Datum Zaterdag 28-11-2015
Wedstrijdnummer 1369
Vertrek supportersbus: 12:30

Een verdiende nederlaag in Rijssen

Excelsior’31 – VVOG eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisclub. Een tegenvallende uitslag voor VVOG, na een van beide zijden, matig gespeelde wedstrijd. VVOG was redelijk gul voor de Rijssenaren door de thuisclub de gelegenheid te geven via geblunder, in de normaal zo solide achterhoede, gemakkelijk aan de doelpunten te helpen.

Excelsior’31 kwam fel uit de startblokken. VVOG liet zich wat inzakken met de bedoeling om zodra in balbezit, snel in de omschakeling, trachten de spitsen in stelling te brengen. In plaats van de bal snel en goed vooruit richting middenveld of spitsen te spelen werd de bal bij VVOG veelvuldig in de verdediging vastgehouden, besluiteloos rond gespeeld en had Excelsior’31 alle tijd om zich, na balverlies, te reorganiseren en zo zelden in de problemen te komen bij de vertraagde aanvalspogingen van VVOG.

Al na 11 minuten kwam Excelsior’31 op voorsprong. De Rijssenaren konden gemakkelijk in de “zestien’ bij VVOG elkaar de bal toe spelen. De ongedekte (?) Niek Davina, wist als laatste in de combinatie, met een prachtige lob Hakin Ezafzafi te bereiken, die tussen Jan Jurriën Hop en Rob van der Sluijs toch nog koppend de 1-0 op het scorebord liet aantekenen.

In de 25e minuut kwam bij Excelsior’31 Patrick Gerritsen in het veld voor de geblesseerde Cem Köse. VVOG kwam wat beter in de wedstrijd, terwijl Excelsior’31 niet meer zo voortvarend speelde als in de eerste 20 minuten. Kansen wist VVOG echter nauwelijks te creëren. Excelsior’31 kreeg die kans wel door knullig geblunder in de verdediging bij VVOG. Slecht uitverdedigen van Oussama Labari, eerst nog opgelost door Jaime Bruinier die de vrijstaande Rob van der Sluis kon aanspelen.

Oussama Labari vergat zich vooruitlopend in de ruimte vrij aan te bieden. Rob van der Sluijs raakte daardoor in de problemen en koos voor een terugspeelbal op zijn doelman. Hij zag de daarbij vrijstaande Patrick Gerritsen tussen hem en zijn doelman over het hoofd waarna Gerritsen gemakkelijk de 2-0 kon scoren. In de 44e minuut wist Jan Juriën Hop nog een scoringskans van Excelsior’31 te voorkomen.

Drie kansen en twee maal scoren was de buit voor de Rijssenaren in de eerste helft. Na de thee wel een voortvarend en bij vlagen beter spelend VVOG dan in de eerste helft. Excelsior’31 werd op eigen helft vastgezet. De counters van Excelsior’31 bleven het nodige gevaar opleveren. Verdedigend speelde Excelsior’31 in die tweede helft een sterke wedstrijd.

Rob van der Sluijs verhuisde naar het middenveld en VVOG ging met drie verdedigers verder de strijd aan. In de 53e minuut kreeg Pernelly Biya een geweldige scoringskans, na aangeven van de met weinig geluk spelende Jeremy de Graaf. Pernelly schrok kennelijk van de kans en schoot naast het doel van de sterke doelman Arjan Kok.

In de 65e minuut leek VVOG de aansluitingstreffer te scoren. Een vrije trap van Jeremy de Graaf werd door Jan Jurriën Hop, die het kopduel met verdediger Melvin Veldhuis won, schitterend achter doelman Arjan Kok in de touwen gewerkt. Op advies van zijn assistent keurde scheidsrechter Olde Klieverink het doelpunt af. Helaas een fout advies; er was geen sprake van buitenspel.

Even later pakte doelman Arjan Kok een spetter van Jeremy de Graaf uit de hoek. Douwe Dijkstra kwam bij VVOG voor Rob van der Sluis en later ook Martijn Duits en Modou Nyang voor Lars Kerver en Tim Brockhoff. Bij Excelsior’31 kwam Juriaan Seppenwoolde voor Patrick Jurgens.

Bij één van de snelle counters scoorde Dylan Vosskuhler in de 84e minuut de 3-0 voor de Rijssenaren. VVOG bleef ondanks de 3-0 achterstand vechten voor een beter resultaat. In de laatste 6 minuten kreeg VVOG nog drie geweldige kansen om te scoren. Tweemaal een opgelegde kans voor pechvogel Jeremy de Graaf en een schot van Oussama Labari dat op de paal afketste.

