ploeg ook competitief, maar punten over de streep trekken gaat zeer moeizaam. De ommekeer zal nu toch echt moeten komen om niet nog verder in de problemen te komen. Maar een eenvoudig medicijn waarmee driepunters kunnen worden binnengesleept is er helaas niet. Komende zaterdag mag VVOG naar Barendrecht dat na de winterstop juist goed op stoom is gekomen.

Voorbeschouwing VVOG Harderwijk - DVS'33 Ermelo

Zaterdag staat de derby tegen DVS’33 Ermelo op het programma. De positieve rivaliteit tussen beide teams en supporters staan borg voor een boeiend en sfeervol voetbalgevecht.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was op 9 oktober 2021 toen DVS’33 de Harderwijkers met maar liefst 5-0 huiswaarts stuurde. Voor VVOG zal er dan ook alles aan gelegen zijn om aan het eind van deze thuiswedstrijd met een goed resultaat van het veld te stappen. De thuisbalans van VVOG tegen DVS’33 in de Derde Divisie is tot heden in ieder geval positief: 2x winst, 1x verlies en 2x een gelijkspel.

Afgelopen zaterdag won DVS’33 Ermelo met 2-1 van Excelsior’31. De overwinning kwam als geroepen want daarvoor leden de mannen van trainer Peter Wesselink drie keer een opeenvolgende nederlaag. De ambitie om mee te doen om het kampioenschap konden daardoor in de vrieskist. Wat rest in deze competitie is het behalen van de derde periodetitel waardoor promotie naar de Tweede Divisie eventueel nog een mogelijkheid is.

De wedstrijd tegen VVOG is trouwens een wedstrijd in de tweede periode. Noch VVOG, noch DVS’33 kunnen deze tweede periode nog winnen. VVOG verloor afgelopen zaterdag met 4-2 van bijna koploper FC Lisse. Vooral uit corners en ingebrachte hoge ballen door Lisse ontstonden in de zestien meter van VVOG
gevaarlijke situaties. FC Lisse wist uit dit soort situaties ook alle doelpunten te scoren. Voor VVOG een teken om daar nog eens goed op te trainen. Door deze nederlaag werd voor VVOG het verblijf in de onderste regionen van de Derde Divisie verlengd tot in ieder geval deze zaterdag.

Met een fitte selectie, een goede wedstrijdinstelling en steun van ons publiek moet een stunt(je) tegen DVS’33 tot de mogelijkheden behoren. De laatste thuiswedstrijd tegen DVS’33 was op 1 februari 2020 met een 1-1- gelijkspel als resultaat. Rihairo Meulens was toen de doelpuntenmaker voor VVOG.

We wensen de groen-witte brigade van trainer Raymond Schuurman veel succes deze wedstrijd. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Teuben, bijgestaan door de assistent-scheidsrechters van Hout en Heuvelmans, voor de aftrap van deze wedstrijd.