Competitie
Datum Zaterdag 07-05-2016
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 947
Vertrek supportersbus: 12:30

FK United zegeviert !

Ik bid nie vuur bruune bon’n. Die zin staat voor mij nog steeds synoniem voor dat prachtige fietsland Drenthe en gezwind waren wij comfortabel met Smits reizen onderweg naar Hoogeveen.

Hoogeveen, 55.000 inwoners, geprofileerd als sportstad van Nederland en dat zien we als we het prachtige sportcomplex mogen aanschouwen. Jaloers kijken we naar al dat lekkers. We zijn trots op het onze maar als Harderwijk nou ook eens sportstad van Nederland zou willen worden, zo droom ik.

Genoeg intro. Mensen, een uiterst belangrijk weekend. Hoezo zult u zeggen, er zijn nog maar 2 wedstrijden belangrijk. U zou gelijk hebben ware het niet, dat voor het moreel van uw en onze mannen het uiterst belangrijk is om niet 2 keer achter elkander te verliezen van –met alle eerbied- lager geplaatste ploegen. Uiterst belangrijk omdat het zowel bovenin als onderin nog steeds niet beslist is en uiterst belangrijk omdat we meer zicht zouden krijgen op onze opponent in de beslissende finales van 21 en 28 mei. Gaat u er maar aan staan !.

Wat valt op. Onze illuster trio bestond hedenmiddag uit het duo Ed en Arjan. Hendrik was er samen met Coen (Watbeniktocheengoeiescout) op uitgestuurd om potentieel finale kandidaat Achilles Veen te observeren. Verder de geblesseerde Jamie Bruinier vervangen door good old Thomas Vossebelt en Rik Boersma op links verenigd met zijn F-puillen maatje Lars Kerver en dat was te zien.

HZVV streed voor de laatste strohalm in de wetenschap dat het goed mee voetbalt maar snakt naar iemand die toch regelmatig het net vindt in plaats van een paal, staander of andere hindernis.

En zo begon het ook. VVOG dat een licht veldoverwicht opbouwt maar vooralsnog het vizier niet op scherp had en HZVV dat met de moed der wanhoop wel gevaarlijk werd en in de eerste 20 minuten de wedstrijd had kunnen “killen”.

Maar daar hadden ze kennelijk geen goede info over FK of wel Frans Koornberg. De kersverse eigenaar van een inmiddels van het dakraam beroofde caravan gesitueerd op het mooie Molencaten vertoonde meer dan toevallige overeenkomsten met inspector Gadget. Kent u die tekenfilmserie nog (nu gaan googlen aub). De onhandige detective had moderne technische foefjes waaronder een in een flits uitschuifbaar been. Én dat, geachte lezers, was nu deze zaterdag net aan de hand met FK alias keeper Gadget. Telkens als wij dachten, daar gaattie, drukte Frans sluiks op de knop en fjuttttt daar kwam dat been er uit spuiten en daarmee ook de bal. Van de weeromstuit schoten de HZVV’ers de bal in de rebound richting het nabijgelegen vliegveld. Dat is nog een wat anders dan een drone !.

Één keer weigerde die techniek zoals dat ook bij inspector Gadget wel gebeurde en toen lagtie er ook gelijk in. Frank Strijker bracht met een lage schuiver de verdiende 1-0 op het scorebord en het aanwezige thuispubliek veerde op in de hoop van dat moment.

In de rust beraamde het VVOG trainerskoppel een list en brachten Stefan Jansen voor Thomas Vossebelt en “the man from Putten”  Martijn Duits in en dat was het startpunt voor een uiterst aantrekkelijke 2e helft. De VVOG elf zetten de schouders en gezamenlijk onder en er ontstond meer ruimte voor beide elftallen. Het was zoals Rik Boersma mij zei, of de deken van warme lucht die opsteeg van het kunstgrasveld, van ons afgleed en tot nieuwe impulsen leidde.  Over en weer zagen we mogelijkheden en kansjes. Inspector Gadget hield het VVOG doel schoon en aan de andere zijde dacht keeper Hidde Streutker “wat jij kan, kan ik ook” zodat vooralsnog de status quo bestendigd bleef.

De vereende krachten van VVOG wonnen het zo rond de 75e minuut van de energie die nog bij HZVV te zien was. Inmiddels was ook Oussama Labari als aanvalskracht ingeschoven en die had nog wat goed te maken uit voorgaande wedstrijden.

Op rechts ontving de vlijtige Pernelly Byia de bal. Ons beschermend tegen de felle zon, zagen wij Per dreigend met bal het strafschopgebied ingaan. Een valse beweging naar rechts verrast de HZVV verdediging en biedt Pernelly het zicht op wie anders dan (de man van 24 treffers) JdG en die liflaft –klokslag laatste kwartier- de bal resoluut achter Hidde (1-1).

De ban was daarmee gebroken en de Oussama Belarbi show aangebroken. Eerst startte hij vanaf net  de HZVV zijlijn al jonglerend richting HZVV doel alwaar hij als Fred Kaps in zijn beste jaren de bal dan weer liet verdwijnen en weer tevoorschijn toverde alvorens deze “verkapt” los te laten op het doel alwaar de staander succes tegenstond.

