Oefenwedstrijd
Datum Dinsdag 14-08-2018
Aanvang 20:00

VVOG leidt leerzame oefennederlaag tegen IJsselmeervogels (0-4)

IJsselmeervogels was niet gekomen voor een gezapig zomeravond oefenpotje. Dat was vanaf de eerste balomwenteling al wel duidelijk. Er werd met volle inzet gespeeld en VVOG werd gedwongen de hele wedstrijd op de tenen te lopen.

Het balbezit was grotendeels voor de Vogels en om niet onder voet gelopen te worden moesten alle groen-witte hens aan dek. Dat vergde dus 90 minuten opperste concentratie, hoge handelingssnelheid, fysieke weerbaarheid in alle linies, leepheid, het slim bespelen van tegenstander en scheidsrechter, snelle balcirculatie, beweeglijkheid, strijd en de wil om ieder duel te winnen.

VVOG had van dat alles minder in huis dan IJsselmeervogels. Niks om je voor te schamen, wel om ervan te leren en te verbeteren. Het verschil tussen (top?) tweede divisie en (middenmoot?) derde divisie was vanavond overduidelijk.

Na 15 minuten werd de opkomende en vrijgelaten verdediger Markiet niet afgestopt in zijn rush vanuit de verdediging naar de aanval. Hij vond de flank en de voorzet werd door hem - inlopend en nog steeds volledig vrijgelaten - net naast gekopt. Een signaal dat de concentratie (en organisatie) optimaal moet zijn om niet onder de voet gelopen te worden door een tegenstander van hoger nivo.

In de 20ste minuut was het 0-1 door een feilloos benutte strafschop van Danny van den Meiracker. In een duel in het strafschopgebied met Jan Jurrien Hop was hij leep genoeg om met enig aplomb neer te gaan. Dat gekoppeld aan het daaraan voorafgaande praatwerk tegen de scheidsrechter was voldoende voor de gemakkelijk gegeven strafschop. Lesje leepheid.

In de 27ste minuut was het door dezelfde speler 0-2. Een voorzet van rechts ramde hij vrijstaand in het strafschopgebied hard tegen de touwen achter een kansloze Kevin Rijnvis. Eerste lesje constante concentratie op de tegenstander.

In de 29ste minuut wordt opkomende rechtervleugel verdediger Shanon Carnelia geen stroobreed in de weggelegd om de achterlijn te halen. De voorzet is op maat naar Robbert Olijfveld die 0-3 laat aantekenen. Tweede lesje concentratie op de tegenstander.

En tussen de bedrijven door voetbalde VVOG best wel leuk mee. Het ontbrak echter aan stootkracht. De achterhoede van IJsselmeervogels speelde zeer geconcentreerd en gaf nauwelijks kansen of ruimten weg.

De tweede helft liet wederom zien dat VVOG geen moment kon verslappen maar deed dat af en toe wel waardoor IJsselmeervogels regelmatig gevaarlijk voor het doel van VVOG verscheen.

Het lukte VVOG maar niet om wat langduriger balbezit te hebben. De snelheid van handelen, de accuratesse was onvoldoende om het uitstekend spelende IJsselmeervogels op gelijkwaardig nivo tegenstand te bieden.

In de 90ste minuut was het IJsselmeervogels dat hun suprematie met een 4de goal bevestigde.

Het was leerzaam op vele fronten. Daar kan VVOG in deze fase van opbouw beslist zijn voordeel mee doen.