Een zeer matige eerste helft kon in de tweede helft niet recht gezet worden door VVOG.

Al met al een verdiende overwinning voor Excelsior’31.

Frans Koornberg, Rob van der Sluis (71. Douwe Dijkstra), Jan Jurriën Hop, Richard Gooijer,
Lars Kerver (73. Modou Nyang), Tim Brockhoff (73. Martijn Duits), Jeremy de Graaf, Wilko
Braam, Oussama Labari, Pernelly Biya, Jaime Bruinier.

12. Hakim Ezafzafi 1-0
34. Patrick Gerritsen 2-0
84. Dylan Vosskuhler 3-0

Voorbeschouwing Excelsior '31-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van Excelsior'31-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING EXCELSIOR’31-VVOG

HOOFDKLASSE C.

28 NOVEMBER 2015

UPDATE

Na het bekerweekend (2e ronde) staat er weer competitie voetbal op de rol.

Nog even een terugblik op competitie ronde tien, d.d. 14-11-2015.
VVOG behaalde een ruime 4-0 overwinning op De Strokel tegen Urk.
VVOG was duidelijk een maatje te groot voor de kansloze Urkers.
VVOG naar het linker rijtje, zevende plaats, 14 punten en Urk zakte naar de elfde stek, P/D plaats en 9 punten.

De topper AZSV – Harkemase Boys eindigde in 1-1. Een juiste uitslag. De wedstrijd was spannend met kansjes over en weer maar verdiende geen winnaar. Harkemase Boys handhaafde zich als koploper met 25 punten, AZSV bleef op 3 punten van de Harekieten, maar moest de tweede plaats afstaan aan Excelsior’31. (doelsaldo)

Excelsior’31, gewend aan het mooie kunstgras van De Koerbelt, had op het drassige veld in het Drachtsterbos, mede door een sterk blok verdedigers van de Friezen, veel moeite om het spel te maken. Kansen waren er nauwelijks voor de doelpuntenmachine van de Rijssenaren. Drachtster Boys leek kort na de thee zelfs op 1-0 te komen maar miste een geweldige honderd procent scorings kans. In het laatste kwartier kwam Drachtster Boys Excelsior’31 te hulp, om toch nog met de drie punten goed weg te komen. Nadat in de 76e minuut Wouter Roosjen, (Dr.B),  met 2 x geel, de douche ruimte kon gaan opzoeken, miste Excelsior’31 eerst nog een strafschop, maar profiteerde daarna van de man meer situatie, door in de laatste 10 minuten twee maal te scoren, 0-2. Excelsior’31 nestelde zich op de tweede plaats met een achterstand van 3 punten op Harkemase Boys.

De vijfde achtereen volgende overwinning voor Staphorst zat er deze zaterdag niet in.
Op Sportpark Het Stadsbroek in Assen wist ACV daar een stokje voor te steken.
Tot grote opluchting van ACV wist de ploeg van trainer Hans de Jong, na twee nederlagen, de weg naar de overwinning weer terug te vinden. ACV was met 2-0 te sterk voor Staphorst.
Staphorst bleef op de vierde plaats, 18 punten en ACV klom een plaatsje en bezet nu de zesde plaats met 15 punten.

SC Genemuiden leek de wedstrijd tegen DOS’37 niet al te serieus te nemen.
De 3-2 winst werd binnengehaald, daar ging het tenslotte om en de rest maar snel vergeten.
SC Genemuiden naar de vijfde plaats met 16 punten. DOS’37 bleef twaalfde, een P/D plaats en 8 punten.

Een oppermachtig SVZW vergat in de eerst helft HZVV op ruime achterstand te zetten.
De 1-0 voorsprong met de rust, was veel te mager. Het kwaliteitsverschil tussen de ploegen was groot en de scoringskansen voor SVZW legio. Maar het benutten van de kansen bleef knullig achterwege. In de tweede helft kwam HZVV beter in de wedstrijd en kreeg ook de betere kansen.
Ver in blessure tijd benutte HZVV één van die kansen en verliet HZVV met de gelukkige 1-1 Wierden. Die 1-1 was voor SVZW eigenlijk gewoon een nederlaag.
HZVV verliet de P/D plaats elf, nu tiende en SVZW, 7 punten, “handhaafde” zich op plaats dertien, degradatie plaats.