Dat inspireerde Martijn Duits in de 83e minuut weer voor het afleveren van een precisie pass op de als een hongerige hond zo gretige Jeremy de Graaf die dit buitenkansje niet onbenut liet en -en passant-ook nog door de benen van Hidde Streutker heen scoorde.

Het slotakkoord was –in minuut 89- wederom voor Oussama Belarbi. Hij kopieerde het voorbeeld van Duits en met een prachtige boog kreeg Rik Boersma het leer prima in de loop mee en bijna had hij ook nog op het andere veld gescoord enthousiast als hij was doorgelopen bijna tot achter de omheining.

Wat een heerlijk gevoel was dat over een tweede helft waarin iedereen kon smullen van wederkerige kansen. Sneu voor de HZVV’ers die de nacompetitie in kunnen en trots op ons VVOG dat daarmee ook weer een plaatsje op de ranglijst opschoof in de aanloop naar de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Excelsior’31.

En dan de finale. De analyse van de specialisten Van Steenis/Bensing liegt er niet om en -zou het zo mogen zijn- dan is het duo Hendrik/Coen voor niets afgereisd naar het Brabantse Achilles Veen. Want het zou zo maar eens kunnen dat Huizen onze tegenstander wordt. Als het niet anders wordt, maar dat weet u volgende week.

Ik wens u een prettige zondag met een in ieder geval bekende winnaar de Eredivisie en wellicht Tom Dumoulin nog in de roze leiderstrui van de Giro.

Willem Lubbersen

 

Opstelling

HZVV:
Hidde Streutker, Nick Neumann, Erwin Breukelman, Stefan KorfGele kaart, Reza Hosseini, Pim de Jonge, Jordy Beeksma, Marlon Luchtenberg (14. Vincent Coulier), Rick Broek (60. Stefan Kikkert), Arjan Akkerman, Frank Strijker
VVOG:
Frans Koornberg, Rob van der Sluijs, Jan Jurriën Hop, Richard Gooijer (46. Martijn Duits), Thomas Vossebelt (46. Stefan Jansen), Lars Kerver, Tim Brockhoff, Jeremy de Graaf, Rick Boersma, Wilko Braam (63. Oussama Labari), Pernelly Biya

Scoreverloop

1-0 Frank Strijker
1-1 Jeremy de Graaf
1-2 Jeremy de Graaf
1-3 Rik Boersma

Voorbeschouwing HZVV - VVOG

Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd HZVV - VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

Weer geen kampioensfeest voor Harkemase Boys. Op Urk gebeurde wat bijna niemand had verwacht. De thuisclub versloeg Harkemase Boys verdiend met 2-0. De spanning was kennelijk te veel voor de Harekieten.

Ondanks de massale steun van de meegereisde supporters presteerde Harkemase Boys ver onder de maat tegen een beter voetballend Urk. De fel strijdende Urkers waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. In de laatste vijf minuten werd het overwicht van Urk beloond met twee doelpunten. Bonus punten voor Urk dat nu twee punten boven de P/D/ zone staat. En Harkemase Boys? Harkemase Boys is nog 2 punten verwijderd van de titel.

Staphorst is door de 2-1 overwinning op AZSV en het verlies van Harkemase Boys “op “Urk de Friezen tot op 5 punten genaderd. Staphorst is nu ook zeker van de tweede plaats in de competitie eindstand waardoor deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de Derde Divisie zeker is gesteld. Staphorst blijft ook leider in strijd om de derde periodetitel. Wat een geweldig sterk seizoen “draaien “ de Staphorsters.

De kansen op een periodetitel zijn voor AZSV danig geslonken. ACV scoorde een nauwelijks verdiende 2-1 overwinning op HZVV en nam de derde plaats over van AZSV met kans voor overname van een periode titel. Voor HZVV lijkt aan de P/D nacompetitie nauwelijks nog te ontkomen.

De achterstand op SVZW, elfde plaats, is met nog de twee wedstrijden te gaan opgelopen tot vijf punten.

Voor Excelsior’31 eindigt het seizoen heel teleurstellend. Geen promotie naar de Derde Divisie, zelfs een periodetitel en deelname aan de nacompetitie lijkt een utopie te gaan worden voor de Rijssenaren, mede door de 1-0 thuisnederlaag tegen Flevo Boys. Kansen creëerden een sterker Excelsior’31 meer dan voldoende maar de voorwaartsen misten de scherpte om die kansen te verzilveren.

CSV Apeldoorn won vrij eenvoudig van DOS’37. DOS’37 degradeerde na een teleurstellend verblijf in de hoofdklasse naar de eerste klasse.

SVZW behaalde een heel belangrijke en verdiende 4-2 overwinning op VVOG in Harderwijk. Door de 3 winstpunten verliet de ploeg van trainer Erik Assink de P/D zone.

