Datum Zaterdag 16-01-2016
Aanvang 14:30

SDCP en VVOG gelijk in koud oefenpotje (2-2)

En koud was het op het kunstgras-bijveld in Putten! Ook het vertoonde spel bracht daarin vanmiddag weinig verandering.

De eerste 20 minuten was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd waarin zowel SDCP als VVOG zich naar kleine kansjes voetbalden. SDCP zag een goal na 10 minuten afgekeurd wegens buitenspel en Oussama Labari zag een doelrijpe kans tot corner verwerkt worden door de doelman van SDCP. Het was Rocco Keizer die zijn oude club in de 22ste minuut op achterstand zette door een vrije trap achter doelman Frans Koornberg te koppen 1-0.

Het baltempo bij VVOG ging daarna wat omhoog en dat resulteerde in een licht overwicht. Een strak afstandsschot van Tim Brockhoff miste het doel op een meter en een combinatie door het midden van Wilko Braam en Jeremy de Graaf eindigde met een schot in de handen van de Puttense goalie. VVOG combineerde wat beter dan SDCP maar gaf soms ook wel ruimte weg aan een directer voetballend SDCP. Daaruit ontstond de 2-0. SDCP onderschepte een slordige opbouwpass van VVOG en plots was de kwieke linksbuiten van der Leuv bij een steekbal dwars door het hart van de VVOG-verdediging 1 stap sneller bij de bal dan de uitlopende Frans Koornberg. Het was een koud kunstje, passend bij deze zaterdagmiddag, om de bal in het lege doel te deponeren en de 2-0 te laten aantekenen.

Omdat het de buitenspelers in de eerste helft nauwelijks lukte hun directe tegenstander hun hielen te laten zien moest het gevaar bij VVOG voornamelijk combinerend door het centrum komen.

De eerste helft werd afgesloten met twee mooie acties van VVOG zijde. Een combinatie opgezet door de sterk spelende Rob van der Sluis en Jeremy de Graaf eindigde voor de voeten van Tim Brockhoff die hard uithaalde en de onderkant van de lat trof. Kort daarna werd Oussama Labari alleen voor de keeper gezet via een prima pass van Lars Kerver. Zijn vizier stond echter niet scherp.

Het rustsignaal van de scheidsrechter werd door veel van de kou kleumende toeschouwers in de kantine vernomen.

De tweede helft werden 3 wissels bij VVOG ingebracht. Daar kwamen er iets later nog 2 bij omdat Tim Brockhoff en Rob van der Sluis (geblesseerd) het veld verlieten. Of het door de vijf wissels kwam of omdat SDCP wat minder ging voetballen maar de tweede helft werd het bij SDCP tegenhouden en bij VVOG combineren tot het de gaatjes in de Puttense verdediging vond. Die gaatjes kwamen er. In de 70ste minuut scoorde Jeremy de Graaf de 2-1 met een hard schot in de linker benedenhoek buiten bereik van de keeper. In de 85ste minuut was het wederom Jeremy de Graaf die koel afrondde nadat de keeper een schot van de ingevallen Pernelly Biya voor zijn trefzekere voeten sloeg (2-2).

De tweede helft was geheel voor VVOG. Van SDCP werd aanvallend nog maar weinig vernomen.

De winterstop werd uitgeluid in de warme kantine van SDCP.

Volgende week op naar het echte werk. Daar ligt nog steeds een tweede periodetitel in het verschiet.