Flevo Boys - CSV Apeldoorn eindigde na een aantrekkelijk duel tussen twee gelijkwaardige ploegen in een 2-0 overwinning voor de thuisclub. Flevo Boys was wat gelukkiger met het afronden van de kansen. CSV Apeldoorn zakte van de vijfde naar de negende plaats met 13 punten.
Flevo Boys droomde van een driepunter bij de inhaalwedstrijd j.l. zaterdag tegen Drachtster Boys. Flevo Boys was in de eerste helft wel veel in balbezit, creëerde echter nauwelijks kansen.
De tweede helft was Drachtster Boys de betere ploeg. Na de 1-0 wist Drachtster Boys de kansen op de 2-0 niet echter niet te benutten.
Flevo Boys scoorde vijf minuten voor het eindsignaal de nauwelijks verdiende gelijkmaker, 1-1.Voor Drachster Boys een gemiste kans op de eerste overwinning. Flevo Boys achtste plaats, 13 punten en Drachtster Boys laatste plaats en 2 punten

De tweede periodetitel (9 wedstrijden)
VVOG nestelde zich na twee wedstrijden op de eerste plaats met 6 punten.
Excelsior’31 tweede plaats, eveneens 6 punten. Het doelsaldo van VVOG is één treffer beter.
Harkemase Boys en AZSV volgen als de nummers drie en vier met beiden 4 punten.
Eerste periode werd gewonnen door Harkemase Boys.

Wedstrijddag 11 (2e periode)

Excelsior '31 - VVOG
De ontmoetingen van afgelopen seizoen.
13 september 2014 versloeg VVOG Excelsior’31, op De Koerbelt, door een vroege treffer van Pernelly Biya. Een gedisciplineerd spelend VVOG vergat in de eerste 20 minuten de voorsprong uit te bouwen. Bij Excelsior’31 lukte er deze middag weinig. De ploeg stak nog niet in de juiste vorm. VVOG wist de 0-1 score redelijk gemakkelijk vast te houden.
In Harderwijk 14 februari 2015 was Excelsior’31 duidelijk de bovenliggende partij.
Over werklust en ijver viel bij VVOG niet te klagen, echter Excelsior’31 was de ploeg met meer voetballend vermogen. Door treffers van Hakim Ezafzafi en Michel Gerritsen Mulkes behaalde Excelsior’31 een verdiende overwinning op De Strokel.
Excelsior’31 miste de promotie / terugkeer naar de topklasse.
Excelsior’31 wist voor het eerst in de historie beslag te leggen op de districtsbeker door in de finale Sparta Nijkerk te verslaan.
Excelsior’31 plaatste zich voor de KNVB Beker seizoen 2015-2016.

Seizoen 2015-2016 startte Excelsior’31 met de nieuwe trainer Rob Snijders en zijn assistent René Oord, die eerder ook al samenwerkten bij Quick’20, Oldenzaal.
De selectie kende t.o.v. vorig seizoen ook een aantal wijzigingen.
Acht spelers vertrokken, waaronder niet de minste krachten, zoals, Adi Draganovic, John Lubbers, Rico Wolven en Coen Vloedgraven.
De komst van o.a. Patric Jurgens (HHC Hardenberg), Cem Köse (RKHVV), Kevin Troost DETO) en Melvin Velthuis (Alcides) zorgden voor de nodige versterkingen in de selectie.
Doelstelling meedoen om de bovenste plaatsen, in de hoofdklasse C, promotie naar de topklasse.
De start van de competitie was enigszins wisselvallig.
De 2-2 bij Flevo Boys, en de 1-3 nederlaag tegen ACV kostte direct al vijf verlies punten. De 1-2 overwinning bij DOS’37 was weinig overtuigend. (winnende treffer in blessuretijd).
Daarna kwam de ploeg op stoom. Er volgden vier overwinningen tegen resp. Harkemase Boys, AZSV, CSV Apeldoorn en Urk.

In een doelpuntrijke wedstrijd werd op De Koerbelt met 4-5 verloren van Staphorst. HZVV was een maatje te klein, 6-1. In het Drachtster Bos werd op een “knollentuin “ een gelukkige 0-2 winst gescoord.

Tien wedstrijden 22 punten, doelsaldo 26-14 en de tweede plaats achter koploper Harkemase Boys. (Vorig seizoen na 10 wedstrijden 16 punten, doelsaldo 21-12, een zesde plaats in de stand en 6 punten achter koploper DVS’33).
Voor de Districts Beker werd Excelsior’31 al vroeg uitgeschakeld door ACV.
De deelname aan de KNVB Beker 2015 – 2016 is succesvol.
26/8     eerste ronde    Excelsior’31 – SCM   10-2
22/9     tweede ronde  ACV   - Excelsior’31· 1-2 (revanche uitschakeling Districts Beker)
28/10   1/16 Finale      Excelsior’31 – Excelsior (bvo) 4-3, geweldige stunt.
15/12   1/8   finale       Excelsior’31 – FC Den Bosch.