SC Genemuiden verloor in het Drachtster Bos dure punten. SC Genemuiden dacht de 2-1 overwinning in de tas te hebben tot in de 90 e minuut, Drachtster Boys toch nog de gelijkmaker wist te scoren Een vreselijke tegenvaller voor de Genemuidenaren die door het puntenverlies SVZW afloste in de P/D zone. Voor SC Genemuiden, vorig seizoen gedegradeerd uit de topklasse dreigt nacompetitie te moeten gaan spelen voor behoud hoofdklasse.

WEDSTRIJDPROGRAMMA 7 MEI 2016

Met nog twee competitie rondes te gaan blijft de spanning groot om de verdeling van de resterende prijzen en P/D perikelen. De vraag die we ook deze zaterdag weer herhalen: “ Wordt Harkemase eindelijk kampioen?”. Wordt Staphorst nog een bedreiging voor Harkemase Boys?

Gaat ACV nu een stokje steken voor het kampioensfeest van Harkemase Boys? Hoe verloopt de strijd om de derde periodetitel en het overnemen van de een periodetitel. Welke ploegen belanden uiteindelijk in de P/D zone. Aan spanning geen gebrek in de hoofdklasse C.

HZVV – VVOG (1-6)

HZVV dreigt in de P/D zone te eindigen van de hoofdklasse C. De achterstand op de twee ploegen boven de P/D/ zone, Urk en SVZW, bedraagt resp. 5 en 6 punten met ook nog een groot negatief doelsaldo. Punt verlies betekent P/D nacompetitie.

VVOG is zich aan het voorbereiden op de promotie wedstrijden om een plaats in de Derde Divisie. Met een goede voorbereiding wordt bedoeld, dat ook zaterdag de wedstrijd tegen HZVV serieus moeten worden genomen en met een goede instelling als ploeg, geconcentreerd de wedstrijd moet worden gespeeld. En daar leek het j.l. zaterdag tegen SVZW m.u.v. de eerste 20 minuten helemaal niet op. Gewoon een slechte beurt. Er is wat goed te maken.

HARKEMASE BOYS – ACV (2-1)

Wat zaterdag j.l. voor Harkemase Boys helemaal mis ging “op “ Urk, moet a.s. zaterdag op de eigen Bosk recht gezet worden. De kampioensschaal moet zaterdag wel worden uitgereikt aan de kampioen van de hoofdklasse C, Harkemase Boys. Echter als Harkemase Boys punt(en) laat liggen tegen ACV en Staphorst wint van Drachtster Boys valt er weer niets te feesten voor De Harekieten.

Het wordt dan ook geen eenvoudige klus voor de thuisclub om ACV de drie punten te laten inleveren. ACV komt voor de drie punten naar de Bosk. Bij winst van de Assenaren blijft de derde plaats in de competitiestand vast in handen van ACV. De belangen zijn heel groot. Welke ploeg kan het best omgaan met de druk en de spanning. Het wordt een uitermate bewogen en spannende middag op De Bosk.

STAPHORST – DRACHTSTER BOYS (2-1)

Staphorst al zeker van deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de Derde Divisie, is op weg om de derde periode ook in te gaan rekenen. Drachtster Boys is een maatje te klein voor de Staphorsters.

CSV APELDOORN – AZSV (3-1)

AZSV heeft nog kans op de derde plaats in de competitie stand. Dan is winst bij CSV Apeldoorn nodig om die kans te behouden.

CSV Apeldoorn kan vrijuit spelen komt volgend seizoen ook weer uit in de hoofdklasse. De drie punten blijven in Apeldoorn. De theoretische kans op het winnen van de derde periodetitel zou een klein wondertje zijn.

EXCELSIOR’31 – SC GENEMUIDEN. (0-2)

Voor SC Genemuiden een uitermate belangrijk duel. Winst is voor de Genemuidenaren meer dan nodig. De plaats in de P/D zone komt niet overeen met de status van SC Genemuiden.

Voor Excelsior’31 lijkt er nog een heel kleine kans op het veroveren van de derde plaats in de competitie eindstand. Zo lang die kans er nog is zou de ploeg er voor moeten gaan. Of de ploeg dat nog op kan brengen, na het teleurstellende seizoen, moet nog maar worden bezien.

DOS’37 – FLEVO BOYS (0-3)

Voor DOS’37 de laatste thuiswedstrijd in de hoofdklasse. Flevo Boys kan vrijuit spelen, komt volgend seizoen ook weer uit in de hoofdklasse en neemt de drie punten mee naar huis.

URK – SVZW (1-0)

Met nog twee wedstrijden te gaan zal er op Urk fel worden gestreden om de punten met als doel buiten de P/D zone te blijven. Bij Urk, 2 boven SVZW, is na de eclatante overwinning op Harkemase Boys het vertrouwen groot om ook volgend seizoen in de hoofdklasse uit te komen.

Voor SVZW geldt het zelfde. De overwinning bij VVOG heeft ook de Zwaluwen het nodige vertrouwen gegeven. Beide ploegen zullen tot het gaatje gaan om de volle buit binnen te halen.

Locatie

Sportpark Bentinckspark Sportveldenweg 3 Postbus 194 7900 AD Hoogeveen

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.