Datum Zaterdag 14-12-2019
Wedstrijdnummer 1586
Scheidsrechter M.F.M.G. (Michael) Eijgelsheim

Aanvallend VVOG ook tegen Odin onderuit

Op een regenachtig sportpark de Strokel heeft VVOG voor de 7e keer op rij verloren. Dit keer was Odin uit Heemskerk met 1-4 te sterk. Toch bood deze nederlaag gezien het voetbal van VVOG wel degelijk perspectief.

Bij VVOG mocht ‘good old’ Thomas Vossebelt vandaag in de basis starten net als de van een blessure teruggekeerde Caifano Latupeirissa.

VVOG en Odin begonnen beiden met zeer aanvallende intenties en het regende dan ook kansen in de beginfase. In de eerste 5 minuten kreeg Odin één dot van een kans en VVOG zelfs twee (lobje van Ahrens net over en schot van Latupeirissa overgetikt door doelman).

De 0-1 viel in de tiende minuut nadat Paul Eppink eerst een mooie redding verrichte na een inzet van Thom de Vries. Uiteindelijk kwam de bal bij Hulleman terecht die de bal beheerst over doelman Eppink schoof. Vrij snel daarna ook de 0-2 toen de VVOG verdediging een vrije trap niet goed uit het strafschopgebied kon krijgen. Nicky Eekhout van Odin was echter goed bij de les en schoot de bal van een meter of 10 laag langs Eppink.

VVOG liet het er echter niet bij zitten en zocht in het vervolg van de eerste helft veelvuldig de aanval. Daarbij werden de flanken goed gebruikt en ook de backs kwamen veelvuldig op. Dit leidde tot veel gevaarlijke situaties in en rondom het strafschopgebied van de Heemskerkers maar de diverse kansen en kansjes werden niet benut.

Ook Hop was nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij kopte een corner net naast. Het goede aanvallende voetval van VVOG werd (nog) niet beloond.

Ook in de tweede helft trok VVOG ten aanval met diverse kansen voor Wobbes en Ahrens, maar het was Odin dat halverwege de tweede helft counterend op 0-3 kwam via aanvalsleider Thom de Vries. De wedstrijd was daarmee gespeeld. VVOG kwam nog op 1-3 via een rommelgoal van de ingevallen Jeroen Buitenhuis.

In de slotfase kwam Odin op 1-4 door een benutte penalty van Al Mahdi en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Hoewel een verdiende overwinning voor de Heemskerkers was de uitslag toch wel enigszins geflatteerd.

Matig kerstrapport

Halverwege het seizoen staat VVOG er met 8 uit 15 ronduit slecht voor. Alleen Sneek doet het met 6 punten nog minder. Toch bieden de laatste wedstrijden enig perspectief omdat de combinaties bij VVOG weer gaan lopen en er aanvallend genoeg gecreëerd wordt. Hopelijk kan de ploeg de voerballende lijn die is ingezet onder interim trainer Henk Drost na de winterstop verder doorzetten. Voor nu wensen wij de staf en de selectie fijne kerstdagen en twee weken welverdiende rust.

Voorbeschouwing VVOG - ODIN'59

Zaterdag de allerlaatste speelronde van het jaar 2019. ODIN’59 is vandaag onze gast op De Strokel. Scheidsrechter de heer M.F.M.G. (Michael) Eijgelsheim en de assistent scheidsrechters, de heren K. (Kevin) Weever en Y.M.G. (Yency) Rodenburg.

De eerste ontmoetingen tussen VVOG en ODIN’59 (competitie niveau) vonden plaats in het seizoen 2016-2017. Beide clubs promoveerden uit de hoofdklasse naar de nieuw geformeerde Derde Divisie. ODIN’59, als de kampioen van de hoofdklasse A en VVOG, via de nacompetitie (DOVO) uit de hoofdklasse C.
DERDE DIVISIE SEIZOEN 2016 – 2017 : ODIN’59 – VVOG 1-1 en VVOG – ODIN’59 1-5
VVOG handhaafde zich via een tiende plaats in de eindstand, 44 punten. ODIN’59 eindigde op de vijftiende plaats, 35 punten, speelde nacompetitie voor handhaving en wist zich via Achilles Veen en Ter Leede te handhaven in de Derde Divisie.
DERDE DIVISIE SEIZOEN 2017-2018 : VVOG – ODIN’59 0-1 en ODIN’59 – VVOG 0-0.
ODIN’59 eindigde op een mooie achtste plaats in de eindstand, 49 punten. VVOG eindigde op de dertiende plaats en 42 punten.
DERDE DIVISIE SEIZOEN 2018-2019 : ODIN’59 – VVOG 5-2 en VVOG – ODIN’49 0-5.
VVOG verloor ook in dit seizoen weer van ängstgegner ODIN’59. VVOG was niet opgewassen tegen de toen, 5-3-2 formatie van een sterk spelend ODIN’59. ODIN’59 eindigde op de negende plaats in de eindstand, 54 punten. VVOG eindigde op de veertiende plaats in de eindstand, 35 punten.
Aan de bovenstaande uitslagen is het duidelijk dat VVOG nog veel heeft goed te maken tegen de ploeg uit Heemkerk.
DERDE DIVISIE SEIZOEN 2019-2020
Trainer Richard Plug vertrok naar DVS’33 Ermelo en Anthony Correia werd de nieuwe trainer van ODIN’59. Uit de selectie vertrokken 11 spelers en 9 nieuwe spelers kwamen de selectie versterken. Ook dit seizoen o.l.v. de nieuwe trainer zijn de prestatie van ODIN’59 uitstekend. Met de cijfers 14 – 9 -1 -4 – 28 (34-20) +14, vinden we ODIN’59 op een keurige derde plaats in top van de competitiestand.
De uitslagen laatste vijf wedstrijden: ODIN’59 – DOVO 3-2, ONS Sneek – ODIN’59 1-2, ODIN’59 – FC Lisse 0-3, VVSB – ODIN’59 1-5 en vorige week, ODIN’59 – Ajax 1-0.

VVOG leed zaterdag jl. zijn zesde achtereen volgende nederlaag. Het zat de hardwerkend ploeg niet mee in het duel tegen Ter Leede. Zonder de geschorste Finn Kluiver en de geblesseerden Caifano Latupeirissa, Max Jansen, Thomas Vossebelt, Thomas Careman, Jaime Bruinier, en later in de wedstrijd ook nog Mark Bottenheft, leed VVOG een ongelukkige nederlaag. VVOG dacht met een 2-0 voorsprong de rust in te kunnen gaan, maar een strafschop en een fout in de verdediging zorgde voor de 2-2 ruststand.

Kort na de pauze kwam VVOG weer op voorsprong, maar een gemakkelijk gegeven strafschop aan Ter Leede zorgde voor de gelijkmaker en wist Ter Leede daarna zelfs nog de
winnende treffer te scoren. VVOG kreeg nog wel wat mogelijkheden op een gelijkmaker, helaas dat geluk was niet voor VVOG weggelegd. Met een zure, niet verdiende nederlaag, verliet VVOG sportpark De Roodemolen.

Zaterdag dan maar gaan voor de drie punten in het duel tegen de ängstgegner ODIN’59. Dat “angst” vergeten en met grote inzet, slim voetballen en strijden voor de drie punten. Aan de steun van onze supporters zal het niet liggen. Iedereen een mooie sportmiddag toegewenst.