De wedstrijd Excelsior’31 – VVOG zaterdag op De Koerbelt wordt een belangrijk treffen voor beide teams.
Excelsior’31 wil de mooie positie in de kopgroep van de competitiestand behouden, de afstand tot Harkemase Boys niet groter laten worden en heeft daarna ook grote belangen bij stand in de tweede periode.
Voor VVOG zijn de belangen eveneens niet weg te poetsen.
Een overwinning brengt de ploeg in de competitiestand weer wat vaster in de middenmoot, ook iets dichter bij de kopgroep en blijft VVOG aan de leiding in de tweede periode met dan 3 punten boven Excelsior’31.
De belangen zijn dus groot voor beide ploegen.
Het kan een prachtig duel worden tussen de twee ploegen, die in staat zijn met goed voetbal de toeschouwers van een attractieve wedstrijd te laten genieten.
Beide teams zullen voor de volle winst gaan.

Harkemase Boys - Flevo Boys
Harkemase Boys blameerde zich j.l. zaterdag in Groningen. Derde klasser Groningen was na de strafschoppenserie te sterk voor bekerhouder Harkemase Boys.
Er valt zaterdag iets recht te zetten voor de Harekieten.
Harkemase Boys won deze competitie alle vijf thuiswedstrijden.
Flevo was in de vijf uitwedstrijden niet erg productief. Drie nederlagen en twee maal gelijk. Flevo Boys, wel door in de Districts Beker, haalde uit de twee laatste twee competitie wedstrijden knap 4 punten en sloot zich daarmee aan bij de middenmoot in de competitie -stand. Harkemase Boys start als favoriet, maar kansloos is Flevo Boys zeker niet.

DOS '37 - AZSV
DOS ’37 zal omgetwijfeld strijdvaardig en met grote inzet trachten het AZSV moeilijk te gaan maken, om te voorkomen dat AZSV met één of meer punten naar Aalten kan afreizen.
De strijd en inzet van de Vriezenveners zullen AZSV niet van de overwinning af kunnen houden.

Staphorst - SVZW
De eerste overwinning o.l.v. trainer Eric Assink is binnen. De bekerwedstrijd tegen 3e klasser Juventa’12 leverde SVZW een 4-0 overwinning op.
Op Sportpark Het Noorderslag wordt het een moeilijke middag voor SVZW. Staphorst wist van de vijf gespeelde thuiswedstrijden er vier winnend af te sluiten. Alleen tegen VVOG ging het even mis (2-5 verlies). SVZW heeft, zoals ieder seizoen de laatste jaren, een selectie die mee zou kunnen en moeten draaien in de top van de hoofdklasse C. Tot nu toe gaat het weer helemaal mis met de ambities van de Zwaluwen.
Zaterdag zal Staphorst aan de wedstrijd beginnen als de grote favoriet.
Of gaat trainer Eric Assink met zijn team voor een verrassing zorgen.

Urk - SC Genemuiden
Wat een afgang voor Urk j.l. zaterdag. De vierde klasser AVC schakelde hoofdklasser Urk uit, voor de Districts beker. Urk zou zich zaterdag wel willen revancheren voor die beker-blunder. Pech dat SC Genemuiden op bezoek komt op sportpark De Vormt.
Er zal weinig te revancheren zijn voor de Urkers.

CSV Apeldoorn - ACV
ACV wil dolgraag aansluiting houden met de kopgroep.
CSV Apeldoorn is op eigen veld echter een moeilijk te kloppen tegenstander.
CSV Apeldoorn wil graag ook een wat vastere plaats innemen in de middenmoot en dichter bij de kopgroep komen. Het thuisvoordeel zou wel eens beslissend kunnen gaan worden en CSV Apeldoorn de 3 punten gaan opleveren.

HZVV - Drachtster Boys
De doelstelling van beide teams is handhaven in de hoofdklasse.
HZVV had een uitstekende competitie start, bleef vier wedstrijden achtereen ongeslagen met een vierde plaats in de stand.
Helaas voor HZVV ging het daarna goed mis. Vier nederlagen en twee maal een gelijkspel brachten de Hoogeveners op de tiende plaats, dicht tegen de P/D plaatsen aan.
Voor Drachtster Boys loopt het helemaal niet naar wens deze competitie. Na tien wedstrijden stijf onderaan en 2 punten.
Om uit de zorgen te geraken is winst geboden voor Drachtster Boys en om niet in de zorgen te komen is die winst ook nodig voor HZVV.
HZVV lijkt de beste kansen te hebben de 3 punten te gaan bijschrijven.